Potatisgratäng med parmesan

Tänkte tipsa om världens godaste potatisgratäng till kvällen. Den här är en riktig höjdare och passar perfekt till kyckling och kött.

Potatisgratäng med twist (8 personer):

10 stora potatisar
3 dl riven parmesan
1 rödlök
2 vitöksklyftor
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Gör såhär:

Skala och skiva potatisarna. Jag skär alltid med vanlig kniv för jag föredrar dom lite maffigare. Skala och skiva löken. Varva sedan potatis, lök, pressad vitlök, riven parmesan, salt och peppar. Högst upp har du bara potatis. Lägg bakplåtspapper uppepå plåten med potatisgratängen i så bränner du inte toppen och får en fin färg. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 40 min eller tills potatisen är helt mjuk. Gratängen får gärna vara lite ”blöt”. Den suger åt sig när man tar ut den ur ugnen sedan.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

57
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Eva Larson
Eva Larson
4 years ago

Mjölig eller fast potatis?

niinis
niinis
Reply to  Eva Larson
4 years ago

Fast

Eva
Eva
Reply to  niinis
4 years ago

Tack

Kerstin Björdell
Kerstin Björdell
7 months ago

Så god potatisgratäng ! Jag kommer alltid göra den i fortsättningen.

niiinis
niiinis
Reply to  Kerstin Björdell
7 months ago

Visst är den gooood! 😍😍😍

Nästa inlägg

Bananpannkakor

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x