Gratinerad Köttfärslimpa

HALLE-VAGOTTDEVA-LUJA! Ja men snälla vänner, detta måste ni testa. Det mest spännande var ju hur god köttfärslimpan blev, den blev sviiiiingod. Den godaste köttfärslimpan jag någonsin gjort. Otrolig! Sen slog det mig att jag skulle skiva upp den och gratinera den. Egentligen så kom jag på detta recept för att jag ju gjort klart köttfärslimpan för någon dag sedan men den har stått i kylen, kände att jag ville värma den på något smarrigt sätt. Då blev det detta receptet.


GRATINERAD KÖTTFÄRSLIMPA, 4 p

500 g köttfärs

1 ägg

1 dl havremjöl

1 dl mjölk

1 msk dijonsenap

1 1/2 msk kalvfond

1 msk balsamvinäger

2 tsk vitlökskrydda

Salt & peppar

Sås:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 tsk kinesisk soja

1 msk balsamvinäger

1 msk kalvfond

2 dl grädde

Topping:

2 dl riven ost (jag tog comte ost)

Gör såhär:

1) Blanda köttfärsen med ägg, mjölk och havremjöl (du kan såklart ta ströbröd istället för havremjöl). Låt det stå en stund.

2) Ha i alla kryddor, fond, senap och balsamvinäger. Blanda ordentligt. Ta fram en ugnsfast form med olivolja i botten. Forma färsen till en limpa och ställt i ugnen, 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig i ca 20 min eller tills den håller en temperatur på 72 grader.

3) Låt köttfärslimpan svalna något och dela sedan upp den i ca 2,5 – 3 cm breda skivor. Lägg dessa i en ugnsfast form.

4) Såsen: Hacka löken smått och stek i olivolja tills den blir helt mjuk. Pressa i vitlöksklyftan. Häll i resten av ingredienserna och låt puttra i några minuter. Häll sedan allt över köttfärslimpeskivorna.

5) Toppa med riven ost och gratinera i ugnen på 225 grader vanlig ugn i ca 15 minuter eller tills osten smält helt och såsen puttrar i botten.

Vi åt detta till kokt potatis och sallad. Sååå sååå gott!

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

3
1752

Mina 20 populäraste kötträtter

Härliga kötträtter

Jag har många goda populära kötträtter här på bloggen som blivit besökta av väldigt många. Så roligt att ni är så många som uppskattar dessa recept, det betyder jättemycket för mig som driver den här sidan. Här nedan kommer jag att tipsa dig om de absolut populäraste kötträtterna som finns här hos mig. Hoppas att du ska inspireras!

Missa inte mina 10 mest populära KYCKLINGRÄTTER (<klicka)

Missa heller inte 10 perfekta rätter för matlådan (<klicka)

Populära kötträtter:

FLÄSKYTTERFILÉ I HIMMELSK BALSAMSÅS (<klicka)

FLÄSKYTTERFILÉ I SOCKERKAKSFORM (<klicka)

KÖTTFÄRS & BACONRULLAR I SUPERGOD SÅS (<klicka)

OST & BACONFYLLDA KÖTTFÄRSBIFFAR I PARMESANSÅS (<klicka)

KÖTTFÄRSBIFFAR MED FETAOST OCH VÄRLDENS GODASTE GRÄDDSÅS (<klicka)

FALSK FLÄSKFILÉ (<klicka)

GRATINERAD KÖTTFÄRSLIMPA (<klicka)

GRATINERAD FLÄSKFILÉ (<klicka)

VITLÖKSSMÖRSGRATINERADE FLÄSKKOTLETTER (<klicka)

LYXIG KASSLERGRATÄNG (<klicka)

GODASTE TACOGRATÄNGEN (<klicka)

GODASTE KÖTTFÄRSGRATÄNGEN PÅ 30 MINUTER (<klicka)

KRÄMIG KÖTTFÄRSLÅDA (<klicka)

GODASTE KÖTTFÄRSÅSEN (<klicka)

KÖTTFÄRSPIROGER (<klicka)

KÖTTFÄRS & BACONGRATÄNG (<klicka)

HERRGÅRDSKASSLER (<klicka)

KÖTTFÄRSMUFFINS (<klicka)

TACOPASTAGRATÄNG (<klicka)

FALSK LÖVBIFF MED FALSK BESRNAISESÅS (<klicka)

Du vet väl att det finns massor av recept, både mat & bak som är både goda och enkla att laga och baka, alla klarar av det! Kika på mitt smakprov nedan, klicka på länkarna så kommer du till flera recept:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• EFTERRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

0
40

Mina 10 populäraste kycklingrecept

Godaste kycklingrätterna

Kyckling är ju något av en favorit för mig när det kommer till mat, jag äter det jätteofta. Det är lätt att laga god mat på, så kan man säga. Mina 10 populäraste kycklingrecept är alla enkla att laga så vem som helst klarat det, de tar heller ingen direkt tid att laga så det är faktiskt bara att sätta igång och välja ut ett av mina 10 populäraste kycklingrecept. Bara klicka på länkarna nedan för att komma till recepten.

Tips: Köp kyckling när det är bra pris på det, jag brukar köpa flera påsar fryst och är det bättre pris på färsk så köper jag det med och fryser. Ett bra tips om du vill att matlagningen ska gå ännu snabbare, dela upp kycklingfiléerna i strimlor eller mindre bitar, stek dem i lite olivolja salt och svartpeppar. Låt svalna och förvara i fryspåsar i frysen, fördela gärna upp varje påse med antal portioner du brukar laga. En person äter ca 150 g kyckling per måltid, sedan är det bara räkna ut. Lätt att ta fram och tina på morgonen och sedan bara tillsätta i olika rätter. Samma gäller för hela kycklingfileer. Stek dem färdiga och förvara i fryspåse så spar du massor av tid under veckans matlagning.

Missa inte en väldigt populär kateogori hos mig, KÖTTRÄTTER (<klicka). Massor med enkla lättlagade och supergoda recept.

Kyckling i krämig balsamicosås med knaperstekt bacon (<klicka)

Krämig Mango Chutney kyckling (<klicka)

Kyckling & bacongratäng (<klicka)

Krämig kycklingpasta (<klicka)

Kycklingfilé i ugn med baconsås (<klicka)

Kycklinggryta (<klicka)

Kycklingfilé i rosmarinsås (<klicka)

Marry me Chicken (<klicka)

Kycklingfärsgratäng (<klicka)

Krämig kycklinggryta med sting (<klicka)

Alla mina kycklingrecept hittar du om du klickar HÄR.

Som sagt, det har lagats en hel del kycklingrätter genom åren. Något jag är glad för att alla i familjen också gillar. Som sagt, passa på när det är bra pris på det. 2 kilos påsar med kycklingfilé brukar vara perfekt att fylla frysen med.

Missa heller inte min kategori med KORVRÄTTER, så mycket gott man kan laga av korv!

Du vet väl att det finns massor av recept, både mat & bak som är både goda och enkla att laga och baka, alla klarar av det! Kika på mitt smakprov nedan, klicka på länkarna så kommer du till flera recept:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

EFTERRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.


Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

0
6