ANNONS

Falsk lövbiff med falsk bearnaisesås

/

Igår lagade jag så god mat till resten av familjen. Själv äter jag ju en autoimmun kost nu för min mage och alla dagar passar inte det jag äter resten av familjen, dock så älskar ju jag att laga nya maträtter så det går så fint för mig att laga dubbla middagar faktiskt. Igår lagade jag en rätt som legat i min ”att laga” korg ett tag. Jag har ett helt gäng med såna recept som jag sedan omvandlar efter tycke och smak och så blir det något kul man själv komponerat. Detta blev verkligen en riktig höjdare som funkar fintfint som vardagsrätt.

Det må vara så att denna rätten är rätt falsk, men jäklar i gatan så gott det kan bli med falskt också. Milo och Tony och tomt på tallriken, idag åt Elliot resterna och det var tomt på hans tallrik med. Det är det som är bra betyg hörni. 🙂

FALSK LÖVBIFF MED FALSK BEARNASIESÅS, 4-5 port

500 g nötfärs
1 ägg
2 msk vetemjöl
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk aromat
(torkade örter om du vill)

Falsk Bearnaisesås

2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
2 äggulor
torkad dragon

Gör såhär:

1) Börja med att blanda alla ingredienser i en bunke. Blanda väl så allt blandas ut ordentligt.

2) Lägg ut en stor rektangel med gladpack, ta hälften av köttfärssmeten och klicka ut den. Lägg på en lika stor rektangel av gladpack uppepå. Kavla ut köttfärsen till en stor platta. Lägg båda plattorna uppepå varandra på en stor bricka och in i frysen i minst 3 timmar.

3) Ta ut och skär upp i stora bitar. Du kan skära i dem direkt när de kommer ut ur frysen, de mjuknar nämligen ganska så snabbt.

4) Stek dem i rikligt med smör. Salta och peppra lite.

Bearnaiseås:

1) Ta fram en kastrull, häll i creme fraiche i den. Hacka buljontärningen ordentligt och ha i den också. Låt creme fraichen koka upp och puttra så länge så hela buljongtärningen kokat in.

2) Ta av kastrullen från plattan, knäck i de 2 gulorna och rör om. Ha också i valfri mängd dragon. Tillbaka upp på plattan och koka upp tills det tjocknar. Servera med köttet och strips. KLART!

Detta var ju liksom världens enklaste rätt att svänga ihop. Det smakar väldigt mycket ”kött” tyckte Tony även om det är färs, dessutom var bernaisesåsen alldeles fantastiskt. Denna rätten kommer vi verkligen göra fler gånger här hemma. En riktig toppenrätt!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

44

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00