Bjudmiddag

Godmorgon raringar! ♥

Idag är det Lördag och vi vaknar upp till mulet väder här hemma i småstaden. Well well, vi ska åka ut till mamma och pappa, hjälpa till med lite trädgårdsfix. Har bakat en sats med bullar och bullängder till dom som jag tänkte ta med. En liten ”nybliven panchis” present till mamma har jag med mig också. Mamma älskar mina kanelbullar så då får hon starta pensionen med att ha några påsar i frysen. Gött till kaffet hon ska dricka på altanen typ varje dag tänker jag. 😉

Åh, igår var vi bjudna på middag hos grannarna Ida och Freddy, grannar som bor en liten bit ned på gatan. Kanske har vi 30 meter dit. Deras hus är såååå fint, de har rustat ett riktigt gammal ruckel som numera är ett av de finaste husen på gatan. Älskar att vi har trevliga grannar att umgås med. Dom har en alldeles liten också som föddes för bara några veckor sedan. ♥

Vi började med att ta ett glas i vårt uterum. Inte jag med magpaj dock, jag fick dricka bubbelvatten i champagneglas. Men känslan blir ju lite samma fast man blir snuvad på det goda.

IMG_2494 IMG_2495

Här satt vi och mös en stund innan dom kom. Kolla vår oljelampan vi fått av Tonys mamma och pappa? HUR COOL? Den är precis så som jag gillar, rostig gammal och alldeles underbar. Den hänger ovanför lilla bordet i uterummet nu.

IMG_2498

Lite mys….. å så min favvochampagne Gula Änkan! LÖÖÖÖVE IT! Den är lite halvtorr sådär, inte för söt och så magiskt jäkla god. ♥

IMG_2503

Medan vi satt där så struttade den här förbi som om inget hänt. Hos oss går dessa omkring i våra trädgårdar jätteofta. Verkar liksom orädda. Han såg ju inte oss när vi satt där i uterummet så han spatserade förbi som om han skulle till affären liksom…haha.

IMG_2511

Borta hos Ida och Freddy så blev det först lite charkisar och ostar. Här hade vi nästan tömt hela fatet men lyckades haffa några tryffelsalami i alla fall. Magiskt gott!

IMG_2506 IMG_2507

Freddie lagade en supergod fiskgryta i Muurikkan. Tony vill ha en Muurikka också (jag med), så nu ligger en Weber och en Muurikka på önskelistan. 🙂 Den här rackarn kan man ju laga mat i året runt.

IMG_2510

Vi satt inne och pratade medan karlarna fixade maten ute. Jag fick bebisgosa massor också. Det är tur jag har några omkring mig nu som har bebisar så man får tanka lite gos. Lilla Sigge är så himla snäll dessutom och kan ligga i knät lååånga stunder. Älskar´t!

IMG_2513

Vi käkade den här vansinnigt goda fiskgrytan till gott bröd. MUMS! Smakrik och supergod verkligen, måste testa och laga nåt liknande!

Hepp, nu måste vi dra! Ska kasta in inlägget på min sjukt goda jordgubbssylt jag gjorde igår. Vet ni, jag har gått in till kylen flera gånger och bara tittat på min burk med jordgubbssylt flera gånger. Haha….. jag är så stolt över min lilla burk som blev helt perfekt. Har tagit fram den några gånger och så har jag tagit en sked och bara smakat lite. Så jäkla fint alltså!

Well well…. receptet på den kommer snart!

Kram Nina ♥

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

5 enkla luncher

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x