Inlägget innehåller annonslänkar

FLÄSKYTTERFILÉ MED HIMMELSK BALSAMSÅS

Halloj!

Tänkte kicka igång denna dag med ett recept som jag lagade igår, det blev fantastiskt gott och familjen var lyrisk. Alltid så roligt när dom, som är min panel av tyck och tänkare angående alla recept jag testar, blir lyriska. Då vet man att det är bra! Den här fläskytterfilén som jag lagade fick gå klart i slowcookern. Den blir mör, och så himla full av smaker då den får ligga och sjuda i den goda blandningen som sen blir sås. Har du ingen slowcooker går det såklart bra med en vanlig gryta. Den här fläskytterfilén blir mör och så god och den himmelska balsamsåsen till är liksom den berömda pricken över i:et. Du måste helt enkelt testa!

Jag har fler riktigt populära recept med fläskytterfilé, klicka på länkarna nedan för att komma till varje recept:

Fläskytterfilé i sockerkaksform

Såhär helsteker du fläskytterfilé

Fylld fläskytterfilé

Fläskytterfilé i magisk sås

Brukar få många frågor om formen men den är köpt på Loppis så ingen aning var den är ifrån. Hittade dock en lite liknande HÄR.

FLÄSKYTTERFILÉ MED HIMMELSK SÅS, 4 p

Missa inte mitt jättepopulära recept på gratinerad fläskfile (<klicka) och falsk lövbiff med falsk bearnaisesås  (<klicka)

1 fläskytterfilé på ca 1 kilo

1 stor gul lök

3 stora vitlöksklyftor

1/2 dl balsamvinäger mörk

1/2 dl kalvfond

1 msk honung

2 tsk kinesisk soja

2 tsk torkad timjan

Salt & peppar

2 1/2 dl vatten

Färsk persilja

Sås:

2 dl grädde

1 1/2 dl creme fraiche

2 msk majsredning

Gör såhär:

1) Börja med att rensa köttet från fett och senor. Min köttbit fanns det massor på så fick dela upp den lite. Helstek den sedan i smör och olivolja med salt och peppar i en het panna, den ska få en fin stekyta.

Jag har en crock pot, sååå nöjd med denna. Går att försteka i den övre delen som är avtagbar och kan ställas på spisen. Funkar på induktion och allt. Finns HÄR.

2) Hacka löken, press vitlöksklyftor, ha i det i crockpoten med köttet. Häll också i balsamvinäger, kalvfond, honung, vatten, soja och alla kryddor. Ställ crockpot på högsta värmen i ca 1 1/2 – 2 timmar (eller tills köttet nått en innertemp på minst 70 grader.) Du kan också göra den i en gjutjärnsgryta i ugnen på samma vis ungefär. Ha lock på och sätt ugnen på 160 grader i ca 60 min.

3) Plocka ut köttet och skiva det. Gör sås på det som ligger i crockpoten. Häll i allt i en stekpanna, tillsätt majsredning, grädde och creme fraiche. Låt koka upp och sjuda en stund under omröring. Är såsen för tjock, fyll på med mer grädde eller mjölk. Är såsen för rinnig så red med mer majsredning.

4) Häll på såsen på köttet. Klipp över massa härlig färsk persilja.

Förslag på servering: Ris, klyftpotatis, potatis, ja t.o.m. pasta är gott till.

Du vet väl att det finns massor med recept på både mat och bak här på sidan, enkelt och något som alla kan laga eller baka. Nedan får du några smakprov, klicka på länkarna för fler recept på varje:

• GRATÄNGER

• SMÅKAKOR

• KÖTTRÄTTER

• PASTARÄTTER

• MJUKA KAKOR 

• MIDDAGSTIPS

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina