ANNONS

Helstekt fläskytterfilé i magisk sås

Godmorgon!

 

Här inne tänkte jag starta dagen med ett gott recept som du kan ta med dig till helgens planer av mat tänkte jag. I veckan åt vi något som jag tror kan vara bland det godaste i köttväg vi ätit! Jag som egentligen inte gillar fläskytterfilé överhuvudtaget blev så himla glatt överraskad av denna rätt. Så kvista nu iväg och handla på dig en fläskytterfilé och så lagar du detta i helgen, du kommer INTE bli besviken!

Missa inte mina 40 bästa och mest populära recept (<klicka)


Nu tål jag tyvärr inte valnötter men det var det enda jag hade, jag tänker att det skulle funka med vilka nötter som helst uppepå, det gav verkligen det där extra härliga crunchet till hela rätten!

TIPS: Mina 20 mest populära kötträtter (<klicka)


Såsen till är ”to die for”, den blir sådär vansinnigt god också i kombo med köttet och nötterna och så den hackade basilikan uppepå!

Tipsar dig att kika på min kategori med massor av goda såser (<klicka)


Fler goda rätter med fläskytterfilé:

Fläskytterfilé i sockerkaksform med supergod sås

Helstekt Fläskytterfilé i magisk sås

Fläskytterfilé i himmelsk balsamsås

Helstekt fläskytterfilé i magisk sås, 4 p

800 g fläskytterfilé

2 tsk vitlökspulver

2 tsk lökpulver

2 tsk malen persilja

Salt & svartpeppar

1 kruka basilika

2 vitlöksklyftor

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

1 kycklingbuljongtärning

3 msk kalvfond

Salt (lite) & peppar

1 dl valnötter

Gör såhär:

1) Skölj av fläskytterfilén och klappa den torr med hushållspapper. Klappa in vitlökspulver, lökpulver, persilja, salt & svartpeppar i köttet runtom. Ta fram en stekpanna och häll i ca 2 msk olivolja. Stek köttet runtom på riktigt hög värme tills det får fin färg. Lägg i en ugnsform. Sätt ugnen på 225 grader och placera köttet högt upp i ugnen. Stek det i ugnen i ca 15 min.

2) Finhacka basilikan. Pressa vitlöken. Torka ur stekpanna med hushållspapper och häll i ny olivolja. Ha i de pressade vitlöksklyftorna, låt det steka med ett par minuter. Häll i grädde, creme fraiche, nästan all hackad basilika (spar lite till garnering), kalvfond, hackad kycklingbuljong, lite salt & hel del peppar och låt småputtra i några minuter.

3) Ta ut köttet och skär upp det i skivor, ställ tillbaka i ugnen i ca 10 -15 min. Ta ut och häll på såsen och toppa med resten av basilikan och hackade valnötter.

Servera med kokt potatis och en sallad med ruccola, spenatblad, äpple, lite olivolja och balsamvinäger. Så gott!

Gratinerad fläskfilé // Vitlökssmörsgratinerade fläskkotletter// Köttfärs & baconrullader i magisk sås// Lövbiffsrullader i krämig sås

Gillar du recepten ovan får du gärna klicka i hjärtat längst ned till höger under inlägget. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

2972
Subscribe
Notify of
guest

41 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tess
Tess
2 years ago

Hej fina! Lagade din helstekta fläskytterfile igår- Den var MAGISKT. Familjen åt och åt, räckte inte till matlåda=)

Lillan
Lillan
1 year ago

Tack för detta fantastiska recept, verkligen jättegott 💕🥳👍

niiinis
niiinis
Reply to  Lillan
1 year ago

❤️❤️❤️

Anna
Anna
1 year ago

Fantastiskt gott. Gjorde detta till en whiskeyprovning i helgen. 11 karlar och en dam lovordade maten. Jag körde 20 portioner då vi totalt var 15 som åt och man vill ju inte att det ska ta slut 😁.

niiinis
niiinis
Reply to  Anna
1 year ago

Härligt! Så roligt att höra! 😍

Hanna
Hanna
10 months ago

Aldrig recenserat en maträtt förut men kan inte låta bli denna gång. Så himla god maträtt, vi använde oss av couscous och skivade upp tomat till och det blev fantastiskt! Precis som receptet säger så är det en saltig ”magisk” sås 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Hanna
10 months ago

Åh men tack för din recension! Den gjorde mig glad. ❤️

Annin
Annin
10 months ago

Kan man förbereda denna rätten

niiinis
niiinis
Reply to  Annin
10 months ago

Går jättebra! 😍

Iréne Johansson
Iréne Johansson
9 months ago

Hackad kycklingbuljong. Det är väl buljongtärningen du menar.

niiinis
niiinis
Reply to  Iréne Johansson
9 months ago

Ja precis.

Stefan Larsson
Stefan Larsson
8 months ago

Jättegott! Topprecept👍
Jag har gjort lite små modifieringar efter eget tycke smak här hemma (tex inget salt behövs om man kör på en rimmad bit).😊 Ett litet förslag: Torka inte ur pannan efter stekning av kött före tillredning av såsen. Bara plocka ur ev brända flagor. I ”resten av kladdet” sitter smaker kvar som lyfter såsen. 😊

Ann-christin
Ann-christin
7 months ago

Låter gott hur långt kan man förbereda ?

ann-marie smidfelt
ann-marie smidfelt
7 months ago

bra recept. Kan man använda vanlig fläskfilé´också?

niiinis
niiinis
Reply to  ann-marie smidfelt
6 months ago

Självklart! 😍

Ann christin
Ann christin
6 months ago

Hur långt kan man förbereda köttet 🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Ann christin
6 months ago

Du kan väl steka det runtom, sedan bara ha den i ugnen. ☺️

Ulrika Eriksson
Ulrika Eriksson
5 months ago

Låter gott! Måste testa, men är inte så förtjust i valnötter men har 100 olika andra tror jag då jag bakar mycket med nötter…

Caroline Söhrman
Caroline Söhrman
5 months ago

Kommer att bjuda på denna rätt till nyår

Idde
Idde
5 months ago

Hur blir rätten om man byter köttet mot kyckling?

Lillan
Lillan
5 months ago

Måste bara säga att ett fantastiskt gott recept.

Titti Gran
4 months ago

Kan man ta ett annat kött eftersom det säljs inte fläskkött här jag bor . Vad ska jag ta för typ av kött ?

Sabina Jönsson
Sabina Jönsson
4 months ago

Hej! Kan man göra ytterfilen som den du gör i sockerkaksformen, istället för att först steka och sen skiva och sen in i ugnen igen?

Helena lindblom
Helena lindblom
4 months ago

Går det bra med torkad basilika? Ingen färsk hemna och vill inte ut.

Britt Lövholm
Britt Lövholm
3 months ago

Har gjort detta tre gånger nu och det är sååå fantastiskt gott oavsett vilken potatis jag haft till…tack för många bra recept

Thomas
Thomas
2 months ago

Du är grym på mat, har lagat många av din rätter, aldrig besviken. Thomas

lena
lena
2 months ago

hej måste man ha creme fraiche kan man ha något annat istället typ philadepha ost

Marita örnliden
Marita örnliden
2 months ago

Hej använder du matlagningsgrädde eller den tjocka grädden

Ana
Ana
1 month ago

Jäklar vad gott!

Katarina Jonasson
Katarina Jonasson
2 days ago

Omg så smarrigt de låter ska testa..

inbound6499105123227508297
Img 4764.jpg

Nästa inlägg

Kladdkaka i glas

41
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x