Nu så…
….nu har jag gjort en egen variant på FLÄSKYTTERFILÉ i sockerkaksform. Jag kommer fortsätta skriva fläskytterfilé även om det är många som berättar för mig att det inte är det. Grejen är att jag skriver det de heter i affären för att inte förvirra er när ni ska handla. Bara så ni vet. Denna fläskytterfilé blev ju bara för god! Så mör och såsen som den badar i. Wow! Ska du göra en kötträtt till midsommar t ex som nödvändigtvis inte behöver bli grillad så tipsar jag om denna rätt. Galet gott, du måste testa!
Missa inte mina 40 mest populära recept (<klicka för alla recepten) på hela sidan!
Den här rackaren tillagas i en avlång brödform eller sockerkaksform. Den blir sådär härligt mör och när den fått gå i ugnen så länge så drar den till sig så mycket smaker.
Klicka HÄR för mina 20 bästa kötträtter.
Jag serverade den med ris och lite skivad gurka. Tänker att det nog är väldigt gott med pressgurka (recept HÄR) till också och en klick av körsbärssylten som jag hade i såsen.
Missa för tusan inte mitt superpopulära recept på helstekt FLÄSKYTTERFILÉ I MAGISK SÅS (<klicka för recept).
Ja jag använde denna sylten i, Körsbär och vaniljsylt, finns att köpa HÄR. Den är mer som en marmelad tycker jag och passar ypperligt i denna sås. Funkar givetvis med t ex lingonsylt (ta dubbelt upp då om du använder det) eller svart vinbärsgelé.
FLÄSKYTTERFILÉ I SOCKERKAKSFORM I MAGISKT GOD SÅS, 4 p
Mer gott med kött: Min supergoda FLÄSKFILÉGRYTA // Världens godaste FLÄSKFILÉGRATÄNG // FLÄSKYTTERFILÉ I HIMMELSK BALSAMSÅS
1 fläskytterfilé
Olja & smör
Salt & peppar
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
3 msk kalvfond
1/2 msk kinesisk soja
1/2 dl körsbärssylt
1 kvist hackad färsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
Salt & peppar efter smak
Sås:
1 1/2 msk majsredning
2 dl grädde
Gör såhär:
1) Börja med att göra rent köttet från senor osv. Stek det runtom så det får fin färg i olja och smör. Salta och peppra. Lägg det sedan i en sockerkaks/brödform. Sätt ugnen på 175 grader.
2) Blanda allt till såsen som köttet ska tillagas i i en bunke. Häll det sedan över köttet i formen. Ställ i nedre delen av ugnen i 90 minuter.
3) Ta ut köttet ur ugnen. Häll såsen som den ligger i i en stekpanna eller kastrull. Blanda i majsredningen till såsen i grädden och blanda. Häll i det med resten av såsen. Koka upp och låt puttra på svag värme i ett par minuter.
Servera med ris eller varför inte kokt eller klyftpotatis.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Kram Nina
Så god! Gjorde den idag och mina barnbarn 3 och 5 tyckte det var jättegott med potatismos till, även min man och dotter gav tummen upp ❤️🤗
Så himla kul och höra! 👌🏻💕
Det var så gott. Önskar dock att du gjorde dina recept utskriftsbara. Tack för fantastiskt goda recept.
Riktigt gott! 😋 Körsbärssylten gjorde sig riktigt fint i såsen! Det här gör vi igen 👌🏻🙌🏻
Visst blev det gott med just körsbärssylt i. 😋
Jag är 67 år gammal och har aldrig gillat fläskytterfilé. Men vilket fantastiskt recept – supergott! Lagar till den för andra gången nu och bjuder särbon och sonen ikväll. Har gjort en liten justering – har lagt till krossat rosépeppar i såsen. Det blir nypotatis till. Tack för supergod recept!
Så otroligt glad jag blir! Roligt att det gillas! 😍
Varför står det Sås med bara två ingredienser
Längst ner i receptet? Ingredienserna till såsen står ju ovanför…vad menas? Blandar man inte ihop allt och kör i ugnen?
Jo så gör du, jag förklarar allt utförligt under punkt 2 och 3.
Majsredning, är det majsstärkelse du menar? 😊
Ja precis. 👍🏼
Gjorde denna rätt till familjen nu o alla tyckte den va jättegod! Rekommenderas varmt!
Måste prova.
Har gjort något liknande men med lingonsylt.
Prova! Jättegott
Ska absolut prövas 😋😋
Föll för trenden, i ugnen as we speak!! Men du, det finns inget som heter fläskytterfilé. SKOJA BA!!! Läst kommentarer…🤣🤣🤣. Ha det bäst 🥰
😂😂😂
Wow, detta blir mitt bästa recept. Blev bättre än i
min crockpot. Älskar såsen…..
Älskar dina recept! Är verkligen ingen ”mat-mamma” men känner mig som en när jag lagar dina goda rätter (mest efterrätter ska tilläggas 😄).
Men åh! Så himla kul och höra. 🥰🥰🥰🥰
Blev riktigt gott, använde svarta vinbärs gele
Lika gott! 😋
Hittar ingen körsbärssylt i affären. Har kollat både Ica maxi, Coop, Willys, citycross . Har du tips på annn passande sylt?☺️🫶🏼
Går
Jättebra med t ex lingonsylt. ☺️
Finns på Ica maxi för jag bor, men står på hyllan med mat från andra länder. Så kolla där om ni har sådan hylla på eran maxi.
En fråga, är det totalt 5dl grädde och 1dl Creme fraiche? Fattar jag det rätt att när det gått klart i ugnen reder du upp såsen som varit i ugnen med majsstärkelse utrörd i 2dl grädde?
Bjöd mina vänner på detta när vi träffades i juli. ”Bulls eye” kan jag berätta. Dom fullkomligt älskade det. Serverade med ugnsrostade rotsaker och pressgurka. WOW!! Tack för detta!!
Åh vad gott det låter med tillbehören! Kul att det uppskattades! 🥰
Denna rätt gick hem hos både mannen och våra tvillingar på 13 år! Fläskytterfilén blev verkligen mör och fin plus att körsbärssylten var pricken över i. Förresten för Josefine (och kanske fler) som hade svårt att få tag på körsbärssylt – Lidl har i sitt ordinarie sortimentet
Tack! Vad roligt att det uppskattades. 😍
Blev väldigt gott, särskilt såsen var uppskattad. Gjorde med vinbärsgelé och mjölkfria produkter. Serverade med potatisgratäng. Blev lite fundersam på tiden i ugn 90 min. På ca 60 min hade köttet uppnått temp för fläskkött. Vet om jag skulle tagit ut det då eller om det är en poäng att låta det gå länge för att få smakerna?! Nu blev det något torrt.Men jag har absolut blivit omvänd vad det gäller fläskytterfilé, nu kommer jag köpa det igen😄
Viktigt att köttet liksom badar i såsen hela vägen, det är det som gör den så underbart mör och god. 😍
Låter underbart gott. Måste absolut testas 🙂 Måste man steka köttet först?
Inget måste, men sätter mycket godare smak på köttet.
Tror du att det kan funka med crème Fraiche med vitlök? Glömde köpa crème Fraiche och har bara en med vitlök hemma 😄
Absolut!
Idag har även jag lagat denna rätt med magiska såsen, blev supergott! Kommer lagas snart igen 😍 Tack för ett toppenrecept!
😍😍😍
Förvirrad.
” Blanda allt till såsen som köttet ska tillagas i i en bunke. Häll det sedan över köttet i formen” står det först.
Sen, efter att köttet är klart ska majsstärkelsen i grädden? Inte i såsen.
Så grädden är inte med i såsen som köttet lagas i, eller fattar jag fel?
Som du ser är receptet uppdelat i 2, en med 3 dl grädde (ska i formen) och en med 2 dl grädde. Ska redas med det som stått i formen.
Bland det absolut godaste jag ätit och jag är inte så förtjust i fläskytterfilé
Vet du! Samma för mig, var inte heller så förtjust i det innan. 😍😍😍
Så himla god! Det var en riktig höjdare! Står på min favoritlista fr o m nu! 👍
😍😍😍
Älskas av alla jag bjudit det på. Sååå gott och mört. Himmelsk sås. Tack Nina för alla dina härliga recept. ❤️
PS Bry dig inte om gnällspikarna! Lyssna på oss beundrare i stället!❤️
Tack! Kärlek till dig! ❤️❤️❤️
Jordgubbssylt funkade lika bra. Himmelskt gott!!
jättegott
Lätt att göra och jättegott
Härligt! 😍
Supergott och enkelt!!
Denna rätt är så god och har gjort den 2 gånger men andra gången tog jag färsk timjan istället för rosmarin då jag inte är så förtjust i rosmarin ☺️
Perfekt att du byter ut örter till sånt du gillar! Kul att den uppskattades. 🥰
Jättegott, nu när man inte kan köpa julmust kan man byta till påskmust istället?
Självklart! Samma sak. ☺️
Älskar alla dina recept, ska precis ge mig på denna och ser verkligen fram emot rätten. Tack för all inspiration, maten ät väldigt uppskattad av familjen ❤️
Så himla roligt att höra! ❤️
Va den godaste sås jag fått till på länge blev inte mycke kvar när jag gjorde detta
Härligt att höra. 🥰
Mycket god!
Kul att det uppskattas! 😍
Tack för detta goda recept, Du delar med Dig av.
Idag är det 3-dje gångenjag tillagar den. FILEN BLIR SAFTIG OCH FIN, SÅSEN ÄR INTE FY SKAM HELLER!
mVH
Ninni
Så härligt att höra! 🥰
Looks Great