Innehåller annonslänk

Godaste salladsdressingen och köksprep

Halloj!

Idag körde jag en liten köksprep, jag brukar göra det lite då och då. Förbereder liksom att det ”viktigaste” av matlagningen är i direkt anknytning till min matlagningsstation. Det där lät det… haha! Matlagningsstation har vi hört. Lite längre ned ska du få recept på världens godaste salladsdressing. Jag lovar att den är supergod till sallader.

I den lilla trälådan har jag några produkter från Nicolas Vahé, favvoprodukter. Dels så tycker jag dom är snygga när dom står framme, sen är det goda också.

Fransk havssalt med kvarn, den här är perfekt att ha till bords också. Finns HÄR, rabatt nu.

Vit tryffel olja. Den här är så god att ringla över salladen, på pastarätter, risotton, god att ha över röror, till kötträtter eller bara på en toast med avokado och mozzarella. Sååå god. Den finns HÄR.

En av mina absoluta favoriter! Kallas för rödvinsvinäger men jag tycker den är mer balsamvinäger. Jag använder denna massor i matlagning, alltså massor. Sätter så god mustig smak! Perfekt att blanda med olivolja och ha i sallader. Gott också att doppa bröd i. Finns HÄR.

Kolla in alla Nicolas Vahés produkter HÄR, massor med gottigt till matlagning och bakning. Måste köpa hasselnöts och vaniljsirapen. Kika på produkterna HÄR.

Älskar min lilla skål från Iittala Alvar Aalto, har googlat sönder men den verkar vara slut precis överallt. Den är perfekt för flingsalt.

Hittade denna skålen också, den är också liten och skulle också passa perfekt för flingsalt, väldigt fint att ha framme. Finns HÄR.

Olja & rosévinäger är fint att ställa i en behållare. Kolla HÄR och HÄR för massa olika. Salt & pepparkvarnar hittar du HÄR och HÄR.

Nu när vi ändå har alla dessa oljor och godsaker frammer så tänkte jag tipsa om världens godaste salladsdressing som är god att bara ha stå i kylen och ta fram så fort det serveras sallad där hemma.


Senap & honungsdressing

1 dl olivolja

2 msk dijonsenap

2 msk honung

2 msk rosévinäger (eller vanlig vitvin funkar också)

2 vitlöksklyftor pressade

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Blanda allt i en behållare med lock, t ex en sån HÄR dressingflaska. Skaka om ordentligt och förvara i kylen.

Nehej, nu ska jag göra lite kvällsfika tills Idol börjar på TV:n. Ha en fin kväll.

Kram Nina

61
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
7 months ago

Jag använder aldrig vinäger i mat. Hur gör man det?

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
7 months ago

Jättegott med lite i t ex såser och grytor, sätter lite god syra om man använder bara lite.

Img 1531.jpg

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 37

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x