Pannkaksröra

För ett tag sedan så låg jag och scrollade i sängen. Det var lördagmorgon och jag hade verkligen ingen lust att gå upp och göra frukost. Men så hittade jag det här receptet på Matplatsens instagram, studsade upp ur sängen och bara for upp för jag tyckte det lät så himla gott.

Jag kallar det för pannkaksröra. Det ser lite ut som äggröra men smakar fluffiga härliga pannkakor. Jag ändrade om lite i receptet och det blev verkligen en höjdare. Testa i helgen eller varför inte överraska familjen mitt i veckan?

RECEPT: 

2 dl glutenfri mjölmix (vanligt mjöl för icke glutenfritt)
1 msk fiberhusk (behövs ej om du gör på vanligt mjöl)

3,5 msk strösocker
3 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1 1/4 dl mjölk
3 äggulor
3 äggvitor

Gör såhär:

1) Blanda mjölmix (vetemjöl), fiberhusk, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål. Vispa i mjölk och äggulor. Vispa äggvitorna till ett vitt skum, jag brukar ha som riktlinje att det blir små bergstoppar när jag lyfter ur visparna ur smeten, då är det klart . Vänd ned detta i smeten försiktigt så fluffigheten blir kvar.

2) Klicka i smör i en stekpanna och smält på låg värme. Obs, det måste vara låg värme annars bränns pannkakan innan den gräddats klart. Häll ned smeten och jämna till försiktigt. Stek i några minuter.

3) Vänd den stora pannkakan och stek på andra sidan tills den är genomgräddad. När den är genomgräddad så drar du isär pannkakan till små bitar – ca 2-3 cm stora. Jag använde två trägafflar. Häll i lite mer smör och grädda den någon minut till.

4) Servera med pudrat florsocker över, lite sylt och eventuellt lite vispad grädde. Sååå gott!

Följ gärna min Facebooksidaoch Instagram för många fler recept, tips och inspo.

148
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
AnsoAnna
AnsoAnna
6 years ago

Jag gjorde den där för några helger sen men tyckte att det var svårt att vända pannkakan .
Men barnen tyckte att det var gott. Dock inte lika goda som dina ”tyska pannkaksmuffins”.
Kram

Sandra
6 years ago

Men gud så gott det låter och ser ut det här gör jag till mig och ungarna imorgon, lyxfrukost!

Maria
Maria
6 years ago

Åh, det bästsa jag vet!
Serveras i Österrike som Kaiser Scmarr’n. Så jäkla gott 😉

Btw. Vagnhild är ju superfin inne. Så mycket fint vill jag minnas.

Trevlig Valborg

niinis
niinis
Reply to  Maria
6 years ago

Åh mums! ❤️ Tack detsamma!

Mimmi kry
Mimmi kry
5 years ago

Ser yummi ut, det måste jag prova!
Bara en nyfiken fråga: Är det de där 0.25 dl mjölk som gör’et?

Maria
Maria
5 years ago

Mmm… Liknar Kaisersmarr’n, säkert lika gott som det man äter i Österrike
Hoppas sjuklingen mår lite bättre.

Lena Calson
Lena Calson
3 years ago

Ett toppenrecept, så gott det blev 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Lena Calson
3 years ago

Kul att det uppskattas! 🥰

Nästa inlägg

Ibland gör det ont…

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x