Gratinerad Köttfärslimpa

Vill du laga supergod och billig mat? 

HALLE-VAGOTTDEVA-LUJA! Ja men snälla vänner, detta måste ni testa. Det mest spännande var ju hur god köttfärslimpan blev, den blev sviiiiingod. Den godaste köttfärslimpan jag någonsin gjort! Sen slog det mig att jag skulle skiva upp den och gratinera den. Egentligen så kom jag på detta recept för att jag ju gjort klart köttfärslimpan för någon dag sedan men den har stått i kylen, kände att jag ville värma den på något smarrigt sätt. Då blev det gratinerad köttfärslimpa av alltihopa. Tänk att det blev succé, att gratinera köttfärslimpan blev ju att det smakade ännu mer och blev ännu godare. Så ett tips, TESTA DETTA!

Missa inte: Mina 40 mest populära recept (klicka)

Hallå! Måste också slå ett slag för såsen, för woooow dra mig på en vagn så god den blev då. Passar till det mesta i köttväg skulle jag säga, mustig, krämig, fyllig  och bara såå god smak. Du måste testa den! Inspireras gärna av flera wow-goda såser HÄR (<klicka).

För mer inspo på kötträtter: Mina 20 populäraste kötträtter (<klicka)

Ett tips om du vill äta en god sallad till. Ha i färsk mogen mango. Säger bara halleluja min tunga krullar sig vad gott. På något sätt gifter det sig så himla bra just till köttfärslimpan och såsen. Det blev verkligen en hit.

TIPS: Att inspireras av till vardagen, 20 goda rätter som lagas under 30 minuter (<klicka)

9AD5D6A2-C2EF-4B40-8A96-787BFBA098BE GRATINERAD KÖTTFÄRSLIMPA, 4 p

Missa inte succéreceptet: Kyckling i krämig balsamicosås och knaperstekt bacon (<klicka)

500 g köttfärs

1 ägg

1 dl havremjöl

1 dl mjölk

1 msk dijonsenap

1 1/2 msk kalvfond

1 msk balsamvinäger

2 tsk vitlökskrydda

Salt & peppar

Sås:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 tsk kinesisk soja

1 msk balsamvinäger

1 msk kalvfond

2 dl grädde

Topping:

2 dl riven ost (jag tog comte ost)

Gör såhär:

1) Blanda köttfärsen med ägg, mjölk och havremjöl (du kan såklart ta ströbröd istället för havremjöl). Låt det stå en stund.

2) Ha i alla kryddor, fond, senap och balsamvinäger. Blanda ordentligt. Ta fram en ugnsfast form med olivolja i botten. Forma färsen till en limpa och ställt i ugnen, 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig i ca 20 min eller tills den håller en temperatur på 72 grader.

3) Låt köttfärslimpan svalna något och dela sedan upp den i ca 2,5 – 3 cm breda skivor. Lägg dessa i en ugnsfast form.

4) Såsen: Hacka löken smått och stek i olivolja tills den blir helt mjuk. Pressa i vitlöksklyftan. Häll i resten av ingredienserna och låt puttra i några minuter. Häll sedan allt över köttfärslimpeskivorna.

5) Toppa med riven ost och gratinera i ugnen på 225 grader vanlig ugn i ca 15 minuter eller tills osten smält helt och såsen puttrar i botten.

Vi åt detta till kokt potatis och sallad. Sååå sååå gott!

Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

2040
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Liza
Liza
1 year ago

Kan man inte ha något annat än havremjöl🤔

niiinis
niiinis
Reply to  Liza
1 year ago

Ha det mjölet du vill, själv tycker jag det blir bra konsistens med havremjöl och vill undvika t ex vetemjöl.

Iréne Johansson
Iréne Johansson
9 months ago

Jag skulle säga att detta är ett bra recept för restmat. Första dagen äter man köttfärslimpa med sås, potatis och grönsaker. Någon dag senare gör man gratinerad köttfärslimpa till middag.

Katarina
Katarina
4 months ago

Jag använder detta till att göra köttbullar, blir super 👌

Img 8952.jpg

Nästa inlägg

Mina 20 populäraste kötträtter

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x