Galet god ragu på högrev

Möraste ragun i mannaminne

Oj oj oj så gott vi åt igår. Jag satte igång den här grytan på eftermiddagen och så fick den puttra i 2 1/2 timma. Meeeeen ni kan inte ana doften och smaken på den här, jisses Amalia säger jag bara. Drömmer fortfarande om den här ragu grytan alltså. Egentligen så äts ju ragu till pasta, ragu är ju köttfärsås fast på italienska kan man säga. Ragu görs också på högrevskött och ska koka lääääänge.

Godaste ragun, 4 p

500 g högrev

1 pkt bacon

100 g rökt sidfläsk (pancetta)

1 tsk torkad timjan

Salt & peppar

375 g rött vin

2 vitlöksklyftor

2 schalottenlökar

3 msk äppel/ramslök gelé (finns att köpa HÄR, har recept på äppelmarmelad/gelé HÄR)

2 dl vatten

Gör såhär:

1) Börja med att strimla sidfläsk och bacon, stek det i en stor gryta tills det börjar få lite lite färg.

2) Strimla köttet i mindre bitar och stek med det. Krydda!

3) Häll i vinet. Skala schalottenlökarna och dela dem i 2. Lägg i dem så i grytan.

4) Ha i äppelgele och vatten sen är det bara låta grytan puttra i ca 2 1/2 timme. Köttet blir så mört så det bara faller isär.

Som sagt, ragu äter man i vanliga fall till pasta, riv på massor med parmesan också så kan jag lova att det blir supersmarrigt. Vi kände för att äta det till ris och det var faktiskt riktigt gott det också, äter det annars alltid till pasta.

Kika gärna på fler kötträtter här nedan:

Köttfärs & baconrullader (<klicka för recept)

Planksteksgratäng (<klicka för recept)

Fläskytterfilé i sockerkaksform (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

205
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jaana Norman
Jaana Norman
7 months ago

Hej vännen 🥰Jaana heter jag och är Alfa gal allergisk det innebär tål inget kött från djur på 4 ben🥹men allt du lagar byter jag ut mot kyckling/kalkon SÅÅÅ ÄLSKAR dina recept å fortsätt så🥰GO GIRL GO🥰❤️🥰

niiinis
niiinis
Reply to  Jaana Norman
7 months ago

Åh. Aldrig ens hört talas om, så tack för lärdomen. Så bra att du kan byta ut köttet bara, de allra flesta recepten passar ju faktiskt till kyckling eller kalkon istället för 4 benskött.

Tack för härlig pepp. ❤️❤️❤️

Johan
Johan
7 months ago

Verkar hur gott som helst.
Har du något tips vad man kan ta istället för äpple/ramslöksgelén?
Skulle vilja testa denna gryta i helgen och så snabbt hinner den tyvärr inte levereras.

niiinis
niiinis
Reply to  Johan
7 months ago

Äppelmarmelad ☺️

Charlotta Stenberg
Charlotta Stenberg
7 months ago

Det ser så gott ut 😍👏👏

niiinis
niiinis
Reply to  Charlotta Stenberg
7 months ago

Det var galet gott! 🥰

Img 2303.jpg

Nästa inlägg

Världens bästa ingefärsshot som håller förkylningarna borta

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x