Ugnspannkaka med grönkål, ost och skinka

Godmorgon raringar!

Här är vi uppe och igång sen tidig morgon. Alla har begett sig mot skolor och jobb och kvar är jag med mitt jobb med er. 🙂 Tänkte kicka igång den här måndagen med att visa dig en supergod vardagsrätt. Häromdagen lagade jag en ugnspannkaka som blev såå himla bra. Tänkte att det nog måste kunna bli hur gott som helst med grönkål och skinka i en ugnspannkaka, å så ost då. Alltid ost. 🙂 Det blev det, jättebra faktiskt.

IMG_4118

IMG_4119

IMG_4121

UGNSPANNAKA MED GRÖNKÅL, SKINKA OCH OST, ca 4 port

5 dl mjölk
4 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
en stor näve grönkål
150 g riven ost
200 g skinka

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop mjöl, mjölk, bakpulver, salt och peppar. När du rört ihop det till en klumpfri smet har du i äggen, vispa till en jämn smet.

2) Riv grönkålen i mindre bitar och låt steka runt i en stekpanna med olivolja. Salta och peppra den lite. Häll grönkålen i botten på en ugnsform. Strimla skinkan och ha i den också. Ha i den rivna osten över.

3) Häll över äggstanningen och skjuts in i ugnen i ca 30 min. Servera med rårörda lingon och lite rivna morötter.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:

Bananpannkaka

Crepes med ost & skinkfyllning

Kyckling & bacongratäng

Kram Nina

129
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
4 years ago

Mums, min typ av mat. Vilken flow du har med recepten för tillfället,det tackar vi för.Ha en fin vecka!

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
4 years ago

Tack snälla, så kul att höra! ❤️

Jessica
Jessica
2 years ago

Tack för bra recept på ugnspannkakan! Skojade till det och hade spenat, lök, bacon & paprika. Har nämligen inte lärt mig tycka om grönkål. 😉 Använder och blir inspirerad av Dina recept nästan dagligen. Ha d bäst!

Nästa inlägg

Såhär njuter jag

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x