Parmesan och skinkfylld potatis

Häromdagen gjorde jag och Tony så himla goda potatisar! Alltså det här är så vansinnigt gott så jag åt ALLDELES för många. Man måste hejda sig tror jag för det är lite mättande också. Satt och jäste i soffan med ballongmage resten av kvällen efter att vi ätit dessa.

IMG_1724

Det här är fyllda potatisar och kan ätas som de är till en grönsallad, men de passar också utmärkt till kyckling, fisk eller kött.

RECEPT:

10 potatisar
10 skinkskivor (vanlig smörgåsskinka)
1 liten burk creme fraiche
1 dl parmesanost

Gör såhär:

Dela potatisarna på mitten, lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja, salt och svartpeppar. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuer eller tills de fått färg och känns klara. Är ju lite beroende på potatisens storlek. Ta ut potatisen och gröp ur innehållet så du liksom bara har skalet kvar. Blanda innehållet med creme fraiche, strimad skinka och parmesanost. Lägg röran i potatisarna igen och grädda ytterligare i ca 10 minuter tills röran fått lite färg. Ät & njut!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

81
Subscribe
Notify of
guest

5 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
4 years ago

Låter supergott! Kan man använda färskpotatis, tror du? Och vad är det för örtkrydda jag skymtar på bilden?

niinis
niinis
Reply to  Marie
4 years ago

Det tror jag absolut att du kan. Jag brukar köra lite torkad timjan.

Anna Helena
Anna Helena
4 years ago

Vad åt ni till , ska bjuda hem vänner i helgen och hitta detta recept.Vi blir 4 vuxna hur många potatisar behövs tror du ?

Anna Helena
Anna Helena
4 years ago

Hej , hur många potatisar behövs till 4 vuxna , ska bjuda hem vänner i helgen. Tips på något till funderar på något med fläskfilé

Sven Svensson
Sven Svensson
4 years ago

Gillar sidan

Nästa inlägg

Fylligare bryn

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x