Krossade potatisar med vitlök

Ett riktigt smarrigt tillbehör att ta till är dessa krossade potatisar med en riktigt god vitlöks-smör-gotta röra på. Dom blir så saftiga och goda och smakar så mycket mer än bara potatis, detta bara måste du prova någongång.

IMG_4074-2

IMG_4072-2

KROSSADE POTATISAR, 4 PORT

12 potatisar
3 msk olivolja
25 g smör
2 msk honung

salt
1/2 knippe färsk persilja

2 vitlöksklyftor 

Gör såhär:

1) Koka potatisen.

2) Lägg den på bakplåtspappersklädd plåt. Ta ett glas och pressa botten på potatisen så den krossas.

3) Blanda olivolja, smält smör, persilja, pressad vitlök, honung och salt. Pensla potatisarna rikligt med smör/oljan.

4) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

 

Smöriga bakade potatisar

Parmesan och skinkfylld potatis

111
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
4 years ago

Har två funderingar spelar det nån roll om det är fast eller mjölig sort och ska man koka dem helt? Alltså inte bara några minuter för de ska vara i ugnen också..

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
4 years ago

Du kokar dom helt tills de är klara. Jag har gjort med både mjölig och fast potatis och det har gått bra med båda.

Ulrika
Ulrika
2 years ago

Så goda till fläskytterfilen 👍

Karin
Karin
11 months ago

Tack för goda recept du delar med dej

niiinis
niiinis
Reply to  Karin
11 months ago

💕

Nästa inlägg

Ugnsbakad fetaost med tomatsalsa

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x