ANNONS
Integritet på Tailsweep

Crepes med ost & skinkfyllning – Glutenfria och med vanligt mjöl

/

Igår lagade vi så gott här hemma. Det enklaste ever är det också. Jag åt och glufsade och funderade på varför jag inte lagat det oftare?

Det här måste du testa också nån dag! Skink & oströran inuti var magiskt god!

RECEPT 8 st: 

Glutenfria2 dl glutenfri mjölmix


1/2 tsk salt


4 dl mjölk


2 ägg


2 msk smält smör

Med vanligt mjöl

4 ägg
5 d mjölk
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 msk smält smör

Fyllning:

250 g strimlad skinka
½ strimlad purjolök
1 pkt philadephiaost
en skvätt grädde
peppar, salt
8 skivor ost

Gör såhär:

Glutenfria:

Blanda samman mjölmix och salt. Vispa ner mjölken, lite i taget till en jämn smet. Rör ner äggen och tillsätt sist det smälta smöret. Smörj ett stekpanna eller en plättlagg och grädda tunna pannkakor eller plättar.

De med vanligt mjöl:

Vispa mjölk med mjöl och salt till en slät klumpfri smet. Vispa ner ett ägg i taget. Smält smör i pannan och vispa ner i smeten.
Grädda på medelhög värme. Häll smet i pannan och vicka så att den rinner ut. Vänd pannkakan när smeten ”stannat” på ytan och kanten är guldgul. Vänd.

Fyllningen:

Lägg den strimlade skinkan och purjolöken i en stekpanna med lite olja i. Stek det inte tills det får färg, bara så det mjuknar. Häll i philadephiaosten och en skvätt grädde. Är det för stampigt fyller du bara på med lite mer grädde. Ha i ostskivorna och låt de smälta med. Salta och peppra. Fyll sedan crepes med fyllningen, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Hyvla på några ytterligare skivor ost och grädda i ugnen på ”grill” i ca 225 grader tills osten mjuknat och fått lite färg. Ät gärna med en grönsallad!

10

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00