Jag har haft en kaka pÄ hjÀrnan under nÄgra dagar och idag fick jag Àntligen sÀtta tÀnderna i den och baka den. Den blev sÄÄÄÄ bra, den blev liksom mycket bÀttre Àn jag ens vÄgat drömma om. Wow sÀger jag bara, denna mÄste du testa!
Den Àr sÄdÀr hÀrligt segknÀckig pÄ ytan och alldeles ljuvligt krÀmigt god pÄ insidan. Jag sÀger Halleluja för detta Àr nog en av mina absoluta höjdarkakor nÄgonsin!
RABARBERKAKA MED TOSCATĂCKE, ca 6 bitar
Kika gĂ€rna pĂ„ fler goda recept med rabarber HĂR.Â
1 Àgg
1 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl filmjölk
35 g smör
2,5 dl slantade rabarber
Toscasmet:
75 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g strimlad mandel
Gör sÄhÀr:
1) SÀtt ugnen pÄ 190 grader. Ha i Àgg och socker i en bunke. Vispa runt med bara en gaffel en stund tills det Àr utblandat. TillsÀtt sedan vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa runt, du fÄr en jÀttetjock smet. HÀll i filmjölk och smÀlt smör. Rör runt tills du har en slÀt smet.
2) LÀgg bakplÄtspapper i en brödform, hÀll i smeten. Fördela sedan ut skivad rabarber över kakan, pressa ned bitarna i smeten. GrÀdda lÄngt ned i ugnen, grÀdda i ca 15-20 minuter till att börja med. Ta sedan ut den, du ska tÀnka att den ska vara sÄ pass grÀddad att den klarar toscasmeten uppepÄ.
3) TOSCASMET: SmĂ€lt smöret i kastrull, hĂ€ll i resten av ingredienserna och rör om medan du har kastrullen pĂ„ medelvĂ€rme. Smeten ska bli lite tjockare och segare, dĂ„ Ă€r den klar. HĂ€ll smeten pĂ„ kakan, bred ut den ordentligt. Skjuts in i ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Ăt gĂ€rna med vaniljglass! Magiskt gott!
Klicka gĂ€rna i det lilla hjĂ€rtat under inlĂ€gget om du gillar receptet.Â
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HĂR
Men om man inte har nĂ„gra rabarber, vad gör man dĂ„?đŹ
Byt ut mot Ă€pplen t ex, hallon blir ocksĂ„ gott! đđ»đ„°đ
Wow, denna MĂ STE jag testa, din rabarberkaka med cheesecake fyllning đđ»đđ
đđŒâ€ïž
Herre gud vad mycket fina kakor du baksr? Vad gör du med alt fikabröd?
Tack! Jag ger bort otroligt mycket. Du kan frĂ„ga mina slĂ€ktingar…. haha… dom Ă€r nog rĂ€tt glada för det skulle jag tro. đ
Vilken storlek pÄ form?
Jag körde en pĂ„ 25×35 cm
Ska testa i morgon
HĂ€rligt! â€ïž
Hej
Kan man typ gÄnga med 4 o köra i lÄngpanna?
Det tror jag absolut att du kan! đđ»đ„°
Kan msn byta ut filmjölken?
Du kan byta ut den mot mjölk om du vill, men den blir saftigare med fil eller yoghurt. đđ»đ
HallĂ„ Niinis,hur stora bröd formar har du? 25*35,mĂ„ste vara jĂ€tte bröd? I receptet skriver du brödform, men svara pĂ„ en frĂ„ga ang storlek pĂ„ form och dĂ„ svarar du 25*35,bara undrarđ
Svarat helt tokigt dĂ€r ser jag, jag svarade pĂ„ hur stor form man behöver om man gĂ„ngrar med 4 och gör den i lĂ„ngpanna. Ska man bara göra en sĂ„ rĂ€cker det med 1 litersform. đ
Det Àr olika frÄn ugn till ugn.
Ăter den nu, gudomligt gott! Tack!
Ă h vad roligt att höra! đ
ĂLSKADE den hĂ€r!! Wooooow! 10/10! BĂ€sta lĂ„ngpannekakan jag smakat.
JÀttego, men ja bytte mot blÄbÀr o banan, den blev super god.
Kan man byta ut vetemjöl mot glutenfritt, och hur mycket isÄfall?
Absolut! Byt ut mot samma mÀngd och tillsÀtt 1 msk fiberhusk.
Ta havregryn istÀllet för mandel??
GÄr det lika bra med Creme Fraiche? Bor i Danmark men följer dig. Underbara recept.
â€ïžâ€ïžâ€ïž
Kan man byta ut Àgget mot nÄgot tro?
God , men ja hade inga rabarber sÄ det fick bli hallon istÀllet
Den var riktigt god, ska göra en till mindotter ocksĂ„ đ
đđđ
đ
SÄ otroligt god. Gör den om och om igen. Mums.
Ja den Ă€r sĂ„ god! đ„°đ„°đ„°
Hej
ska man ha kakan lÄngt ner i ugnen Àven nÀr man grÀddar med toscan pÄ?
Det spelar faktiskt inte sĂ„ stor roll, jag körde pĂ„ samma fals. âșïž
Kan man byta ut mandeln i toscan till nÄtt annat ist pga allergi?
Testa riven kokos. đ„°
För lite nötigare smak sĂ„ kan rostade ( och hackade ?) pumpafrön vara ett alternativ om du inte önskar kokos vill sĂ€ga. đđż
Underbart god och smidig att göra đ Hade ingen filmjölk sĂ„ jag tog kefir istĂ€llet đ
đ„°đ„°đ„°
Om man vill byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, hur mycket mjöl ska man ha i dÄ?
Lika mycket. TillsĂ€tt ocksĂ„ 2 msk fiberhusk. đ
Denna har blivit en storfavorit! Jag tĂ„l inte mandel sĂ„ bra, sĂ„ jag bytte ut mandeln mot solrosfrön och pumpafrön. Underbart gott! Tack för ett gott recept!đ
Ja men sĂ„ smart, lika gott ju. Brukar göra mandelmassa pĂ„ solrosfrön. đ