Innehåller annonslänkar

BARBECUELAX MED KALL DILLSÅS

Godmorgon!

Uppe med tuppen, har massor att göra idag (berättar mer om allt senare). Ska sätta igång dagen här och få allt gjort men tänkte jag måste tipsa dig om en riktigt god laxrätt jag gjorde häromdagen. Barbecuelax med kall dillsås är verkligen en höjdare ska jag säga! Älskar den där barbecuesmaken som blir och det passar så oerhört bra till fisk. Det trodde inte jag, så galet gott! Först steker du laxfiléerna på riktigt hög värme så de får lite yta, jag gjorde så att jag penslade marinaden på filéerna medan jag stekte. Det blev en superhit!

Jag har en hel kategori med fiskrätter (<klicka för recept), missa inte det!

Bra utrustning att ha:

Stekpanna – (klickbar länk). Detta stekpanneset har jag och det är det bästa jag någonsin haft där det aldrig fastnar något alls och ger en otroligt jämn stekyta. Har dessutom en värmeindikator som talar om när det är färdigt för stekning!

Grillpensel – (klickbar länk). Värmetålig (275 grader) och i rostfritt stål. Enkel att rengöra då bordthuvudet är avtagbart.

Stekspade – (klickbar länk). En superbra med nonstick yta och själva stekspaden som är helt flexibel. Lätt att använda och tål upp till 315 grader.

Ugnsform – (klickbar länk.) Älskar detta 2 pack ugnsformar från Gastro Max. Använder massor!

Lagom stor bunke – (klickbar länk). Perfekt storlek, rostfri så den är superanvändbar och bra pris.

Skål – (klickbar länk.) Dessa skålar är sååå fina och så bra pris, snyggt att ha stå framme.

Som jag skrev så hade jag verkligen inte förväntat mig att barbecuesmal på lax skulle vara så gott som det var, det var verkligen en perfekt kombo av smaker. Den kalla dillsåsen till gjorde bara saken ännu bättre. Vissa smakkombinationer kan vara så himla goda!

Missa inte 20 goda maträtter som du lagar under 30 minuter (<klicka för alla recept).

Den här laxrätten passar perfekt att även ha i matlådan eller varför inte göra storkok på, jag brukar faktiskt köpa en hel färsk laxsida när det är erbjudande på det och så skär jag den i filéer och plastar in en och en. Så perfekt att bara plocka fram sen.

Här har du förresten 10 perfekta maträtter för just matlådan (<klicka för recepten).


Laxen kommer efter att den stekts läggas i en ugnsfast form och bli klar i ugnen, då kommer den underbara marinaden att gojsa till sig alldeles sådär härligt extra.

Missa inte: 8 rätter som du lagar under 15 minuter (<klicka för recept)

Jag serverade denna lax med en kall dill/citronsås som också blev alldeles magiskt god! Denna rätt bara måste du testa.

Ha en hel kategori med olika såser om du vill inspireras ännu mer, bl a en supergod vitlökssås som också skulle passa med denna rätt. KLICKA HÄR.


BARBECUELAX MED KALL DILLSÅS, 4 p

700 g laxfiléer

1 dl barbecuesås

1/2 dl olivolja

1 msk sojasås

2 vitklöksklyftor

3 cm finriven ingefära

3 msk teriyakisås 3 msk honung

Peppar

Kall dillsås:

2 dl creme fraiche

1 kruka färsk dill

1 citron

2 msk honung

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Finriv vitlöksklyftorna och ingefäran, du behöver inte skala ingefäran. Lägg i en bunke. Häll i olivolja, barbecuesås, honung, sojasås, teriyakisås och peppar i bunken också.

2) Ta fram laxfiléerna och pensla dem med marinaden. Lägg i en het stekpanna med olivolja. Stek dem så de får riktigt fint färg. Pensla på marinaden under tiden.

3) Ta fram en ugnsform, lägg i laxfiléerna i den och häll i marinaden över filéerna. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Kolla så laxen är klar, dela den lite med en gaffel, går den isär med stora skivor är den klar.

Kall dillsås:

1) Hacka dillen smått. Riv skalet på citronen, lägg dill och citronskal i en skål. Blanda med creme fraiche, honung och lite citronsaft, ca 1 msk. Salt & peppar.

Servera med ris eller kokt potatis! Här hemma åt alla så det inte fanns ett jota kvar så detta fick högt betyg.

Fler goda fiskrätter nedan:


Torskrygg med bacontäcke

Lax i ugn med kall krämig sås

Krämig laxpasta med citron

Fisksoppa med pepparrot

Gillar du recepten ovan får du gärna klicka i tummen längst ned till vänster under inlägget.

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

280
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
1 year ago

Ja, lax blir faktiskt roligare om man gör den lite mer osvensk.Jag köpte marinerad i nån asiatisk variant.Den blev himmelsk god.

monica Danell
monica Danell
1 year ago

Låter mums trevlig helg kram mina

Veronica
Veronica
1 year ago

Vilken sås använder du till laxen?

niiinis
niiinis
Reply to  Veronica
1 year ago

Kall dillsås?

Victoria
Victoria
8 months ago

Gjorde denna laxen idag (serverade med potatismos, mest för att mannen har svårt för kokt potatis eller ris i matlådorna som blir av det som blir över, fungerade bra det med!!) och det var något av det absolut godaste i lax-väg vi ätit!! Tusen tack för ett helt underbart recept 😍

niiinis
niiinis
Reply to  Victoria
8 months ago

Men wow! Så himla roligt att höra, den är sååå god verkligen! 😍

Camilla
Camilla
10 days ago

Testade denna laxen ikväll. Den blev jättegod 😀

Img 4912.jpg

Nästa inlägg

Därför är du vårtrött

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x