ANNONS
Integritet på Tailsweep

Köttfärs- och baconrullader i smarrig sås

/

Hej och hallå finisar!

Håhåjaja, huvudet upp och fötterna ner i alla fall och det får man ju vara glad över. Pms:en har dundrat in och jag märker att jag lagar väldigt mycket mat och bakar då. Som att jag borrar in mig i det för att jag ska fokusera på något. Är det för allvarliga eller avancerade grejer som behöver fokus så går det inte, som att det måste vara ett lätt och enkelt fokus. Svårt att förklara men ni som tampas med skiten vet vad jag pratar om.

I alla fall, igår var det en matlagningsdag av rang. Jag kockade och fejade för glatta livet. Det var så mycket köttfärs iblandat så jag såg nog ut som köttfärs på kvällen.

Det här receptet måste du testa. Det blev verkligen såååå fantastiskt gott! Familjen gottade sig rejält kan jag säga.

Köttfärs & baconrullader i smarrig sås, 4 port

500 g köttfärs

2 pkt bacon

1 tsk timjan

1 tsk paprikakrydda

1 tsk vitlökspulver

Salt & svartpeppar

Sås:

sky från köttfärsrulladerna

3 dl grädde

1 msk balsamvinäger

1 1/2 msk kalvfond

1 msk japansk soja

1 msk majsstärkelse

salt & svartpeppar

färsk persilja

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft, annars tar du 225 grader vanlig ugn.

2) Dela köttfärsen i 3 delar. Lägg bakplåtspapper på en plåt, lägg en bit i taget på plåten och kavla ut den så den är ca 0.5 cm tjock. Tänk att den ska se ut som en avlång rektangel. Lägg på bacon. Krydda med paprikakrydda, vitlökspulver, timjan, salt och peppar. Snurra sedan ihop rullen. Gör likadant med de andra 3 bitarna.

3) Krydda rullarna uppepå också. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 15-20 min tills det är färdiga rakt igenom.

4) Ta ut från ugnen, lyft ur köttfärsrulladerna och lägg dem på en tallrik. Blanda majsstärkelse med en liten skvätt grädde. Häll sedan det och resten av grädden, balsamvinäger, soja, kalvfond och kryddor i skyn som blivit i formen efter rulladerna. Klipp i lite persilja. Vispa runt och ställ i ugnen i ca 15 minuter till. Höj gärna ugnen ett snäpp.

5) Ta ut såsen och lägg i rulladerna igen. Skiva upp dem och servera med t ex kokt eller pressad potatis.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

9

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00