Inlägget innehåller annonslänkar

Helstekt fläskytterfilé i magisk sås

Godmorgon!

Här inne tänkte jag starta dagen med ett gott recept som du kan ta med dig till helgens planer av mat tänkte jag. I veckan åt vi något som jag tror kan vara bland det godaste i köttväg vi ätit! Jag som egentligen inte gillar fläskytterfilé överhuvudtaget blev så himla glatt överraskad av denna rätt. Så kvista nu iväg och handla på dig en fläskytterfilé och så lagar du detta i helgen, du kommer INTE bli besviken!

Missa inte mina 40 bästa och mest populära recept (<klicka)

Nu tål jag tyvärr inte valnötter men det var det enda jag hade, jag tänker att det skulle funka med vilka nötter som helst uppepå, det gav verkligen det där extra härliga crunchet till hela rätten!

TIPS: Mina 20 mest populära kötträtter (<klicka)

Såsen till är ”to die for”, den blir sådär vansinnigt god också i kombo med köttet och nötterna och så den hackade basilikan uppepå!

Tipsar dig att kika på min kategori med massor av goda såser (<klicka)

Bra utrustning att ha hemma:

Ugnsform – (<klickbar länk.) Extra tålig ugnsform i extra tåligt porslin som inte bara tål Micro och ugn, den tål att frysas också!

Bunke – (<klickbar länk.) Margrethe bunke som du kan köpa lock till också (finns HÄR). Perfekt om man ska blanda såsen i förtid och vill förvara i kylen t ex.

Snygg grytsked att ta upp kött och sås med – (<klickbar länk) Älskar dessa som dessutom finns i olika färger.

Kastrull – (<klickbar länk.) Kolla in detta kastrullset på medlemspris just nu.

Helstekt fläskytterfilé i magisk sås, 4 p

800 g fläskytterfilé

2 tsk vitlökspulver

2 tsk lökpulver

2 tsk malen persilja

Salt & svartpeppar

1 kruka basilika

2 vitlöksklyftor

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

1 kycklingbuljongtärning

3 msk kalvfond

Salt (lite) & peppar

1 dl valnötter

Gör såhär:

1) Skölj av fläskytterfilén och klappa den torr med hushållspapper. Klappa in vitlökspulver, lökpulver, persilja, salt & svartpeppar i köttet runtom. Ta fram en stekpanna och häll i ca 2 msk olivolja. Stek köttet runtom på riktigt hög värme tills det får fin färg. Lägg i en ugnsform. Sätt ugnen på 225 grader och placera köttet högt upp i ugnen. Stek det i ugnen i ca 15 min.

2) Finhacka basilikan. Pressa vitlöken. Torka ur stekpanna med hushållspapper och häll i ny olivolja. Ha i de pressade vitlöksklyftorna, låt det steka med ett par minuter. Häll i grädde, creme fraiche, nästan all hackad basilika (spar lite till garnering), kalvfond, hackad kycklingbuljong, lite salt & hel del peppar och låt småputtra i några minuter.

3) Ta ut köttet och skär upp det i skivor, ställ tillbaka i ugnen i ca 10 -15 min. Ta ut och häll på såsen och toppa med resten av basilikan och hackade valnötter.

Servera med kokt potatis och en sallad med ruccola, spenatblad, äpple, lite olivolja och balsamvinäger. Så gott!

Gratinerad fläskfilé // Vitlökssmörsgratinerade fläskkotletter// Köttfärs & baconrullader i magisk sås// Lövbiffsrullader i krämig sås

Gillar du recepten ovan får du gärna klicka i hjärtat längst ned till höger under inlägget. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina