Aj som fasen!

Godmorgon vänner!

Åh helskotta vad ont jag har idag. Behandlingen igår gjorde nog så det blev värre idag igen. Det är känsligt som tusan det där, så fort man manipulerar och håller på så blir ischiasnerven så irriterad. Simon, naprapaten igår sa det så himla bra:

”Tänk dig en vattenslang och så smetar du en flintastek runt den som riktigt klämmer den där vattenslangen, det är din ischias”.

Jag känner att min ischiasnerv just nu är en riktig tjurkärring. Sur, arg, irriterad och taggig. En riktigt jobbig smärta som riktigt går in i hela ens system. Fy farao! Har du haft ischias?

Ja jag fick ett utlåtande igår. Man kan inte veta helt säkert då man behöver göra en MR röntgen för det, men allt tyder på att det i alla fall är äkta ischias och att det kan bero på en utbuktande disk eller någon annan irritation på ischiasnervens rot. Igår behandlande han mig försiktigt, ok vissa saker gjorde skitont men jag antar att man t ex måste få en väldigt spänd skinka att slappna av. Och pga det så har jag nu ganska så jävla skitont idag igen, det är vanligt att få ont efter behandling. Får stå ut helt enkelt…. Tjurkärringen är riktigt jäkla skitsur idag kan man säga. 😂

Promenader hjälper men idag ösregnar det. Får ta på mig regnkläder sen och ge mig ut. Det är så skönt att gå för då liksom lättar allting. Synd att man inte kan promenera dygnet runt. 😂 Fick tipset om att köpa tensapparat så idag ger jag mig iväg till Clas Ohlson. Imorgon ska moster begravas och det vore skönt att kunna sitta på rumpan där utan att det för så vansinnigt ont.

På kvällen sen imorgon efter begravning blir det studentfirande, livets alla ytterligheter på en och samma dag. Sorg och lycka som blandas…. Moster hade velat ha det exakt så, hon ville inte att man skulle sörja på hennes begravning, det sa hon alltid när hon levde. Imorgon, på hennes begravning, vill hon att det ska firas, det ska drickas vin och konjak. Det var min moster i nötskal. Så färgstark och speciell.

Nu ska jag ta tag i lite frukost här. Thedde kom hem sent igår, han var iväg med lite vänner för middag och catch up. Så kul för honom. Han njuter verkligen av semester och umgänge nu. Helt rätt!

Vi hörs lite senare vänner!

Kram Nina

62
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
1 year ago

Har falsk ischias som kommer ibland. Var nu flera år sen, tack å lov. Stretch och rörelse hjälpte mig// mvh massageterapeuten 😊

Eva
Eva
1 year ago

Önskar dig en må så bra du kan hälsning!🙏

Jennie Olsson
Jennie Olsson
1 year ago

Usch, stackars dig☹️ Inte kul med ischias. Jag gick ett år på morfin innan jag fick slutligen fick operation. De första månaderna gick jag på rehab och fick hjälp med träning. Men det hjälpte inte överhuvudtaget så fick magnetröntgen. Där syntes det (tack o lov) tydligt att en disk hade klämt till nerven. Blev helt återställd efter operationen🙏

Marie
Marie
1 year ago

Som Patrik Ekwall sa om sin fru Hannah, ” Hannah dog en dag men alla andra dagar levde hon”. Det är väl så vi som blir kvar får tänka 💕
Hoppas ni får ett fint minne med er från begravningen och krya på din lilla nerv 🙏🏻

Cecilia
Cecilia
1 year ago

Här sitter jag hemma i min soffa med svåra ischiassmärtor. Äter Gabapentin mot nervsmärtan. Troligtvis ett nytt diskbråck för min del…. Det är en smärta som går utanpå allt. En svinsktig smärta som tar enormt mycket energi. Väntar på en MR och remiss till ortopeden. Krya på dig!!!!

Mia
Mia
1 year ago

Jag hade problem med ischias ett par år från och till innan det blev mer ihållande, med muskelpåverkan och nedsatt känsel i det drabbade benet. Fick remiss till MR som visade relativt stort diskbråck i ländryggen. Opererades för 5 år sen, då de tog bort de lösa fragmenten. Kan känna av ischiasen ibland, men absolut inte så illa som innan op. Däremot kommer jag alltid ha ont i ryggen då kotorna ligger i stort sett mot varandra där diskbråcket var. Inget kul alls med ischiasvärk, det kan driva en till vansinne..

Gunilla
Gunilla
1 year ago

Så jobbigt för dig! 😞 Jag har fått diagnosen lumbago med ischias efter att ramlat ner från trappstegen, då jag målade. Bar även tungt en tid senare och då hände det något. Är sjukskriven på grund av värk. Morgnarna är definitivt värst, efter att legat stilla under natten. Morfinet hjälper bara till viss del och ibland inte alls, men behövs för att komma igång. Promenader/cykla är det som lindrar bäst. Remiss till ortopeden är skickad. Jag har hört både positivt och negativt om läkemedlet gabapentin. Det är svårt att smärtlindra.

Nästa inlägg

Underbar helg del 2

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x