Snabb ljuvlig Blåbärskaka

Blåbärskaka

Här ska du få recept på världens snabbaste blåbärskaka. Enligt min mamma så är detta den godaste kakan jag bakat NÅGONSIN, inte bara blåbärskaka utan kaka överhuvudtaget! Så fint betyg och jag kan intyga att denna blåbärskaka är magiskt god!

NINAS SNABBA BLÅBÄRSKAKA

1 ägg

0,75 dl strösocker 

1,5 dl vetemjöl

75 g smör

1 tsk bakpulver

1,5 tsk vaniljsocker 

Nypa salt

0,5 dl blåbär

Gör såhär:

1) Rör samman socker och ägg, behöver inte vispas.

2) Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Häll i det i äggsmeten tillsammans med smöret. Blanda tills du har en seg smet.

3) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform och häll i smeten. Droppa på lite blåbär och in i ugnen på 225 grader i 5 minuter, sänk sedan värmen till 200 grader resterande 10. Känn med sticka så kakan är nästan genomgräddad. Pudra med florsocker och servera med vaniljsås.

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR