Fått en del förfrågningar om äppelkakor.
Äppelsäsongen är här. Nu ska det skördas äpplen för glatta livet. Höjden av lycka är att få gå ut i sin egen trädgård och plocka ned lite äpplen och baka en kaka på dom, inte sant? Den här äppelkakan är himmelskt god. Den är så saftig och har allt en riktigt god äppelkaka ska ha. Ät den som den är, eller med vaniljvisp/vaniljsås. Om du äter den lite ljummen är det supergott med lite vaniljglass till också.
Himmelskt god äppelkaka, ca 10 bitar
150 g rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
3 ägg
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Fyllning:
1 äpple
2 msk strösocker
2 tsk kanel
1 1/2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
Topping:
1 dl florsocker
1 msk citronsaft
granatäppelkärnor
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär de sedan i skivor. Fyll en påse med kanel, socker, kardemumma och vaniljsocker. Lägg i äppelskivorna där i och skaka om.
2. Vispa smör och socker krämigt. Ha i ett ägg i taget, vispa emellan.
3. Ha i alla kryddor, mjöl och bakpulver. Vispa försiktigt. Smörj o bröa en sockerkaksform. Ha i smeten. Tryck i äppelskivor runt hela.
4. Grädda lite längre ned i ugnen i 45 min. Känn med sticka, den ska vara så gott som torr. Kakan är saftig som tusan.
5. Låt kakan svalna en stund, stjälp upp och blanda samman toppingen i en skål. Häll över kakan, toppa med granatäppelkärnor och florsocker.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Sååå god kaka 🥰
Så härligt att du gillade! 🥰