Ibland gör det ont…

Goddagens!

Har inte hunnit in till dig förrän nu. Fladdrade iväg till storstan i morse och har haft fullt upp. Nu har jag dock satt mig för att jobba vid datorn lite. Trist nog så möttes jag av en tråkig kommentar när jag loggade in.

Den här kommentaren kan tyckas inte så farlig, men den tog lite hårt. Jag har tagit som en regel att inte fokusera på dumma eller plumpa kommentarer. Jag vill ha en härlig atmosfär här och jag vet att ni är många som också gillar att det är bra stämning. Det gör ju de flesta, drama är jobbigt och ont i magen för mig.

Men så kommer det dagar. Vissa dagar tar man åt sig mer. När det kommer till recepten så ligger det oftast jäkligt mycket jobb bakom. Man har provbakat, man har misslyckats, man har funderat och det har gått åt en hel del ingredienser. Inte alltid, men det receptet som detta handlade om låg det ganska så mycket jobb bakom. Det handlar om mitt Havregrynsbröd i långpanna, det är ett av mina mest besökta recept. Varje dag är det hundratals som besöker det receptet. Jag har fått bekräftat både en och två gånger att det verkligen är ett toppenrecept. Jag var så jäkla glad när jag lyckade så himla bra med det. Jag minns när jag skrev inlägget….äntligen hade det blivit sådär perfekt som jag önskade och jag kunde äntligen dela med mig av det. Att få dela med sig av ett recept som man vet är jättegott och enkelt att baka är liksom 10 poäng för mig.

Sen kom det en sån där kommentar. Även fast den inte är så elak så är den det för mig. Den är sårande rent av. Personen skalade bort alla personliga utrop och kommentarer som jag gjort i inlägget och tyckte då att brödet blev bra. Personen förvånades också över kvinnoansiktet (mitt ansikte) och undrade vad som var viktigast i en receptsamling? Antar att personen menade om bilden på mig eller receptsamlingen var viktigast? Och här har jag gått och trott att det är lite härligt med personliga utrop och kommentarer i ett recept….

Jag hajjar att personen inte verkar ha så stor koll på hur en blogg fungerar, men har man inte koll på läget kan man ju skita i och skriva något alls. Personens ”gott bröd” i slutet känns som en fet smäll. Som att när personen fick gå in och tycka att mitt ansikte högst upp och min personliga skrift i inlägget var skit, ändå använda mitt recept och tycka att det dessutom var gott så har ju personen fått det den ville.

Nä, en för personen harmlös kommentar som tog hårt på kvinnoansiktet som kämpat en del för att få ihop det här receptet…… Jag vet att ni tycker att jag ska ignorera det och istället fokusera på allt snällt som skrivs och alla tack jag får. Absolut, men idag är jag känslig och då gör en sån här kommentar lite extra ont. När pms:en är över sen kommer jag förmodligen skratta åt den här personen….men som sagt, inte idag.

Min vy just nu. Skönt att bara sitta och titta rakt ut. Inte känna eller tänka något, bara glo. Känslan av att bara glo kan vara väldigt skönt. När jag kommer hem idag ska jag ta en promenad. Ska ställa mig med ryggen mot ett träd. Ibland kan man må bra av att rota sig. Det har min mediumkompis Carola lärt mig. Det gör man genom att ställa sig med ryggen emot ett träd, tänka att det växer rötter ner i jorden ur ens fötter, samtidigt kan man tänka att det växer uppåt mot toppen från huvudet också. DET ska jag testa idag.

Tack för att du finns. ♥

Kram Nina

28
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bettan
Bettan
6 years ago

KRAM! Jag älskar att du är så personlig i din blogg och självklart ska det även synas i recepten! Har inte gjort ditt långpannebröd än men blev riktigt sugen att baka det i helgen.

niinis
niinis
Reply to  Bettan
6 years ago

Tack snälla du! Ja testa det, det är ett supergott bröd som älskas av många. Kram ♥

Malin
Malin
6 years ago

Jag tycker inte alls att du behöver ignorera såna kommentarer. Bättre att tala om när något sårat. Det kan säkert vara som du skriver, att personen inte vet hur en blogg fungerar. Men hur som helst var det riktigt dumt och onödigt att skriva som han eller , förmodligen hon, gjorde. Det hade räckt att skriva det sista, att det var gott bröd! Sen funkar man ju ofta så att om man får 9 positiva kommentarer och 1 negativ så är det förstås den negativa som sätter sig. Du har verkligen en toppenblogg, med en perfekt och härlig blandning av allt! Du känns så vardaglig och nära och verkar ha en så jättefin familj! Tittar in på bloggen ett par gånger dagligen. Tack för allt du bjuder på! Kram!

niinis
niinis
Reply to  Malin
6 years ago

Tack snälla malin för jättefin kommentar. DU har så rätt i allt du skriver, precis så funkar vi tyvärr. Det onda är tyvärr starkare vilket egentligen är helt förjävligt ju. 🙁 Tack för dina snälla ord. Stor kram! ♥

Madde
Madde
6 years ago

Jag är också en person som tar lätt illa vid mig. Full förståelse för att du blev illa berörd. Men vet du vad? Personer som ”måste” dela med sig av negativa och nedlåtande kommentarer i sociala medier (eller i verkliga livet) – jag vill gärna tro att det är de själva som i långa loppet blir lidande. För man kan väl knappast vara en harmonisk, empatisk, generös och varm människa när man spottar ur sig syrligheter, dessutom helt i onödan? Och det är just det hela du utstrålar – värme, empati och medkänsla! Hoppas att mina ord kan väga upp din dag en smula För så tänker jag. Om jag kan göra mina medmänniskor lite gladare genom att vara snäll och omtänksam så mår både jag och andra bättre. Egosnällhet liksom kram på dig fina du!/Madde

niinis
niinis
Reply to  Madde
6 years ago

Madde, det gjorde det verkligen. Såklart. Alla värmande snälla ord gör så man kurrar ju. Jag är själv mån om att skriva och säga snälla saker och blir både förvånad och ledsen när någon INTE gör det. Hur man ens kan bli förvånad längre när världen är som den är liksom. Men tack för dina fina ord. Betyder mer än du tror. Stor kram fina du! ♥♥♥

Marie Jibbefors
Marie Jibbefors
6 years ago

Det som gör dina recept och dina tips är din personlighet! Vill jag bara ha ett recept finns det såna sidor. Din blogg bjuder på så mycket mer! Du ger verkligen allt och då blir det äkta. För att det känns som man känner dig lite så följer jag dina tips på t ex smink, följer din inredning i både hus och vagn. Gör maten och bakar en del av det du delar med dig. Du är som en vän jag gärna kikar in till då och då. Du är inspirerande!! ❤️

Anna
Anna
6 years ago

Älskar Din Blogg och Ditt långpannebröd :-)! Bor i Tyskland och tittar ofta på Din blogg efter goda recept! Har lite hemlängtan ibland och då är det kul att läsa en svensk blogg! Tänk på vad Dalai Lama sa: „Don‘t let the behaviour of others disturb your innere peace“! Kram!

Masale
Masale
6 years ago

Men usch så tråkigt. Jag förstår att du tar illa vid dig…plumpt av den som skrev kommentaren. Jag är likadan som du, tar lätt åt mig..men det har jag fått lära mig att man inte ska ta åt sig, på det viset.
Jag tycker att din bild är fin, för du är snygg. Naturligt vacker även om du ibland har extensions och fransar..men du har ingen botox o fillers, och är vacker trots din ålder och fina små rynkor som speglar din ålder. Absolut inget illa ment… Du är naturligt vacker. Och eftersom det är din personliga blogg, så är det väl ganska naturligt att du har en bild på dig längst upp o.s.v….personliga kommentarer gör ju också att den känns äkta och att du lägger ner mycket tid, själ och engagemang i bloggen. Keep up! Du gör ett bra jobb!

Katrin
Katrin
6 years ago

Ja det var en onödig kommentar! Du har rätt i att hon nog inte vet hur en blogg fungerar. Det vore ju trist med en massa uppstaplade recept, då kan man ju lika gärna köpa en kokbok eller leta på nån av de sidor där det bara finns recept, det finns ju många såna tex Arla.
Släpp det och njut av att vara du! Det här brödet är toppen, bakat flera gånger ❤️

Natalie
6 years ago

Jag och mina barn älskar långpannebrödet! Jag har det lite kämpigt med att läsa recept pga lite koncentrationssvårighet men lyckas med alla dina recept, det tycker iallafall jag är ett väldigt bra betyg! Dina recept ger mig självförtroende!

niinis
niinis
Reply to  Natalie
6 years ago

Åh vad härligt att höra! ♥♥♥ Då blir jag så glad. 🙂

Linn
Linn
6 years ago

Min son på 1.5 älskar ditt bröd (och även mamman ). Så glad att jag hittade det för det är så smidigt att göra.
Stort tack för det och alla andra grymma recept som du bjuder oss på

niinis
niinis
Reply to  Linn
6 years ago

Tack fina Linn! Tack för fina ord.

Katarina Almström Pärssinen
Katarina Almström Pärssinen
4 years ago

Tycker tvärt om! Dina recept har en personlig touch och att ditt ansikte syns i bloggen är ju helt naturligt…konstigt och opersonligt annars ju!
Jag följer vad som händer på din blogg och brukar länka dina recept till min dotter, i hopp om att hon ska baka åt mig🤣 Hon är så bra på att baka! Det är
inte jag…Fortsätt som du gör bara👍
/Katarina

niiinis
niiinis
Reply to  Katarina Almström Pärssinen
4 years ago

Tack fina fina du! ❤️❤️❤️

Nästa inlägg

Husvagnsfix

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x