ANNONS

Hallonkladdkaka med vit choklad

/

Godmorgon!

Igår firade vi världens bästa Tony här i familjen. Tänkte visa lite bilder från det senare. Vi firade lugnt med bara lilla familjen, kommer fira med våra familjer nästa fredag istället.

Igår bakade jag en kaka på morgonen, tanken var att detta skulle mumsats på till frukosten, som en efterrätt. Men vi glömde bort den helt…. Haha! Vad är det för fel på en när man glömmer bort en så viktig sak kan man ju undra?

Hallonkladdkaka med vit choklad, ca 8 bitar

200 g smör

3 dl vetemjöl

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

nypa salt

2 ägg

1 dl hallon

50 g vit choklad

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en tillräckligt stor kastrull då hela kakan blandas i den. Smält smöret.

2. Ha i vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och en nypa salt och blanda runt.

3. Knäck i äggen, blanda igen. Du ska inte vispa utan bara röra runt tills du ha en smet.

4. Klä en brödform på ca 1 – 1,5 l med bakplåtspapper. Häll i smeten. Ha i hallonen i mitten av kakan och avsluta med att hacka på lite vit choklad.

5. Grädda kakan i ca 20-25 min. Den ska vara lite kladdig i mitten. Ha den kvar längre om den är för kladdig.

Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄRFölj mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄRFölj mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00