ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

BARBECUELAX MED KALL DILLSÅS

/

Godmorgon!

Uppe med tuppen, har massor att göra idag (berättar mer om allt senare). Ska sätta igång dagen här och få allt gjort men tänkte jag måste tipsa dig om en riktigt god laxrätt jag gjorde häromdagen.

Älskar den där barbecuesmaken som blir och det passar så oerhört bra till fisk. Det trodde inte jag, så galet gott! Först steker du laxfiléerna på riktigt hög värme så de får lite yta, jag gjorde så att jag penslade marinaden på filéerna medan jag stekte. Det blev en superhit!

Bra utrustning att ha:

Stekpanna– (klickbar länk). Detta stekpanneset har jag och det är det bästa jag någonsin haft där det aldrig fastnar något alls och ger en otroligt jämn stekyta. Har dessutom en värmeindikator som talar om när det är färdigt för stekning!

Grillpensel– (klickbar länk). Värmetålig (275 grader) och i rostfritt stål. Enkel att rengöra då bordthuvudet är avtagbart.

Stekspade – (klickbar länk). En superbra med nonstick yta och själva stekspaden som är helt flexibel. Lätt att använda och tål upp till 315 grader.

Ugnsform– (klickbar länk.) Älskar detta 2 pack ugnsformar från Gastro Max. Använder massor!

Lagom stor bunke – (klickbar länk). Perfekt storlek, rostfri så den är superanvändbar och bra pris.

Skål – (klickbar länk.) Dessa skålar är sååå fina och så bra pris, snyggt att ha stå framme.

Laxen kommer efter att den stekts läggas i en ugnsfast form och bli klar i ugnen, då kommer den underbara marinaden att gojsa till sig alldeles sådär härligt extra.

Jag serverade denna lax med en kall dill/citronsås som också blev alldeles magiskt god! Denna rätt bara måste du testa.

BARBECUELAX MED KALL DILLSÅS, 4 p

700 g laxfiléer

1 dl barbecuesås

1/2 dl olivolja

1 msk sojasås

2 vitklöksklyftor

3 cm finriven ingefära

3 msk teriyakisås

3 msk honung

Peppar

Kall dillsås:

2 dl creme fraiche

1 kruka färsk dill

1 citron

2 msk honung

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Finriv vitlöksklyftorna och ingefäran, du behöver inte skala ingefäran. Lägg i en bunke. Häll i olivolja, barbecuesås, honung, sojasås, teriyakisås och peppar i bunken också.

2) Ta fram laxfiléerna och pensla dem med marinaden. Lägg i en het stekpanna med olivolja. Stek dem så de får riktigt fint färg. Pensla på marinaden under tiden.

3) Ta fram en ugnsform, lägg i laxfiléerna i den och häll i marinaden över filéerna. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Kolla så laxen är klar, dela den lite med en gaffel, går den isär med stora skivor är den klar.

Kall dillsås:

1) Hacka dillen smått. Riv skalet på citronen, lägg dill och citronskal i en skål. Blanda med creme fraiche, honung och lite citronsaft, ca 1 msk. Salt & peppar.

Servera med ris eller kokt potatis! Här hemma åt alla så det inte fanns ett jota kvar så detta fick högt betyg.

Fler goda fiskrätter nedan:

Torskrygg med bacontäcke // Lax i ugn med kall krämig sås // Krämig laxpasta med citron // Fisksoppa med pepparrot

Gillar du recepten ovan får du gärna klicka i hjärtat längst ned till höger under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

2

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00