ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lantbröd

/

Godmorgon mina hjärtan! ♥

Idag startade jag dagen med att baka. Hade craving…. När man håller på och förbereder ett café så är ju liksom grundién att där ska bakas en jäkla massa. Men än så länge är det bara förberedelser och man bakar ingenting det gjorde nog att jag hade ett sånt sug att baka idag när jag vaknade.

Det blev Ninas Lantbröd och bananbröd som bakades. Tony sa att lantbrödet var det godaste brödet han ätit. Han började med att säga: ”Med risk för att upprepa mig, det här var fasen det godaste brödet jag ätit.” Milo frågade precis efter smörgås 2 här. 🙂 Blir såklart jätteglad när de gillar så mycket.

Detta brödet är perfekt på påskens alla härliga påskbord.

lantbröd

Det här lantbrödet är LÖJLIGT enkelt att baka och du får ett rykande färskt bröd på bara 1 timma. Detta måste vara ett av mina bästa brödrecept, känns som att det är svårt att misslyckas liksom. Du bara måste testa.

lantbröd
lantbröd

RECEPT 1 bröd:

3 ½ dl vatten
1 pkt (1 msk) torrjäst (ca 14 g sammanlagt)
1 msk honung
1½ tsk salt
7-8 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Värm vatten till ca 37-40 grader. Jag kör lite varmare när jag jobbar med torrjäst.

2) Häll i det i en köksassistent eller bunke. Häll på torrjäst, honung och salt. Blanda runt och låt sedan stå i ca 5-10 min.

IMG_7166

Det ska bli som ett skum uppepå degvätskan, då är det klart. 

3) Häll sedan i mjölet i omgångar, degen ska köras så länge så det släpper från kanterna i degbunken. Tänk dig ca 5-8 minuter. Låt det köra så att glutentrådarna bildas.

IMG_7167

4) Knåda degen för hand några gånger, lägg sedan upp den på bakplåtpappersklädd plåt. Innan du gör det så rullar du den i mjöl så det fastnar lite på själva ytan. Låt jäsa under bakduk i 20 minuter.

5) Skär några snitt och grädda sedan på 200 grader i 15-20 min. Brödet ska ha en innertemp på ca 94 grader. Låt stå en stund innan du skär upp det.

Tips: Vill du ha hårdare yta på brödet är mitt tips att du sprayar brödet med vatten innan du ställer det i ugnen. Man kan också ha en plåt med vatten i botten av ugnen för en hårdare skorpa på brödet. 

lantbröd

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

75B4269C-C939-4695-A514-785249C15DDB

Långpannebröd med havregryn 

F9BB4437-1205-45EB-A695-32B094C10D10

Skogaholmslimpa

78AC6869-D0C6-49AC-B801-AF2C2FD1491B

Tunnbröd med 4 ingredienser gräddade i stekpanna

Kram Nina

78
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00