Tunnbröd med 4 ingredienser gräddade i stekpanna
Godmorgon finisar!
Här njuter vi av lördag. I morse trodde jag att det var vardag när jag vaknade, sen kom jag på att det ju var lördag. Så skön känsla ju. Idag ska vi fixa lite hemma, sen ska bromsbelägg på vår bil bytas. Åker nog ut till svärisarna också, vi har jättefint väder här idag. Då vill jag ut och njuta.
Startade dagen med att baka tunnbröd som var bland det enklaste jag gjort. Innehåller typ 4 ingredienser och du gräddar dem i stekpannan. Verkligen hur enkelt som helst.
Familjen har mumsat i sig nästan alla här hemma. Haha, va nog lite för goda när de var nygräddade och varma.
TUNNBRÖD I STEKPANNA, CA 8 ST
5 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk (jag tog havremjölk)
1 tsk salt
2 tsk olivolja
Gör såhär:
1) Ta fram en degbunke och ha i vetemjölet. Häll i mjölk, salt och olivoljan.
2) Rör runt med en träsked tills du har en relativt smidig deg. Den kommer vara kladdig men allt är i sin ordning.
3) Med mjölade händer delar du degen till 8 delar. Kavla ut varje del runt och tunt. Ha mjölad kavel och mjölat bakbord så inte degen fastnar.
4) Värm upp en stekpanna i gjutjärn eller teflon. Medelvärme räcker bra. Lägg i bröden och grädda ca 2-3 minuter på varje sida. Brödet ska bli lite fläckigt som du ser.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)