Jättegod helstekt fläskytterfilé

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart.

Idag vill jag tipsa dig om en billig rätt till helgen som blev såååå god så det var inte klokt! Jag har inte varit något ”fan” av fläskytterfilé. Tycker det blir sladdrigt och fläskigt på något sätt. Men jag tänkte att jag skulle ge det en ordentlig chans nu, se om det verkligen inte gick att få det riktigt gott?! Det gjorde det!

Jag smakade och kan säga att det här köttet får 10 poäng av 10. Vi bjöd mamma och pappa på detta och dom tyckte det var sååå gott! Vill du få fläskytterfilé riktigt god så ska du testa detta recept.

Jag helstekte den i ugnen efter att ja gett den en ordentlig yta i stekpannan. Sen tror jag att marinaden gjorde allt vad gäller saftighet och smak.

Måste vidare tipsa dig om Matsmart. Har du inte upptäckt det än så göööör det för tusan. Du handlar MYCKET billigare där, får allt hemkört till dörren och du spar och räddar miljön. Tre flugor i en smäll! Kan inte bli bättre. Jag ÄLSKAR Matsmart!

HELSTEKT MARINERAD FLÄSKYTTERFILÉ, 6 port

1 kg fläskytterfilé

Marinad:

3 msk olivolja (svindyr olivolja som är så god – billig nu på Matsmart, kolla länk)

1,5 msk balsamvinäger

1,5 msk rödvinsvinäger

1 msk oxfond

3 pressade vitlöksklyftor

2 msk chilisåsernas chilisås (finns HÄR, perfekt i alla maträtter när man vill tillsätta lite hetta – så god och perfekt. Dyr annars men billig på Matsmart, kolla länken)

2 msk sweet chilisås

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

Gör såhär:

1) Börja med att göra marinaden. Blanda alla ingredienserna i en skål. Blanda runt ordentligt.

2) Pensla köttet, stek i olivolja i medelvarm stekpanna. Den ska få rejält med färg så låt den ligga tills den har ordentligt med yta. Var noga med att vända den i stekpannan många gånger.

3) Lägg köttet i en ugnsfast form. Pensla köttet igen. Ha på mycket.

4) In i ugnen på 200 grader. Öppna med jämna mellanrum och fortsätt pensla på köttet. Köttet ska hela tiden vara blött av marinaden. Se till att all marinad används och låt köttet steka i ugnen i ca 40-45 min.

5) Ta ut, låt stå sig ett tag. Skär sedan upp köttet i skivor. Servera förslagsvis till min potatisgratäng med parmesan, smöriga bakade potatisar , krossad potatis med vitlök och parmesan.

Kolla in dagens deal på Matsmart! Passa på och fynda mjöl! Du hittar det HÄR!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

LOADING..