ANNONS

Sverigekaka med kanebullefyllning och äpplen

/

Igår bakade jag en magisk kaka! Det är i grunden en Sverigekaka men jag har ”twistat” till den lite och den här kombon blev verkligen en riktig lyckträff. Jag tycker absolut att du ska testa, dina nära och kära kommer älska dig för den här kakan. 🙂

img_3999

Jag piffade till den lite extra uppepå också. 🙂 Tänk vad lite florsocker kan dekorera fint?

img_3998

En hög och fin kaka som har ALLT. 😉 Det är som att äta sockerkaka, äppelpaj och kanelbullar i en och samma tugga! Kan du tänka dig?

img_4005

SVERIGEKAKA MED KANELBULLEFYLLNING OCH ÄPPLEN:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på springformen, du kan också klippa till lite bakplåtspapper och täcka kanterna i springformen. Då blir kakan fin på sidorna också. Annars funkar det med att smöra och bröa sidorna.

2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott

4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.

5) Häll i smeten i springformen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara torr när du kollar med sticka.

Fyllning 1:

4 äpplen
1 msk kanel
1 msk kardemumma
2 msk vaniljsocker
smör att steka i

Gör såhär:

1) Skala och tärna äpplena.

2) Lägg i en rejäl klick med smör i en kastrull. Häll i äpplena och sedan kryddblandningen. Blanda om och låt stå och puttra i 5 minuter.

Fyllning 2:

125 g smör

1 dl mjölk

1 msk kanel

2 dl socker

Gör såhär:

1) Smält allt smör.

2) Häll i mjölk, socker och kanel.

3) Koka upp allt.

Såhär sätter du ihop hela kakan:

Blanda sedan samman fyllning 1 och 2.

2) Dela den avsvalnade kakan på mitten.

3) Bred fyllningsblandningen på kakan. Lägg sedan på locket. Dekorera med florsocker.

sverigekaka_med_kanelbullefyllning_och_äpplen

Jag har också gjort ett klipp på tillvägagångssättet för denna kakan så att det ska bli extra enkelt att baka den.

Följ gärna min FB-sida för inspo, mer recept och tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00