Magisk rabarberkaka med toscatÀcke

IMG_5952

Jag har haft en kaka pÄ hjÀrnan under nÄgra dagar och idag fick jag Àntligen sÀtta tÀnderna i den och baka den. Den blev sÄÄÄÄ bra, den blev liksom mycket bÀttre Àn jag ens vÄgat drömma om. Wow sÀger jag bara, denna mÄste du testa!

IMG_5946

IMG_5949

Den Àr sÄdÀr hÀrligt segknÀckig pÄ ytan och alldeles ljuvligt krÀmigt god pÄ insidan. Jag sÀger Halleluja för detta Àr nog en av mina absoluta höjdarkakor nÄgonsin!

IMG_5948

IMG_5944

IMG_5945

RABARBERKAKA MED TOSCATÄCKE, ca 6 bitar

Kika gĂ€rna pĂ„ fler goda recept med rabarber HÄR. 

1 Àgg
1 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl filmjölk
35 g smör
2,5 dl slantade rabarber

Toscasmet:

75 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g strimlad mandel

Gör sÄhÀr:

1) SÀtt ugnen pÄ 190 grader. Ha i Àgg och socker i en bunke. Vispa runt med bara en gaffel en stund tills det Àr utblandat. TillsÀtt sedan vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa runt, du fÄr en jÀttetjock smet. HÀll i filmjölk och smÀlt smör. Rör runt tills du har en slÀt smet.

2) LÀgg bakplÄtspapper i en brödform, hÀll i smeten. Fördela sedan ut skivad rabarber över kakan, pressa ned bitarna i smeten. GrÀdda lÄngt ned i ugnen, grÀdda i ca 15-20 minuter till att börja med. Ta sedan ut den, du ska tÀnka att den ska vara sÄ pass grÀddad att den klarar toscasmeten uppepÄ.

3) TOSCASMET: SmĂ€lt smöret i kastrull, hĂ€ll i resten av ingredienserna och rör om medan du har kastrullen pĂ„ medelvĂ€rme. Smeten ska bli lite tjockare och segare, dĂ„ Ă€r den klar. HĂ€ll smeten pĂ„ kakan, bred ut den ordentligt. Skjuts in i ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Ät gĂ€rna med vaniljglass! Magiskt gott!

Klicka gÀrna i det lilla hjÀrtat under inlÀgget om du gillar receptet. 

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HÄR

3249
Subscribe
Notify of
guest

44 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annelie Persson
Annelie Persson
4 years ago

Men om man inte har nĂ„gra rabarber, vad gör man dĂ„?😬

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie Persson
4 years ago

Byt ut mot Ă€pplen t ex, hallon blir ocksĂ„ gott! đŸ™ŒđŸ»đŸ„°đŸ˜‹

Anna-Lena
Anna-Lena
4 years ago

Wow, denna MÅSTE jag testa, din rabarberkaka med cheesecake fyllning đŸ‘đŸ»đŸ˜‹đŸ˜

niiinis
niiinis
Reply to  Anna-Lena
4 years ago

đŸ‘đŸŒâ€ïž

Yvonne SÀllström
Yvonne SÀllström
4 years ago

Herre gud vad mycket fina kakor du baksr? Vad gör du med alt fikabröd?

niiinis
niiinis
Reply to  Yvonne SĂ€llström
4 years ago

Tack! Jag ger bort otroligt mycket. Du kan frĂ„ga mina slĂ€ktingar…. haha… dom Ă€r nog rĂ€tt glada för det skulle jag tro. 😀

Pia Johansson
Pia Johansson
4 years ago

Vilken storlek pÄ form?

niiinis
niiinis
Reply to  Pia Johansson
4 years ago

Jag körde en pĂ„ 25×35 cm

Gunnel Cooper
Gunnel Cooper
4 years ago

Ska testa i morgon

niiinis
niiinis
Reply to  Gunnel Cooper
4 years ago

HĂ€rligt! ❀

Petra
Petra
4 years ago

Hej
Kan man typ gÄnga med 4 o köra i lÄngpanna?

niiinis
niiinis
Reply to  Petra
4 years ago

Det tror jag absolut att du kan! đŸ™ŒđŸ»đŸ„°

Christina adler
Christina adler
3 years ago

Kan msn byta ut filmjölken?

niiinis
niiinis
Reply to  Christina adler
3 years ago

Du kan byta ut den mot mjölk om du vill, men den blir saftigare med fil eller yoghurt. đŸ‘ŒđŸ»đŸ˜‹

Henrik
Henrik
3 years ago

HallĂ„ Niinis,hur stora bröd formar har du? 25*35,mĂ„ste vara jĂ€tte bröd? I receptet skriver du brödform, men svara pĂ„ en frĂ„ga ang storlek pĂ„ form och dĂ„ svarar du 25*35,bara undrar😉

niiinis
niiinis
Reply to  Henrik
3 years ago

Svarat helt tokigt dĂ€r ser jag, jag svarade pĂ„ hur stor form man behöver om man gĂ„ngrar med 4 och gör den i lĂ„ngpanna. Ska man bara göra en sĂ„ rĂ€cker det med 1 litersform. 😅

niiinis
niiinis
2 years ago

Det Àr olika frÄn ugn till ugn.

Piffsan
Piffsan
2 years ago

Äter den nu, gudomligt gott! Tack!

niiinis
niiinis
Reply to  Piffsan
2 years ago

Åh vad roligt att höra! 💕

Lovisa
Lovisa
2 years ago

ÄLSKADE den hĂ€r!! Wooooow! 10/10! BĂ€sta lĂ„ngpannekakan jag smakat.

Rita Jakobsson
Rita Jakobsson
2 years ago

JÀttego, men ja bytte mot blÄbÀr o banan, den blev super god.

Anne
Anne
1 year ago

Kan man byta ut vetemjöl mot glutenfritt, och hur mycket isÄfall?

niiinis
niiinis
Reply to  Anne
1 year ago

Absolut! Byt ut mot samma mÀngd och tillsÀtt 1 msk fiberhusk.

Nettan
Nettan
1 year ago

Ta havregryn istÀllet för mandel??

Anki Berggren
Anki Berggren
1 year ago

GÄr det lika bra med Creme Fraiche? Bor i Danmark men följer dig. Underbara recept.

niiinis
niiinis
Reply to  Anki Berggren
1 year ago

❀❀❀

Johanna
Johanna
1 year ago

Kan man byta ut Àgget mot nÄgot tro?

Siffe
Siffe
1 year ago

God , men ja hade inga rabarber sÄ det fick bli hallon istÀllet

Gerdmari Östlund
Gerdmari Östlund
11 months ago

Den var riktigt god, ska göra en till mindotter ocksĂ„ 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Gerdmari Östlund
11 months ago

😍😍😍

niiinis
niiinis
Reply to  Gerdmari Östlund
11 months ago

😍

Ingalill
Ingalill
10 months ago

SÄ otroligt god. Gör den om och om igen. Mums.

niiinis
niiinis
Reply to  Ingalill
10 months ago

Ja den Ă€r sĂ„ god! đŸ„°đŸ„°đŸ„°

Sofi Bergenudd
Sofi Bergenudd
2 months ago

Hej
ska man ha kakan lÄngt ner i ugnen Àven nÀr man grÀddar med toscan pÄ?

Jessica
Jessica
1 month ago

Kan man byta ut mandeln i toscan till nÄtt annat ist pga allergi?

Jessica Hansson
Reply to  Jessica
1 month ago

För lite nötigare smak sĂ„ kan rostade ( och hackade ?) pumpafrön vara ett alternativ om du inte önskar kokos vill sĂ€ga. 😃🌿

Ann-Sofie
Ann-Sofie
1 month ago

Underbart god och smidig att göra 👍 Hade ingen filmjölk sĂ„ jag tog kefir istĂ€llet 👌

Lovisa Gustafsson
Lovisa Gustafsson
1 month ago

Om man vill byta ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix, hur mycket mjöl ska man ha i dÄ?

Ewa Pyk
Ewa Pyk
1 month ago

Denna har blivit en storfavorit! Jag tĂ„l inte mandel sĂ„ bra, sĂ„ jag bytte ut mandeln mot solrosfrön och pumpafrön. Underbart gott! Tack för ett gott recept!😋

NÀsta inlÀgg

SÄ braaa det gÄr nu!

44
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x