Veckomatsedel v 37

Veckans matinspo!

Ja det är Måndag igen och jag sitter själv här och planerar veckomatsedeln. Mitt motto i köket är nästan alltid lättlagat, snabbt och gott. Visst är det härligt med långkok med kött som ramlar isär för att det är så mört. Men i veckorna, ja då ska det gå snabbt men ändå smaka gott. Fredagen, ja få får det ta lite tid. Den här veckans veckomatsedel innehåller lite av allt.

Lite att tänka på när det kommer till denna veckas veckomatsedel. Om du t ex vill ha det mer energirikt och fettsnålt, tänk då på att all grädde, cream cheese och creme fraiche går att köpa med vilken fetthalt man vill. Det finns allt från fyller till fettsnål. Dessa produkter går också att gå både laktos och mjölkfria. Korven på måndagen, vill du ha det mer energirikt och bra för kroppen tänk hög kötthalt på korven. Du kan använda precis vilken korv du vill, hotdogs, falukorv, chorizo (för lite hetta), bratwurst osv. Fisken på Tisdagen blir helt klart godast med torskrygg, men funkar såklart med vanliga torskfiléer också. Onsdagens pasta, våga variera pastan lite för vilken som helst funkar. Du kan också byta ut kycklingen mot t ex strimlad fläskfile och strimlad lövbiff (fräs den då snabbt bara och lägg undan och blanda den sedan med pastan när den ska serveras). Torsdagens soppa kan du variera med t ex 2 dl grädde för en krämigare soppa. Fredagens rätt blir lika god med kyckling. Hoppas du ska gilla veckans inspiration!

Kika gärna på ALLA Veckomatsedlar HÄR.

Måndag

Krämig korv & halloumigryta (<klicka för recept)

Tisdag

Fiskpaket med torskrygg, parmesan och bacon (<klicka för recept)

Onsdag

Godaste kycklingpastan (<klicka för recept)

Torsdag

Mustig köttfärssoppa (<klicka för recept)

Fredag

Fläskytterfilé med himmelsk balsamsås (<klicka för recept)

Gillar du recepten blir jag glad om du klickar i hjärtat under inlägget. Tack snälla på förhand!

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

179
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 2543.jpg

Nästa inlägg

10 minuters frallor

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x