ANNONS
Integritet på Tailsweep

Gratinerad Köttfärslimpa

/

HALLE-VAGOTTDEVA-LUJA! Ja men snälla vänner, detta måste ni testa. Det mest spännande var ju hur god köttfärslimpan blev, den blev sviiiiingod. Den godaste köttfärslimpan jag någonsin gjort. Otrolig! Sen slog det mig att jag skulle skiva upp den och gratinera den. Egentligen så kom jag på detta recept för att jag ju gjort klart köttfärslimpan för någon dag sedan men den har stått i kylen, kände att jag ville värma den på något smarrigt sätt. Då blev det detta receptet.


GRATINERAD KÖTTFÄRSLIMPA, 4 p

500 g köttfärs

1 ägg

1 dl havremjöl

1 dl mjölk

1 msk dijonsenap

1 1/2 msk kalvfond

1 msk balsamvinäger

2 tsk vitlökskrydda

Salt & peppar

Sås:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 tsk kinesisk soja

1 msk balsamvinäger

1 msk kalvfond

2 dl grädde

Topping:

2 dl riven ost (jag tog comte ost)

Gör såhär:

1) Blanda köttfärsen med ägg, mjölk och havremjöl (du kan såklart ta ströbröd istället för havremjöl). Låt det stå en stund.

2) Ha i alla kryddor, fond, senap och balsamvinäger. Blanda ordentligt. Ta fram en ugnsfast form med olivolja i botten. Forma färsen till en limpa och ställt i ugnen, 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig i ca 20 min eller tills den håller en temperatur på 72 grader.

3) Låt köttfärslimpan svalna något och dela sedan upp den i ca 2,5 – 3 cm breda skivor. Lägg dessa i en ugnsfast form.

4) Såsen: Hacka löken smått och stek i olivolja tills den blir helt mjuk. Pressa i vitlöksklyftan. Häll i resten av ingredienserna och låt puttra i några minuter. Häll sedan allt över köttfärslimpeskivorna.

5) Toppa med riven ost och gratinera i ugnen på 225 grader vanlig ugn i ca 15 minuter eller tills osten smält helt och såsen puttrar i botten.

Vi åt detta till kokt potatis och sallad. Sååå sååå gott!

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

0

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00