LÄngpannebröd med havregryn, chiafrön och solrosfrön

I morse bakade jag lĂ„ngpannebröd igen. Det Ă€r sĂ„ tacksamt att baka det brödet för det Ă€r verkligen svĂ„rt att misslyckas med det. Sen AVGUDAR min familj verkligen detta brödet. Det Ă€r det viktigaste av allt, Ă€ven om jag inte Ă€ter just detta brödet sjĂ€lv sĂ„ betyder det ALLT att se dom mumsa i sig av det. Jag har ju ett glutenfritt lĂ„ngpannebröd som jag brukar baka till mig. 🙂

IMG_3346

Det hÀr brödet har allt. Det Àr dessutom fyllt med nyttigheter som havregryn, solrosfrön, chiafrön och som sötning har jag anvÀnt honung.

IMG_3349

RECEPT :

1 pkt jÀst
2,5 d mjölk
2,5 dl grÀdde (du kan ta 5 d mjölk men brödet blir lite fylligare med lite grÀdde)
2 msk honung
1 msk salt
3 dl havregryn
7 dl vetemjöl
1 dl olivolja
1 dl solrosfrön
Âœ dl chiafrön

Gör sÄhÀr:

1) Smula ner jÀsten i en degbunke eller köksmaskin. VÀrm mjölkblandningen till 37 grader och hÀll över det över jÀsten, rör om tills det löses upp.

2) HĂ€ll i honung och salt.

3) HÀll i havregrynen, solrosfröna, chiafrön och lite utav mjölet. LÄt köksmaskinen börja jobba med degen hÀr. HÀll i hÀlften av oljan.

4) HĂ€ll i resten av oljan och hĂ€ll i mjölet lite i taget. NĂ€r allt mjöl Ă€r i lĂ„ter du degen jobba i köksmaskinen i ca 5 minuter. Kör du degen för hand Ă€r det viktigt att du jobbar den ungefĂ€r lika lĂ€nge. GĂ€rna lite lĂ€ngre om du orkar. 🙂

5) LÄt degen jÀsa i bunken med lite plastfolie över. Detta ger den absolut bÀsta jÀsningen. JÀs den i ca 45 minuter.

5) LÀgg pÄ bakplÄtspapper i en djup ugnsplÄt. Platta sedan ut degen i hela plÄten. TÀck över med handduk och lÄt jÀsa i ytterligare 45 min.

5) SkÀr ut fyrkanter i brödet och strö över lite mjöl pÄ brödet innan du skjutsar in den i ugnen. GrÀdda i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Brödet ska fÄ fin gyllenbrun fÀrg.

Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HÄR

IMG_3351 IMG_3352

367
Subscribe
Notify of
guest

32 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mia
Mia
7 years ago

SÄg ju kÀttegott ut det dÀr, mums!
Men jag undrar hur mycket chiafrön och solrosfrön du har i?
Stod inte i receptet, men i dun huvudrubrik

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
7 years ago

Ändrat i receptet nu, det föll bort nĂ€r jag publicerade. Tack för att du uppmĂ€rksammade detta. 🙂

Mia
Mia
7 years ago

Hur mycket chiafrön/solrosfrön?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Mia
7 years ago

Äsch det föll bort, nu har jag Ă€ndrat. 🙂

Charlotte Hultdin
7 years ago

Tack för receptet. .det mÄste testas

marfo
marfo
7 years ago

Hej! Det sÄg jÀtte gott ut!! Undrar bara vilket mÄtt du har pÄ din ugnsplÄt? Min ugn Àr lite bredare sÄ kanske behöver ta 1,5 sats sÄ den inte blir för platt.
Tack för en hÀrlig blogg!

Ida
Ida
7 years ago

Hej!
Kan man ersÀtta mjölken med havremjölk och grÀdden mot havregrÀdde? Ammar och lillen Àr allergisk mot konjölksprotein : (

Tack för super blogg ❀

Niiinis
Niiinis
Reply to  Ida
7 years ago

Jag har aldrig bakat pĂ„ just havremjölk men det tror jag absolut att du kan. Eftersom den Ă€r lite sötare sĂ„ kan du dĂ„ minska lite pĂ„ honungen. Tack för att du lĂ€ser! Kram ♄

Madeleine johansson
Madeleine johansson
7 years ago

Hej! Ska det verkligen vara 1 msk salt? Suuuupergott bröd men lite vĂ€l salt….

Niiinis
Niiinis
Reply to  Madeleine johansson
7 years ago

Japp! Minska om du vill!

Sara Vennström
Sara Vennström
7 years ago

Ser supergott ut! Men nÀr du gör det till frukost- förbereder du nÄgot dagen innan eller vÀsnas du innan de andra gÄtt upp?? Att vara uppe innan Àr inga problem dÄ jag ammar mina twins men tvivlar pÄ om det blir poppis att köra igÄng assistenten
(Jag har röstat sÄklart förresten )

Niiinis
Niiinis
Reply to  Sara Vennström
7 years ago

Jag har en köksmaskin som inte vÀsnas mycket alls sÄ det Àr inga problem hÀr hemma. StÀnger dörren till övervÄningen och sÄ bara kör jag.

Jenny
Jenny
7 years ago

NÀr ska fröna i degen ?

Mie
Mie
5 years ago

Ser supergott ut! Kan man anvÀnda glutenfritt mjöl?

niinis
niinis
Reply to  Mie
5 years ago

Absolut, lÀgg till 2 msk fiberhusk ocksÄ!

Agneta Berglund
Agneta Berglund
4 years ago

LÀste nÄgonstans att man endast kunde ersÀtt ca 3 dl vetemjöl med glutenfritt mjöl??

Ulla
Ulla
4 years ago

En undran ..kan jag byta ut solrosfröna till pumpafrön…nĂ€r man bor lĂ„ngt frĂ„n affĂ€ren fĂ„r man ibland ta de man har hemma liksom ??

niinis
niinis
Reply to  Ulla
4 years ago

GÄr jÀttebra!

Sani
Sani
4 years ago

Jag undrar kan jag byta ut olivoljan till rapsoljan. Jag har ingen olivolja hemma och har lÄngt till affÀren. TÀnkte baka morgon bitti.

niiinis
niiinis
Reply to  Sani
4 years ago

GĂ„r jĂ€ttebra! đŸ‘đŸŒ

Lena Carlsson
Lena Carlsson
4 years ago

Hade du inte ett recept pĂ„ bröd i lĂ„ngpanna m havregryn i?? Inte detta m china utan ett annat. Hittar inte detđŸ€”

niiinis
niiinis
Reply to  Lena Carlsson
4 years ago

Sök pĂ„ lĂ„ngpannebröd hĂ€r pĂ„ bloggen sĂ„ kommer alla mina lĂ„ngpannebröd upp. đŸ‘đŸŒ

Kaon
Kaon
3 years ago

I msk salt?

niiinis
niiinis
Reply to  Kaon
3 years ago

Japp!

Anne-Marie
Anne-Marie
3 years ago

Hej Niinis đŸ€—kan jag anvĂ€nda bakpulver i stĂ€llet för jĂ€st har gjort dom jĂ€tte goda men har ingen jĂ€st hemma đŸ€—

niiinis
niiinis
Reply to  Anne-Marie
3 years ago

Nej, i detta recept krÀvs jÀst.

Petra
Petra
2 years ago

Hej! TĂ€nkte prova baka detta bröd, lĂ„ter ju fantastiskt gott!😍 men min ugn Ă€r knas sĂ„ Ă€ven nĂ€r det ser fint ut pĂ„ ytan Ă€r det oftast inte fĂ€rdigt inuti. Har du innertemp pĂ„ brödet som jag kan gĂ„ efter istĂ€llet?

niiinis
niiinis
Reply to  Petra
2 years ago

96-98 grader, dĂ„ Ă€r det klart. 😀

Johanna
Johanna
1 year ago

Kan man byta ut solrosfrön till annat eller skippa det? 🙈

niiinis
niiinis
Reply to  Johanna
1 year ago

Bara skippa eller byt ut mot havregryn t ex.

Ann
Ann
6 days ago

Mums viket gott bröd

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Ann
5 days ago

Ja visst Ă€r det riktigt gott! đŸ„°

NÀsta inlÀgg

Regnig start

32
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x