ANNONS

Kyckling i krämig balsamicosås

/

Hej igen!

Häromdagen lagade jag så god mat här hemma, familjen gav toppbetyg på rätten så det var ju lite extra kul. En enkel kycklingrätt som faktiskt också passar på lite festligare tillfällen. Hittade receptet på recept.se men ändrade om det efter smak.

Kyckling i gräddig balsamicosås, 4 p

4 kycklingfiléer

1 tsk torkad timjan + 2 tsk till såsen (funkar bra med annan torkad ört du gillar också. Salvia, oregano, basilika m.m.)

Salt & peppar

3 dl vispgrädde

3 msk balsam vinäger

4 msk kycklingfond

2 vitlöksklyftor

körsbärstomater (dessa ska i såsen i ugnen så ta så många som du föredrar, jag tog typ 15)

2 pkt bacon

1. Sätt ugnen på 225 grader. Salta, peppra och krydda kycklingen med örterna. Stek kycklingen i smör så den tar färg. Ha gärna ganska så hög värme.

2. Ta ur kycklingen ur stekpannan och lägg dem i en ugnsfast form. Sänk plattan. Ha i en liten skvätt olivolja i pannan. Pressa i vitlöksklyftorna och låt dem steka med en kort stund under omröring. Häll i fond, balsamvinäger och rör om. Häll sist i grädden och timjan, rör om ordentligt. Låt koka upp lite snabbt.

3. Häll i balsamicosåsen över kycklingen, ha i kocktailtomater runtom. Ställ i mitten av ugnen i ca 20 min.

4. Klipp baconen smått och stek dem till de är lite knapriga. Häll av fettet. Ta ut kycklingen och strö över det knaperstekta baconen innan servering.

Servera med ris, pasta eller potatis.

Smaklig spis!

Gillar du recepten får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00