ANNONS

Supergod äppelmarmelad

/

Nu ska du få recept på min äppelmarmelad som blev föööööör god! Den blev verkligen som en magisk äppeldröm som man inte kan få nog av. Den här kan du äta på rostamackan, till osttallriken och som något gott i en smördegsbakelse kanske? Supergott att värma upp lite och äta tillsammans med glass. Den här måste du göra, den är för det första så enkel att svänga ihop så det är nästan löjligt alltså. Kan inte bli bättre med andra ord.

IMG_5478

IMG_5479

IMG_5484

IMG_5482
ÄPPELMARMELAD, ca 0,6 liter (1 1/2 burk)

Kika gärna på mitt recept på godaste jordgubbssylten (Kika gärna på mitt recept på Sverigekaka med äppelfyllning (

1 kilo skivade skalade äpplen (är ca 2 kilo med skal och kärnhus)
2,75 dl vatten
600 g syltsocker med pektin
1 tsk malen kanel
1 tsk kardemummakärnor
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

1) Skala och skiva äpplena i mindre bitar. Ta bort kärnhuset också. Koka äpplena och vattnet under lock i ca 15-20 min. Rör om ofta.

2) Ha i malen kanel, syltsocker, morta kardemummakärnorna och ha i dem, ha också i vaniljsocker. Fortsätt koka i ca 5 minuter.

3) Ta bort från värmen och låt svalna en smula. Kör sedan med stavmixer tills allt är slätt. Häll upp i väl rengjorda burkar med tätslutande lock. Låt svalna med locket öppet. Stäng sedan och förvara svalt och mörkt.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

10
36

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00