I helgen gjorde jag en jättegod soppa som jag tänkte att jag måste tipsa om. Den är sådär krämigt härligt god, den är mättande och de saltade rostade pumpafröna uppepå gör pricken över i:et för soppan! Hela familjen njöt i fulla drag. Då kan jag bli glad på riktigt, för då vet jag att jag lyckats pumpa i barnen massor med nyttiga rotfrukter utan att det syns så tydligt. Ni vet ju hur ungar kan vara? Blööööö, vad är det här? Grönsaker, nä det vill inte jag haaaa….. Lite så kan det låta här hemma. Men här serru, superlurade hela högen med krämigaste lenaste supersoppan som smakar himmelskt gott.
Hittade receptet i Coops medlemsblad men har som vanligt gjort om receptet till mitt eget och som jag tycker passar mig/oss bättre. Servera soppan till något gott bröd, tipsar om mitt LANTBRÖD, DINKELBRÖD, FOCACCIA eller GRÖTBRÖD.
ROTFRUKTSSOPPA, 4 PORT
2 stora morötter
4 palsternackor
6 medelstora potatisar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk grön currypasta
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk kokosmjölk
1 lime
salt och nymalen svartpeppar
Topping:
1 dl pumpafrön
1 msk havssalt
Gör såhär:
1) Skala morötter, palsternackoroch potatis. Skär dem i mindre bitar.
2) Fräs lök, vitlök och currypasta i 1 msk olivolja i en stor kastrull. Fräs tills löken mjuknat ordentligt. Häll på vatten och fond. Tillsätt alla rotfrukter. Låt koka tills de är mjuka.
3) Häll i kokosmjölken. Mixa soppan helt slät. Ha i saften av hela limen, salt och peppar.
4) Rosta pumpafrön i en torr panna, ha på havssalt och låt saltet gå med i rostningen. Toppa soppan med pumpafröna.
Tips: Har du några andra rotfrukter går det utmärkt att använda dem.
Har du inte kokosmjölk hemma går det bra att ha i några dl grädde istället.
Har du inga pumpafrön hemma, ta andra frön. Solrosfrön t ex.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Inspireras av dessa härligt goda recept också:
Kram Nina