Långpannebröd med havregryn, chiafrön och solrosfrön

I morse bakade jag långpannebröd igen. Det är så tacksamt att baka det brödet för det är verkligen svårt att misslyckas med det. Sen AVGUDAR min familj verkligen detta brödet. Det är det viktigaste av allt, även om jag inte äter just detta brödet själv så betyder det ALLT att se dom mumsa i sig av det. Jag har ju ett glutenfritt långpannebröd som jag brukar baka till mig. 🙂

IMG_3346

Det här brödet har allt. Det är dessutom fyllt med nyttigheter som havregryn, solrosfrön, chiafrön och som sötning har jag använt honung.

IMG_3349

RECEPT :

1 pkt jäst
2,5 d mjölk
2,5 dl grädde (du kan ta 5 d mjölk men brödet blir lite fylligare med lite grädde)
2 msk honung
1 msk salt
3 dl havregryn
7 dl vetemjöl
1 dl olivolja
1 dl solrosfrön
½ dl chiafrön

Gör såhär:

1) Smula ner jästen i en degbunke eller köksmaskin. Värm mjölkblandningen till 37 grader och häll över det över jästen, rör om tills det löses upp.

2) Häll i honung och salt.

3) Häll i havregrynen, solrosfröna, chiafrön och lite utav mjölet. Låt köksmaskinen börja jobba med degen här. Häll i hälften av oljan.

4) Häll i resten av oljan och häll i mjölet lite i taget. När allt mjöl är i låter du degen jobba i köksmaskinen i ca 5 minuter. Kör du degen för hand är det viktigt att du jobbar den ungefär lika länge. Gärna lite längre om du orkar. 🙂

5) Låt degen jäsa i bunken med lite plastfolie över. Detta ger den absolut bästa jäsningen. Jäs den i ca 45 minuter.

5) Lägg på bakplåtspapper i en djup ugnsplåt. Platta sedan ut degen i hela plåten. Täck över med handduk och låt jäsa i ytterligare 45 min.

5) Skär ut fyrkanter i brödet och strö över lite mjöl på brödet innan du skjutsar in den i ugnen. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Brödet ska få fin gyllenbrun färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

IMG_3351
IMG_3352

  1. Hade du inte ett recept på bröd i långpanna m havregryn i?? Inte detta m china utan ett annat. Hittar inte det🤔

    1. Sök på långpannebröd här på bloggen så kommer alla mina långpannebröd upp. 👍🏼

  2. Sani skriver:

    Jag undrar kan jag byta ut olivoljan till rapsoljan. Jag har ingen olivolja hemma och har långt till affären. Tänkte baka morgon bitti.

    1. Går jättebra! 👍🏼

  3. Ulla skriver:

    En undran ..kan jag byta ut solrosfröna till pumpafrön…när man bor långt från affären får man ibland ta de man har hemma liksom ??

    1. niinis skriver:

      Går jättebra!

  4. Läste någonstans att man endast kunde ersätt ca 3 dl vetemjöl med glutenfritt mjöl??

  5. Mie skriver:

    Ser supergott ut! Kan man använda glutenfritt mjöl?

    1. Absolut, lägg till 2 msk fiberhusk också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..