Saftig äppelkaka i långpanna

Nu ska du få receptet på den godaste äppelkakan i mannaminne. Herreminjeee, jag har smakat och familjen är lyriska. Denna äppelakaka i långpanna är verkligen såå saftig och mumsig alltså. Du måste testa, busenkel att baka dessutom. Den kan bakas i en ”fullsize” bakplåt men jag valde att göra den i två mindre. Sällan man hittat ett recept som räcker till en vanlig stor långpanna kan jag känna. Men den här räcker! 🙂

img_3725 img_3726

Jag serverade den med vaniljvisp som liksom gifter sig med den här kakan. Som två soulmates som alltid kommer att passa ihop.

img_3727 img_3728

RECEPT: 

6-7 äpplen (jag använde Åkeröäpplen från vår trädgård)
1 msk kanel
½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Själva kakan:

4 ägg
4 dl strösocker
5,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
100 g smält smör
2 dl mjölk

Gör såhär:

1) Börja med att skala äpplena och ta bort kärnhuset. Dela äpplena i skivor.

2) Häll i kanel, socker och vaniljsocker i en liten plastpåse. Häll i äppelskivorna där och skaka om och låt det sedan stå och dra.

3) Dags att förbereda själva kakan. Vispa ägg, vaniljsocker och socker riktigt pösigt och vitt.

4) Blanda vetemjöl, bakpulver och bikarbonat. Häll i det äggsmeten. Rör om ordentligt med en slickepott så att allt rörs om ordentligt.

5) Smält smöret och häll i, rör om.

6) Häll i mjölken och rör om och häll sedan i bakplåtpappersklädd plåt. Fördela sedan äpplena på kakan. Det ska vara mycket!

7) Grädda i 175 grader i ca 20 minuter eller tills kakan är helt torr i mitten.

Servera med vaniljvisp! ♥

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

img_3718 img_3722

234
Subscribe
Notify of
guest

43 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ewa
Ewa
7 years ago

Åhhh denna såg ju fantastisk ut!! Detta får nog bli denna veckans fredagsfika 🙂
Tack för en mycket rolig och igenkännande blogg. kram Ewa

Jennie
Jennie
7 years ago

Du skrev aldrig när äpplena ska i kakan! Gissar att du lägger dem uppepå smeten innan den går in i ugnen?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Jennie
7 years ago

Ops, ändrat nu!

Sara
Sara
7 years ago

Hej finis! Har för mig att tipsat om ett fint hotell en gång där ni hade badkar i rummet? Vart var det någonstans? Ska boka något mysigt till mig och gubben som fyller 40 snart! Kram Sara

Niiinis
Niiinis
Reply to  Sara
7 years ago

Oj ja var kan det ha varit då? Vi hade ju fantastiskt rum i Örebro. Här skrev jag om det: http://niiinis.se/2015/09/06/magiskt-brollopsdagsfirande-pa-first-hotel-i-orebro/

First Hotel i Örebro är det. Finaste vi bott på tror jag! ♥ Ha så mysigt! ♥ Kram

Jesica
Jesica
7 years ago

Toppen, det var just ett sånt recept jag behövde nu.
TACK:-)

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Ska det vara både bakpulver o bikarbonat

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anonymous
7 years ago

Japp! På det sättet får man kakan sådär extra fluffig!

Kina
Kina
7 years ago

Jädra va god den såg ut!

Vickis
Vickis
7 years ago

Bakade denna godbit idag och hade med till ett möte på jobbet, det doftade ljuvligt i hela kontorsbyggnaden och till o med folk som inte var med på mötet kom in och snodde åt sig en bit, den var väldigt uppskattad och alla tyckte den var SÅ god!
Tack för ett toppen recept!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Vickis
7 years ago

Nämen vad roligt att höra! Vad roligt att det uppskattades! Kul att du berättade för mig också. ♥ Varsågod och kul att du gillar!

Elin
Elin
7 years ago

Den ser supergod ut! Ska ha dop på söndag och funderar på att göra denna, går den att frysa? (Vore skönt att kunna göra den idag☺️)

Niiinis
Niiinis
Reply to  Elin
7 years ago

Absolut! Går jättebra!

Britt H
Britt H
7 years ago

Hej. Har just bakat din äppelkaka i långpanna. Jag minskade dock ner på sockret, fyra dl är för mkt. Så tycker jag att kanelsmaken försvinner när det är så mkt vanilj oxå. Nästa gång minskar jag både på vanilj och vanligt socker. Annars blev den jättegod o räcker till många. Tack för receptet!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Britt H
7 years ago

Eller så ökar du på kanelen. Ja minska sockret om det känns för mycket.

Ellen
Ellen
7 years ago

Hej! Jättegod kaka, tack fö receptet Du har dock skrivit vaniljsocker två gånger istället för bikarbonat. Ha en go lördag. /Ellen

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ellen
7 years ago

Ändrat det nu! ❤️

Natalie
7 years ago

Efter 20 minuter i varmluft 175 grader var det fortfarande bara smet! Vad gör jag för fel? Om jag fortsätter grädda den blir den bara bränd men inte klar liksom.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Natalie
7 years ago

Jag bakar inte i varmluft. Hmm, testa att täcka över med ugnsfolie. Kan det vara så att du missat något i receptet? Svenska absolut inte vara smet efter 20 min.

Natalie
Reply to  Niiinis
7 years ago

Jag ska sluta med varmluft alltså! Det tog en evighet men det blev supergod när den väl var klar!!

Mia
Mia
7 years ago

Tack för recept! Lättgjord och snabb. Kakan har precis avnjutits i San Jose, California, på en stor fest – den blev mycket uppskattad (mestadels svenskar på festen). Lyckost dig som har Åkerö-äpplen – imt ett av de godaste äpplena! Samma kommentar som ovan, vaniljsocker i stället för bikarbonat i beskrivningen. Ska nog också minska på sockret nästa gång.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
7 years ago

Åh vad roligt att kakan hittat ända till Californien! Det gläder mig. Jaaa, jag är så glad för våra Åkeröpplen.

Har ändrat i receptet nu.

Ja, minska om vill.

Kram

Anonymous
Anonymous
7 years ago

Hej. Har börjat bakan på kakan och ser att man ska ha mjölk, kan jag ta vatten istället då kakan ska vara mjölkfri och jag har ingen sån mjölk.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anonymous
7 years ago

Har du grädde? Annars testar du med vatten.

trackback
7 years ago

[…] perfekt ”snabb-bakelse”, mitt absolut bästa recept på äppelkaka i långpanna (recept HÄR) och mini chokladmuffins som jag gjorde i en ny bakform jag […]

Berit
Berit
7 years ago

Hej och tack för ett jättebra recept. Perfekt för ugnsplåten i min 60 cm spis. Dock ger bikarbonaten bismak. Ska prova med 4 tsk bakpulver och 1 tsk bikarbonat nästa gång, eftersom jag googlat fram att 1 tsk bikarbonat motsvarar 2 tsk bakpulver. mvh Berit

trackback
7 years ago

[…] Väldigt gott och receptet hittar ni HÄR  […]

trackback
7 years ago

[…] Till efterrätt bjöd jag på min Brownie i långpanna (dock utan glasyr) med vispgrädde, recept HÄR. Sedan blev det även min äppelkaka i långpannan med vaniljvisp, recept HÄR. […]

Thomas
Thomas
7 years ago

Hej!

Hur många skulle du säga att denna räcker till?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Thomas
7 years ago

Beror alldeles på hur många bitar du skär upp den i, men jag skulle säga 20 lite mindre bitar.

trackback
7 years ago

[…] av Hötorgshallens ambassadörer under Food Week denna vecka är Nina Hermansen och hon har delat med sig av ett särskilt fint pajrecept där äpplena fått gräddas i långpanna […]

Margith Henriksson
Margith Henriksson
7 years ago

En otroligt god äppelkaka men gud vad mycket socker. Tänker göra den igen och minska på mängden socker.

Britt
Britt
7 years ago

Hej
Är det florsocker uppepå ?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Britt
7 years ago

Ja det är det.

Tampe
Tampe
7 years ago

Hej! Tänkte baka denna idag när frun är på jobbet. Hur tjocka ska äppelskivorna vara?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Tampe
7 years ago

Åh vad glad hon ska bli! Tänk dig som lite tunnare klyftor. Ca 1 cm tjocka kanske. Lycka till!

Camilla Johansson
Camilla Johansson
7 years ago

Hej. Tänkte prova detta recept men undrar vad som räknas som ”fullsize” plåt? Jag tänkte baka den i min ultra pro och då är den ca 25×30 cm.

Annelie Nilsson
6 years ago

Supergod kaka! Väldigt saftig o enkel att göra. Okej, mkt socker men ska man nu äta ”kaffebröd” vad spelar det för roll? Perfekt i strl också, Räcker både till gästerna hemma o kollegorna på jobbet. De blev nöjda, kan jag säga 1000 tack för kanon receptet!

Eva
Eva
6 years ago

Kan man ersätts vetemjöl rakt av med t.ex Lailas blå för glutenfritt?

Annicka Engberg
Annicka Engberg
3 years ago

Detta ska jag prova, men vad är måttet på ungsformen?

niiinis
niiinis
Reply to  Annicka Engberg
3 years ago

Den här är ca 25×35 cm

Lilian Billström
Lilian Billström
9 months ago

Du har bra bakrecept, men skriv alltid, var i ugnen bakverken ska placeras.
Tack på förhand.

niiinis
niiinis
Reply to  Lilian Billström
9 months ago

Skriver det bara om det skulle ha någon betydelse för receptet.

Nästa inlägg

Träning och så behöver jag hjälp!

43
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x