ANNONS
Integritet på Tailsweep

Veckomatsedel

/

Goddagens!

Innan jag berättar mer om helgens bravader, nåväl…bravader var väl synd att säga kanske men lite fick vi ändå till. Ja, så tänkte jag bjussa på en veckans matsedel. Perfekt att hämta inspiration ifrån när du ska åka och handla eller planera veckan mat.

MÅNDAG: Vegetarisk Thaiwok

TISDAG: TORSKRYGG MED BACONTÄCKE, 5-6 p

6 bitar av fryst torskrygg

3 pkt bacon

400 g färskost (typ Philadelphia)

1 rödlök

1 msk dijonsenap

1 fiskbuljongtärning

1 dl riven prästost (eller annan ost som smakar lite mer)

Salt & peppar

Ca 1 dl riven ost till topping

ris till servering

Gör såhär:

1) Låt torsken tina till ungefär hälften. Lägg bitarna i en ugnsfast form. Salta och peppra.

2) Strimla baconen, stek det tills det får lite färg. Häll av onödigt fett.

3) Hacka rödlöken. Lägg i en bunke. Ha i färskost, dijonsenap, hackad fiskbuljong och lite salt och peppar.

4) Blanda ihop till en krämig röra. Klicka på röran uppepå torskbitarna. Häll på grädden och toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen på 225 grader under och övervärme. Efter ca 15 minuter, rör runt lite i röran med en gaffel så det liksom gifter sig med grädden. Gör det igen efter ca 10 min. Den ska vara inne i ca 30 minuter allt som allt. Sista 5 minutrarna kan du sätta på grillfunktionen på din ugn så den slutligen får lite färg.

ONSDAG: Krämig köttfärslåda

TORSDAG: Ugnspannkaka med ost & skinka

FREDAG: Lyxig Fläskfilestroganoff

VECKANS GOTTIS: Smörstekta gifflar med kanelsocker

1 pkt Pågens gifflar

50 g smör

2 msk strösocker

1 msk kanel

1 nypa salt

Gör såhär:

1) Smält 50 g smör i stekpanna. Häll i hela påsen med gifflar. Stek under omrörning på medelvärme. De ska få lite lite färg.

2) Häll i strösocker och kanel i en skål. Blanda. Ha också i en nypa salt. Salt tar fram smaker på ett fint sätt så hoppa inte över det.

3) Rör runt i stekpannan så gifflarna har smör på sig. Rulla dem i kanelsockret. Servera genast! Gaaaalet gott!

Ps: Gillar du receptet får du mer än gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. 

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00