ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chokladkaka med kaffe & dajm

/

I alla alla år, faktiskt sen jag var riktigt ung, har bakning varit min terapi. Det skriver jag även i min bakbok, att bakningen gett mig så mycket genom åren. Såklart att jag är deppig nu när ryggen strular, det kan jag inte sticka under stolen med. Så idag plockade jag fram bakgrejerna och satte igång!

Det blev denna sagolika kaka! Hämtade inspirationen från tidningen ”Allt om Mat”. Alltså, vill du ha en tidning som ger massor med inspiration både både matlagning och bakning så kan jag tipsa om den.

Jag blir glad på riktigt när den dimper ner i brevlådan. Vill alltid både baka och laga allt ur tidningen. Men ja, det hinner man ju aldrig men så bra att ha och ta fram när inspo behövs!

CHOKLADKAKA MED KAFFE & DAJM ca 12 bitar

150 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl starkt kaffe (typ espresso)

Glasyr:
25 g smör
3 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk
1 1/2 krm salt

Dekoration:
Dubbeldajm (jag tog apelsinsmak)
Ätbara blommor och jordgubbar

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och ljust, jag visade ca 4-5 minuter.

2) Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao, bakpulver. Sikta i det till hälften i äggblandningen. Rör om med slickepott. Nu är smeten riktigt seg.

3) Häll i smöret och den turkiska yoghurten. Rör om med slickepott. Sikta i resten av mjölblandningen och rör om med slickepott tills du har en jämn smet. Häll till sist i kaffet.

4) Täck en form (ca 35×45 cm) med bakplåtspapper. Tips: Blöt och knöggla ihop bakplåtspappret innan du breder ut det i formen, blir lättare då. Bred i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Kakan ska kännas torr med stickan. Ställ kakan kallt så den svalnar.

5) Glasyr: Smält smöret, ha i resten av ingredienserna och rör om tills du har en rätt seg glasyr. Bred på den på kakan med slickepott.

6) Skär upp kakan i bitar och dekorera med hackad dajm, jordgubbar och ätbara blommor. 🍓🌸

Så sagolikt god alltså! Du måste testa! 😍

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat under inlägget.

Här kan du följa mig; 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

0

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00