Krämig rotfrukssoppa med saltrostade pumpafrön

I helgen gjorde jag en jättegod soppa som jag tänkte att jag måste tipsa om. Den är sådär krämigt härligt god, den är mättande och de saltade rostade pumpafröna uppepå gör pricken över i:et för soppan! Hela familjen njöt i fulla drag. Då kan jag bli glad på riktigt, för då vet jag att jag lyckats pumpa i barnen massor med nyttiga rotfrukter utan att det syns så tydligt. Ni vet ju hur ungar kan vara? Blööööö, vad är det här? Grönsaker, nä det vill inte jag haaaa….. Lite så kan det låta här hemma. Men här serru, superlurade hela högen med krämigaste lenaste supersoppan som smakar himmelskt gott.

Hittade receptet i Coops medlemsblad men har som vanligt gjort om receptet till mitt eget och som jag tycker passar mig/oss bättre. Servera soppan till något gott bröd, tipsar om mitt LANTBRÖD, DINKELBRÖD, FOCACCIA eller GRÖTBRÖD.

IMG_4517

IMG_4522ROTFRUKTSSOPPA, 4 PORT

2 stora morötter
4 palsternackor
6 medelstora potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk grön currypasta
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk
1 lime
salt och nymalen svartpeppar

Topping: 

1 dl pumpafrön
1 msk havssalt

Gör såhär:

1) Skala morötter, palsternackoroch potatis. Skär dem i mindre bitar.

2) Fräs lök, vitlök och currypasta i 1 msk olivolja i en stor kastrull. Fräs tills löken mjuknat ordentligt. Häll på vatten och fond. Tillsätt alla rotfrukter. Låt koka tills de är mjuka.

3) Häll i kokosmjölken. Mixa soppan helt slät. Ha i saften av hela limen, salt och peppar.

4) Rosta pumpafrön i en torr panna, ha på havssalt och låt saltet gå med i rostningen. Toppa soppan med pumpafröna.

Tips: Har du några andra rotfrukter går det utmärkt att använda dem.
Har du inte kokosmjölk hemma går det bra att ha i några dl grädde istället.
Har du inga pumpafrön hemma, ta andra frön. Solrosfrön t ex. 

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

 

Krämig linssoppa

Krämig broccolisoppa

Kycklingsoppa med kokosgrädde

Tacosoppa med kyckling

Kram Nina

37
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Alla dessa dumma krav

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x