ANNONS
Integritet på Tailsweep

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

/

Supergott & enkelt

Igår lagade jag en rätt som legat i min ”att laga” korg ett tag. Falsk lövbiff, det låter kanske konstigt men oj så gott det blev. Jag har ett helt gäng med såna ”att prova” recept som jag sedan omvandlar efter tycke och smak och så blir det något kul man själv komponerat. Falsk lövbiff blev verkligen en riktig höjdare som funkar fintfint som vardagsrätt. Kan säga att familjen tyckte falsk lövbiff var mer en helgrätt faktiskt. Vara kul ju! Det må vara så att denna rätten är rätt falsk, men jäklar i gatan så gott det kan bli med falskt också. Milo och Tony åt tomt på tallriken, idag åt Elliot resterna och det var tomt på hans tallrik med. Det är det som är bra betyg hörni.

Är du intresserad av fler kötträtter så har jag några riktigt goda tips här nedan, dessa är mycket omtyckta av mina följare:

Galet god ragu på högrev

Fläskytterfilé med himmelsk balsamsås

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Gratinerad köttfärslimpa

FALSK LÖVBIFF MED FALSK BEARNASIESÅS, 4-5 port

Kika gärna på mitt recept på världens godaste köttfärsås HÄR, och himmelskt goda vitlöksgratinerade fläskkotletter HÄR.

500 g nötfärs
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk aromat
(torkade örter om du vill)

Falsk Bearnaisesås

2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 äggulor
torkad dragon

Gör såhär:

1) Börja med att blanda alla ingredienser i en bunke. Blanda väl så allt blandas ut ordentligt.

2) Lägg ut en stor rektangel med gladpack, ta hälften av köttfärssmeten och klicka ut den. Lägg på en lika stor rektangel av gladpack uppepå. Kavla ut köttfärsen till en stor platta. Lägg båda plattorna uppepå varandra på en stor bricka och in i frysen i minst 3 timmar.

3) Ta ut och skär upp i stora bitar. Du kan skära i dem direkt när de kommer ut ur frysen, de mjuknar nämligen ganska så snabbt.

4) Stek dem i rikligt med smör. Salta och peppra lite.

Bearnaiseås:

1) Ta fram en kastrull, häll i creme fraiche i den. Hacka buljontärningen ordentligt och ha i den också. Låt creme fraichen koka upp och puttra så länge så hela buljongtärningen kokat in.

2) Ta av kastrullen från plattan, knäck i de 2 gulorna och rör om. Ha också i valfri mängd dragon. Tillbaka upp på plattan och koka upp tills det tjocknar. Servera med köttet och strips. KLART!

Detta var ju liksom världens enklaste rätt att svänga ihop. Det smakar väldigt mycket ”kött” tyckte Tony även om det är färs, dessutom var bernaisesåsen alldeles fantastiskt. Denna rätten kommer vi verkligen göra fler gånger här hemma. En riktig toppenrätt!

Fler omtyckta kötträtter hittar du om du klickar HÄR.

Jag har massor med andra recept här på bloggen, här nedan hittar du några kategorier:

Småkakor

Kycklingrätter

Goda bullar

Efterrätter

Korvrätter

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i hjärtat under inlägget. Tack snälla på förhand!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

49
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00