Supergott & enkelt
Igår lagade jag en rätt som legat i min ”att laga” korg ett tag. Falsk lövbiff, det låter kanske konstigt men oj så gott det blev. Jag har ett helt gäng med såna ”att prova” recept som jag sedan omvandlar efter tycke och smak och så blir det något kul man själv komponerat. Falsk lövbiff blev verkligen en riktig höjdare som funkar fintfint som vardagsrätt. Kan säga att familjen tyckte falsk lövbiff var mer en helgrätt faktiskt. Bara kul ju! Det må vara så att denna rätten är rätt falsk, men jäklar i gatan så gott det kan bli med falskt också. Milo och Tony åt tomt på tallriken, idag åt Elliot resterna och det var tomt på hans tallrik med. Det är det som är bra betyg hörni.
Den här falska bearnaisesåsen är det numera fler och fler som väljer att använda istället för vanlig. Dels så är den mer fettsnål, dessutom tycker många ett den är mycket godare!
Är du intresserad av fler kötträtter så har jag några riktigt goda tips här nedan, dessa är mycket omtyckta av mina följare:
• Fläskytterfilé med himmelsk balsamsås
• Fläskytterfilé i sockerkaksform
Det som är lite roligt med denna rätten är att dessa ”biffar” verkligen smakar lövbiff. Många har kanske svårt att tro det, men det är faktiskt sant. Så gott så gott! Och inte lika dyrt som lövbiff.
FALSK LÖVBIFF MED FALSK BEARNASIESÅS, 4-5 port
Kika gärna på mitt recept på världens godaste köttfärsås HÄR, och himmelskt goda vitlöksgratinerade fläskkotletter HÄR.
500 g nötfärs
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk aromat
(torkade örter om du vill)
Falsk Bearnaisesås
2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 äggulor
torkad dragon
Gör såhär:
1) Börja med att blanda alla ingredienser i en bunke. Blanda väl så allt blandas ut ordentligt.
2) Lägg ut en stor rektangel med gladpack, ta hälften av köttfärssmeten och klicka ut den. Lägg på en lika stor rektangel av gladpack uppepå. Kavla ut köttfärsen till en stor platta. Lägg båda plattorna uppepå varandra på en stor bricka och in i frysen i minst 3 timmar.
3) Ta ut och skär upp i stora bitar. Du kan skära i dem direkt när de kommer ut ur frysen, de mjuknar nämligen ganska så snabbt.
4) Stek dem i rikligt med smör. Salta och peppra lite.
Bearnaiseås:
1) Ta fram en kastrull, häll i creme fraiche i den. Hacka buljontärningen ordentligt och ha i den också. Låt creme fraichen koka upp och puttra så länge så hela buljongtärningen kokat in.
2) Ta av kastrullen från plattan, knäck i de 2 gulorna och rör om. Ha också i valfri mängd dragon. Tillbaka upp på plattan och koka upp tills det tjocknar. Servera med köttet och strips. KLART!
Detta var ju liksom världens enklaste rätt att svänga ihop. Det smakar väldigt mycket ”kött” tyckte Tony även om det är färs, dessutom var bernaisesåsen alldeles fantastiskt. Denna rätten kommer vi verkligen göra fler gånger här hemma. En riktig toppenrätt!
Fler omtyckta kötträtter hittar du om du klickar HÄR.
Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i tummen under inlägget. Tack snälla på förhand!
Fler receptsamlingar nedan:
• Över 120 goda recept på mjuka kakor
• Mina 10 populäraste kycklingrecept
• 10 perfekta rätter för matlådan
• 10 enkla & extra goda vardagsrätter
• 8 maträtter under 15 minuter
• 20 lättlagade rätter under 30 min
Följ mig gärna här:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina
Ser jättegott ut ! Det där måste jag prova att laga till familjen.Jag undrar bara lite om aromat….är inte det olämpligt att äta ?
Jag tänker att det väl är som det mesta i världen. För mycket av allt är kanske inte bra, men lite då och då kanske inte gör så stor skada. ♀️
Det är glutamaten i Aromaten som inte är så bra men Livsmedelsverket säger att ”Glutamat i de mängder som används i mat innebär ingen risk för hälsan” så den mängd som är i denna rätt är nog ok
Ååh, det här måste jag testa!
Även om det krävs lite planering med frystiden så är alla enkla recept välkomna.
Vardagsmaten har ju en viss förmåga att bli sååå tråkig när man hela tiden göra samma lika mat, vecka ut och vecka in.
Men man kan ju frysa in såna köttfärsplattor och ha liggande i frysen o bara plocka fram när man har bråttom med middagen :).
Jag brukar göra falska lövbiffar,men jag kavlar ut färsen direkt,och sedan fryser jag dom styckevis med smörpapper mellan och i en plastpåse. Sedan tar man ut så många man vill ha och steker och kryddar dom då. Fast det skulle ju gå lika bra matt krydda dom som du gör och sedan frysa in,jättebra att ha i frysen och fort går det ju också, om man inte kommer på någon middag att laga.
Bara måste testas.Tack,tack!
Det här måste jag testa!!!! Här hemma är lövbiff och bea en stor favorit så detta kommer uppskattas.
Wohooo… av en slump hittade jag detta genom en vän som delat ditt recept på en Det här Måste jag testa Låter hur gott som helst
Det blev supergott!
Har precis lagat detta till familjen. Gick hem hos alla. Hade dock inte tid att frysas i 3 tim utan blev en timme. Underbart gott och lättlagat. Tack för inspiration.
Hej. Nyfiken, vad undviker du vid autoimmun kost? Jag har ulcerös kolit o tål inte grädde, har nu hittat ersättning för det men behöver mer tips på vad jag kan yndvika
Här kan du läsa hur jag äter: https://niiinis.se/2019/11/26/allt-om-min-viktnedgang-sellerijuice-och-kostforandring-efter-11-veckor/
Tack snälla för snabbt svar!
Super bra! Till barnbarnen som jämt vill ha kött o bea…
Bästa bean ❤ Både varm o kall är den super bättre än färdigköpt.
Tror du man kan testa detta med Anammas formbara färs om man har vegetarianer på middag? 🙂
Har gjort din falsk bea oj va den va god. Gjorde även morot o kålrotslådan till jul mums.
Så himla gott, mycket godare än riktig lövbiff ☺️ Prova, rekommenderas
Hej! Falska lövbiffar, så väldigt goda med den falska bean! Blir garanterat fler gånger! Har ju kvar en platta färs i frysen! 😀
Sååå roligt att du gillade! 😋😍
Super god blir flera gånger
Härligt att höra! ❤️
Går det lätt att ta bort plast folien när det här varit fryst?
Lossnar busenkelt! 👍🏼
Okej lagar denna rätt just nu❤❤🥰
Vad kan man använda istället för vetemjöl om man inte tål gluten?
Använd glutenfri mjölmix, funkar toppen! 👍🏼
Måste testa köttet! Jag har fått recept på sådan bea av en kompis, men använt en halv buljongtärning. Blir det inte starkt med en hel?
Hej ! Gjorde bean verkligen över förväntan god 👌. Jag hade i lite vitvinsvinäger förlite ner syra. 👍
Vilken fetthalt är det på creme fraisen?
36 %
Använder 15% cremefraiche laktosfri å drygt 1/2 buljongtärning. Tycker det blir för salt med en hel. Men denna sås är helt magisk.
Alltså! Hur gott som helst! Jag använde älgfärs och det blev fantastiskt gott. Färska potatis från eget land var inte heller dumt till. Detta kommer jag att göra fler gånger.
Tänkte göra detta till ca 10 personer. Tips på hur gör då, steka innan ?
Ja du kan steka innan och sen värma i ugnen.
Detta var otroligt gott. Istället för att hacka buljongtärningen så rev jag den på rivjärnet, mycket enklare.
Åh vad bra tips! Tack! 🥰
Så otroligt gott mycket god bea sås
Visst är den smaskig! 😋😋😋
lövbiffen jätte god den åxå blir min favorit <3
Hej Niini, idag har jag lagat detta receptet. Wow så himla gott det blev. En ny favorit ifrån dina recept. Ha en fortsatt trevlig fredag.
Så härligt att det uppskattas! ❤️
Lagade falska lövbiff och falska bearnaisesåsen fy sjutton vad gott det blev fick lite panik när jag såg att den skulle in i frysen 3 timmar men det var värt väntan en favorit absolut
Så kul att det uppskattas! <3
Härligt recept 😃 provade att göra såsen utan ägg och det blev jätte bra(billigare också nu när ägg har blivit dyrt)
Hej!
Stämmer det att det skall vara 1 msk aromat i?
Blir inte det super saltigt?
Vänligen Tez
Receptet stämmer.
Jättegott, kommer att bli en rår man återkommer till.
Tack för ett toppen recept! Hade inget paprikapulver men det blev gott utan! Även min autistiska son som är väldigt kräsen tyckte om det. Tusen tummar upp från oss!
Tack för dina goda recept, provar detta recept nu☺️
Jag kan rekommendera en skvätt kalv/ox fond i kött smeten
Bra tips! 😍😍😍
Gjorde detta idag och äldsta sonen, som var med när jag köpte köttfärsen, frågade vad det blev av färsen. Han vägrade tro att det var den han åt 🤣😁 Det är bra betyg.
Hahaha! Vad roligt! Så kul att det uppskattades. 🥰👏🏻😅
Fungerar det med någon annan buljongtärning än grönsaksbuljong?
Absolut. Kan förändra smaken lite men det är djupet och saltet av smakerna från buljongen man är ute efter. 😊
Vi åt detta nu ikväll… mannen var skeptisk 😋 Men sa efteråt att bean kunde vi gärna äta fler gånger ❤️ och kom med idéer hur vi skulle frysa in bitarna så det fanns att ta när man ville 👍🏻 Tack för recept som alltid går hem hos hela familjen 🥰
(hade inte ett ägg i färsen då den gjordes igår och då fanns inga ägg hemma)
Ja den är underbar! 😍😍😍