ANNONS

Jordgubbssylt

/

Igår kokade jag en vansinnigt god sylt. Milo och jag gillar inte jorgubbsbitar i jordgubbssylt. Vi gillar inte bitar i yoghurt heller så vi är rätt lika sådär. Då är det perfekt att göra egen sylt. Du kan mixa den till micropartiklar liksom.

IMG_2515
IMG_2516

Kolla bara? MUUUMS!

IMG_2518
IMG_2519

Till efterrätt på frukosten idag gjorde jag såna här härligheter till Tony och Milo. Mariekex, smör, ost och min jordgubbssylt. ♥

RECEPT 1 burk jordgubbssylt:

1½ msk vaniljsocker
4 dl jordgubbar (jag tog frysta)
3 msk vatten
3 tsk pressad citronsaft
3 dl syltsocker

Gör såhär:

1) Blanda jordgubbar, vaniljsocker, citron och vatten i en tjockbottnad kastrull.

2) Koka upp och låt koka i ca 10 minuter tills alla jordgubbar kokat sönder.

3) Ta av kastrullen från plattan,  mixa sönder alla jordgubbar med en handmixer. Har du ingen handmixer kan du ta en blender och ha sönder allt i. Det ska inte vara några bitar kvar.

4) Häll sedan i allt socker och låt koka i ytterligare 10 minuter ca. Du kan göra ett litet test om din sylt har bra konsistens. Häll några doppar sylt på en tallrik och ställ i kylen. Stelnar det till lite och har en bra syltkonsistens är det klart. Är det för löst kokar du lite till, är det för fast kan du hälla i lite lite vatten och koka vidare en liten stund.

5) Häll upp i en ren torr burk med tätslutande lock och ställ i kylen. Låt svalna helt, klart!

9
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00