Innehåller annonslänkar

Kladdkaka i glas

På valborgsmässoafton gjorde jag en efterrätt som kanske är det absolut enklaste att svänga ihop. Köper du färdig kladdkaka, ja då är den löjligt enkel. Löjligt god var den i alla fall, så detta måste du bara testa! Tips till helgen kanske?

Mer efterrätter: EFTERRÄTTER I GLAS (<klicka för recept)


Bra utrustning att ha hemma:

Fina glas med fot – (Klickbar länk). Jag kör nästan alltid såna här efterrätter i mina Essenceglas (cocktailglas) från Iittala. Så ”clean” och så snygga. Älskar!

Bunke – (klickbar länk). Superbillig bunke som är lika snygg att använda som skål att ha chips i som praktisk att vispa i.

Elvisp – (klickbar länk). Halva priset nu! Den här elvispen har jag, den bästa jag haft! Tystgående (ett måste för mina tidiga morgnar i bakstugan), testvinnare och det kan jag förstå. Vispar extra snabbt dessutom!

Springform 20 cm – (klickbar länk). Tipsar om denna supersnygga i champagnefärg, den har dessutom den där kanten på nederdelen som gör springformen mycket mer lätthanterlig. Ett måste för mig!

Slickepott – (klickbar länk). Detta 3-pack med slickepottar har jag, säkert 3 omgångar av faktiskt. Superbra och så bra pris!

Den här efterrätten är enkel att svänga ihop. Det kommer dessutom att vara uppskattat om du bjuder gäster på denna efterrätt. Ett tips: Byt ut vanlig kladdkaka mot t ex en vit kladdkaka. Har en jättegod krämig variant HÄR, en annan med lemoncurd HÄR. Funkar såklart minst lika bra!

Fler recept: KLADDKAKOR (<klicka för recept)



TIPS: Smaksätt grädden med t ex kardemumma, vaniljsocker eller kanel. Gör underverk för alla smaker!

Mer efterrätter: ALLA EFTERRÄTTER (<klicka för recept)


Kladdkakedröm i glas, 6 st

Mer kladdkakor: KANELBULLEKLADDKAKAGODASTE BLÅBÄRSKLADDKAKANMAGISK JORDGUBBSKLADDKAKA

2 ägg

2 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

0,5 dl kakao

100 gram smält äkta smör

2 nypor flingsalt

Till servering:

3 dl vispad grädde

Jordgubbar

Myntablad

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter.

2) Smält smöret och låt svalna något.

3) Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig.

4) Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, detta blir en riktigt seg smet och är perfekt när man vill slippa mjölklumpar i. Rör till sist i det smälta smöret. Lägg bakplåtspapper i botten och på sidorna i springformen. Häll i smeten.

5) Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min, detta beror lite på din ugn. Ett bra riktmärke är att den ska vara lite wobblig i mitten när du skakar springformen.

6) Låt kladdkakan gärna svalna helt. Ta sedan och skeda ur kakan och lägg i glasen. Toppa med vispad grädde, jordgubbar och myntablad.

GLUTENFRI: Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix och tillsätt 1 msk fiberhusk.

LAKTOSFRI: Byt ut smör och grädde till laktosfritt.

Fler goda kladdkakor:

Hallonkladdkaka med vit choklad

Kladdkaka med dumle och krispigt täcke

Lakrits & chokladfudgekladdkaka

Ballerinakladdkaka

Gillar du recepten ovan får du gärna klicka i hjärtat längst ned till höger under inlägget. 

Mer gott på bloggen:

Över 100 recept på mjuka kakor

20 supergoda populära kakor

Följ gärna:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

Kram Nina

121
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 4926.jpg

Nästa inlägg

BARBECUELAX MED KALL DILLSÅS

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x