Matig smoothie & träning

Godmorgon! 

Hoppas ni vaknat på rätt sida. Jag vaknade upp och kände som att jag bara ville dra täcket över huvudet alltså. PMS:en har redan tågat in. Ni som följt med en längre tid vet ju att jag tampas med PMDS som det heter. En extrem form av PMS. Denna månaden hade jag ingen ägglossning och då känner jag en markant skillnad. Så fort perioden då ägglossning skulle varit är över hamnar jag i ett svart jävla hål alltså. Allt är svart där. Deppig, uppgiven, arg, irriterad, trött, sliten, orkeslös, ledvärk och totalt av banan. Sen hormonkrämen kom in i mitt liv har det blivit bättre, dock så var idag dagen då jag skulle börja med den så den hann inte på deppet. Sedan tror jag att jag tar för lite, så jag ska gå upp i mängd så får vi se om jag trallar mig igenom denna PMS period? Det är ju en brist på progesteronhormonet som gör detta med kvinnor i min ålder. Det är ett jäkla skit alltså! Fifan, skulle vi haft en stuga i skogen så hade jag garanterat bosatt mig där när jag är såhär. Man orkar liksom knappt med sig själv. Men…som sagt, tack och lov för krämen. Den gör mig ok. Ska se om det blir bättre än ok när jag går upp i mängd.

Sen är en till sak riktigt effektiv. Långpromenader. När jag gått ca en halvtimma så släpper det gråa täcket över huvudet en smula. Man känner hur en smula glädje i kroppen kommer tillbaka och ger mig lite ro i själen. DÅ är inte allt bara svart. TACK & LOV så finns det saker som faktiskt hjälper.

promenad 6 promenad 5

Solen sken och benen bara gick och gick. Lyssnade på Alex & Sigges podcast.

promenad 4 promenad 3

Det blev en promenad på drygt 6 km som tog drygt en timma. Avslutade med att jogga de sista 700 metrarna. Fick också ett trevligt mejl strax efter jag kom hem. Ett rekordmejl. Jag älskar dom. De kommer inte så ofta numera när man haft Runkeeper i över 6 år. Så när de väl kommer vet man att man gjort nåt riktigt bra. 🙂

promenad 7 promenad 8

Jag körde mina squats, lite mer rumpträning och så tränade jag magen också när jag kom hem. Efteråt stretchade jag ordentligt och bara satt och njöt av solen. Det var ljuvligt faktiskt!

IMG_9548 IMG_9545 IMG_9543

När jag promenerat och tränat klart gjorde jag en matigare smoothie. Den både äter man med sugrör och sked. Det var magiskt gott när man var helt röd i ansiktet och sliten efter sin träning.

RECEPT MATIG SMOOTHIE:

2 bananer
1 dl havregryn
½ dl vaniljyoghurt
skivade jordgubbar
1 ½ dl havremjölk (eller vanlig mjölk, mandelmjölk, rismjölk)

Gör såhär:

Lägg i bananer, 0,75 dl av havregrynen och mjölken i blendern. Mixa det så det blir sådär härligt lent. Skiva jordgubbarna. Häll sedan lite av banan/havregrynsmoothien i botten av ett glas. Fäst sedan jordgubbarna på ”väggarna” i glaset. Lägg i resten av havregrynen. Häll på vanijlyoghurt och sedan resten av smoothien. Toppa med lite skivade jordgubbar.

Nu ska jag fortsätta jobba här. Vi hörs sen igen! ♥

12
Subscribe
Notify of
guest

14 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katrin
8 years ago

Bra jobbat

Niiinis
Niiinis
Reply to  Katrin
8 years ago

Tack!

Katrin
8 years ago

Bra jobbat

Niiinis
Niiinis
Reply to  Katrin
8 years ago

Tack!

Linda B
Linda B
8 years ago

Har du läst Johanna toftbys blogg?
Hon skriver också om svår pms och blir hjälpt av magnesium
Testat?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Linda B
8 years ago

Äter 750 mg varje dag…. Den hjälper men inte tillräckligt.

Kram

Linda B
Linda B
8 years ago

Har du läst Johanna toftbys blogg?
Hon skriver också om svår pms och blir hjälpt av magnesium
Testat?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Linda B
8 years ago

Äter 750 mg varje dag…. Den hjälper men inte tillräckligt.

Kram

Petra
Petra
8 years ago

Hur mycket kräm smörjer du med? Är det Mias kräm? Jag tycker att det är jättesvårt med doseringen eftersom man ägglossar ibland…SUCK!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Petra
8 years ago

Ja det är Mias kräm. Jag tar 1 pump morgon och kväll. 🙂

Petra
Petra
8 years ago

Hur mycket kräm smörjer du med? Är det Mias kräm? Jag tycker att det är jättesvårt med doseringen eftersom man ägglossar ibland…SUCK!

Niiinis
Niiinis
Reply to  Petra
8 years ago

Ja det är Mias kräm. Jag tar 1 pump morgon och kväll. 🙂

Berit
Berit
8 years ago

Jag ser en mygga på din jacka i första promenadbilden….haha den åker snål skjuts 🙂
Smaskig smoothie!!

Berit
Berit
8 years ago

Jag ser en mygga på din jacka i första promenadbilden….haha den åker snål skjuts 🙂
Smaskig smoothie!!

Nästa inlägg

Stockholmsdag

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x