Supergod äppelmarmelad
Nu ska du få recept på min äppelmarmelad som blev föööööör god! Den blev verkligen som en magisk äppeldröm som man inte kan få nog av. Den här kan du äta på rostamackan, till osttallriken och som något gott i en smördegsbakelse kanske? Supergott att värma upp lite och äta tillsammans med glass. Den här måste du göra, den är för det första så enkel att svänga ihop så det är nästan löjligt alltså. Kan inte bli bättre med andra ord.
Kika gärna på mitt recept på godaste jordgubbssylten (
1 kilo skivade skalade äpplen (är ca 2 kilo med skal och kärnhus)
2,75 dl vatten
600 g syltsocker med pektin
1 tsk malen kanel
1 tsk kardemummakärnor
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1) Skala och skiva äpplena i mindre bitar. Ta bort kärnhuset också. Koka äpplena och vattnet under lock i ca 15-20 min. Rör om ofta.
2) Ha i malen kanel, syltsocker, morta kardemummakärnorna och ha i dem, ha också i vaniljsocker. Fortsätt koka i ca 5 minuter.
3) Ta bort från värmen och låt svalna en smula. Kör sedan med stavmixer tills allt är slätt. Häll upp i väl rengjorda burkar med tätslutande lock. Låt svalna med locket öppet. Stäng sedan och förvara svalt och mörkt.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)