Magisk rabarberkaka med toscatäcke

IMG_5952

Jag har haft en kaka på hjärnan under några dagar och idag fick jag äntligen sätta tänderna i den och baka den. Den blev såååå bra, den blev liksom mycket bättre än jag ens vågat drömma om. Wow säger jag bara, denna måste du testa!

IMG_5946

IMG_5949

Den är sådär härligt segknäckig på ytan och alldeles ljuvligt krämigt god på insidan. Jag säger Halleluja för detta är nog en av mina absoluta höjdarkakor någonsin!

IMG_5948

IMG_5944

IMG_5945

RABARBERKAKA MED TOSCATÄCKE, ca 6 bitar

Kika gärna på fler goda recept med rabarber HÄR. 

1 ägg
1 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl filmjölk
35 g smör
2,5 dl slantade rabarber

Toscasmet:

75 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g strimlad mandel

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader. Ha i ägg och socker i en bunke. Vispa runt med bara en gaffel en stund tills det är utblandat. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa runt, du får en jättetjock smet. Häll i filmjölk och smält smör. Rör runt tills du har en slät smet.

2) Lägg bakplåtspapper i en brödform, häll i smeten. Fördela sedan ut skivad rabarber över kakan, pressa ned bitarna i smeten. Grädda långt ned i ugnen, grädda i ca 15-20 minuter till att börja med. Ta sedan ut den, du ska tänka att den ska vara så pass gräddad att den klarar toscasmeten uppepå.

3) TOSCASMET: Smält smöret i kastrull, häll i resten av ingredienserna och rör om medan du har kastrullen på medelvärme. Smeten ska bli lite tjockare och segare, då är den klar. Häll smeten på kakan, bred ut den ordentligt. Skjuts in i ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Ät gärna med vaniljglass! Magiskt gott!

Klicka gärna i det lilla hjärtat under inlägget om du gillar receptet. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

3180
Subscribe
Notify of
guest

33 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annelie Persson
Annelie Persson
3 years ago

Men om man inte har några rabarber, vad gör man då?😬

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie Persson
3 years ago

Byt ut mot äpplen t ex, hallon blir också gott! 🙌🏻🥰😋

Anna-Lena
Anna-Lena
3 years ago

Wow, denna MÅSTE jag testa, din rabarberkaka med cheesecake fyllning 👍🏻😋😍

niiinis
niiinis
Reply to  Anna-Lena
3 years ago

👍🏼❤️

Yvonne Sällström
Yvonne Sällström
3 years ago

Herre gud vad mycket fina kakor du baksr? Vad gör du med alt fikabröd?

niiinis
niiinis
Reply to  Yvonne Sällström
3 years ago

Tack! Jag ger bort otroligt mycket. Du kan fråga mina släktingar…. haha… dom är nog rätt glada för det skulle jag tro. 😀

Pia Johansson
Pia Johansson
3 years ago

Vilken storlek på form?

niiinis
niiinis
Reply to  Pia Johansson
3 years ago

Jag körde en på 25×35 cm

Gunnel Cooper
Gunnel Cooper
3 years ago

Ska testa i morgon

niiinis
niiinis
Reply to  Gunnel Cooper
3 years ago

Härligt! ❤️

Petra
Petra
3 years ago

Hej
Kan man typ gånga med 4 o köra i långpanna?

niiinis
niiinis
Reply to  Petra
3 years ago

Det tror jag absolut att du kan! 🙌🏻🥰

Christina adler
Christina adler
2 years ago

Kan msn byta ut filmjölken?

niiinis
niiinis
Reply to  Christina adler
2 years ago

Du kan byta ut den mot mjölk om du vill, men den blir saftigare med fil eller yoghurt. 👌🏻😋

Henrik
Henrik
2 years ago

Hallå Niinis,hur stora bröd formar har du? 25*35,måste vara jätte bröd? I receptet skriver du brödform, men svara på en fråga ang storlek på form och då svarar du 25*35,bara undrar😉

niiinis
niiinis
Reply to  Henrik
2 years ago

Svarat helt tokigt där ser jag, jag svarade på hur stor form man behöver om man gångrar med 4 och gör den i långpanna. Ska man bara göra en så räcker det med 1 litersform. 😅

niiinis
niiinis
1 year ago

Det är olika från ugn till ugn.

Piffsan
Piffsan
1 year ago

Äter den nu, gudomligt gott! Tack!

niiinis
niiinis
Reply to  Piffsan
1 year ago

Åh vad roligt att höra! 💕

Lovisa
Lovisa
1 year ago

ÄLSKADE den här!! Wooooow! 10/10! Bästa långpannekakan jag smakat.

Rita Jakobsson
Rita Jakobsson
1 year ago

Jättego, men ja bytte mot blåbär o banan, den blev super god.

Anne
Anne
8 months ago

Kan man byta ut vetemjöl mot glutenfritt, och hur mycket isåfall?

niiinis
niiinis
Reply to  Anne
8 months ago

Absolut! Byt ut mot samma mängd och tillsätt 1 msk fiberhusk.

Nettan
Nettan
8 months ago

Ta havregryn istället för mandel??

Anki Berggren
Anki Berggren
8 months ago

Går det lika bra med Creme Fraiche? Bor i Danmark men följer dig. Underbara recept.

niiinis
niiinis
Reply to  Anki Berggren
8 months ago

❤️❤️❤️

Johanna
Johanna
8 months ago

Kan man byta ut ägget mot något tro?

Siffe
Siffe
7 months ago

God , men ja hade inga rabarber så det fick bli hallon istället

Gerdmari Östlund
Gerdmari Östlund
7 months ago

Den var riktigt god, ska göra en till mindotter också 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Gerdmari Östlund
7 months ago

😍😍😍

niiinis
niiinis
Reply to  Gerdmari Östlund
7 months ago

😍

Ingalill
Ingalill
6 months ago

Så otroligt god. Gör den om och om igen. Mums.

niiinis
niiinis
Reply to  Ingalill
6 months ago

Ja den är så god! 🥰🥰🥰

Nästa inlägg

Så braaa det går nu!

33
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x