Tunnbröd med 4 ingredienser gräddade i stekpanna

Godmorgon finisar!

Här njuter vi av lördag. I morse trodde jag att det var vardag när jag vaknade, sen kom jag på att det ju var lördag. Så skön känsla ju. Idag ska vi fixa lite hemma, sen ska bromsbelägg på vår bil bytas. Åker nog ut till svärisarna också, vi har jättefint väder här idag. Då vill jag ut och njuta.

Startade dagen med att baka tunnbröd som var bland det enklaste jag gjort. Innehåller typ 4 ingredienser och du gräddar dem i stekpannan. Verkligen hur enkelt som helst.

Familjen har mumsat i sig nästan alla här hemma. Haha, va nog lite för goda när de var nygräddade och varma.

TUNNBRÖD I STEKPANNA, CA 8 ST

5 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk (jag tog havremjölk)
1 tsk salt
2 tsk olivolja

Gör såhär:

1) Ta fram en degbunke och ha i vetemjölet. Häll i mjölk, salt och olivoljan.

2) Rör runt med en träsked tills du har en relativt smidig deg. Den kommer vara kladdig men allt är i sin ordning.

3) Med mjölade händer delar du degen till 8 delar. Kavla ut varje del runt och tunt. Ha mjölad kavel och mjölat bakbord så inte degen fastnar.

4) Värm upp en stekpanna i gjutjärn eller teflon. Medelvärme räcker bra. Lägg i bröden och grädda ca 2-3 minuter på varje sida. Brödet ska bli lite fläckigt som du ser.

Följ gärna min FB-sida för mer inspo, recept samt värdefulla tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR. 

  1. Super enkelt och sååå gott Tack för det receptet 🙂

  2. Alltså jag älskar verkligen dina recept får så mycket inspiration så härligt tusen tack❤❤

  3. Måste det vara vetemjöl, går det inte lika bra med vilket annat mjöl som helst?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..