MUSTIG KÖTTFÄRSSOPPA

Idag är det Söndag igen, en regnig sådan här hemma så då tänkte jag tipsa om att laga en härlig gryta/soppa. Den maträtten blir det kanske inte så mycket av på sommaren men oj så god och enkel mat det är. Går snabbt att svänga ihop och så är det alltid så gott!

MUSTIG KÖTTFÄRSSOPPA

500 g köttfärs
6 potatisar
2 palsternackor
1/2 bit rotselleri
2 morötter
2 vitlöksklyftor

2 tsk torkad timjan
2 tsk spiskummin
4 msk tomatpure
2 grönsaksbuljonger
20 cocktailtomater
salt och peppar

Gör såhär:

1) Skala och hacka grönsakerna till stora tärningar. Lägg allt i ca 1 liter vatten. Salta vattnet rejält. Ha i alla kryddor och pressa i vitlöksklyftorna. Ha i grönsaksbuljongtärningarna och tomatpuren. Låt koka på medelvärme tills alla grönsakerna nästan är mjuka, ca 20-25 min.

2) Stek köttfärsen i olivolja. Ha i salt och svartpeppar. Låt den få lite färg.

3) När det är ca 5 min kvar av koktiden har du i cocktailtomaterna och köttfärsen. Tipsar om att servera den med en klick av min krämiga vitlökssås – recept HÄR.

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR