Kycklingsoppa med kokosgrädde

Mumsig Kycklingsoppa

 

Igår lagade jag en soppa till mig. Den blev supergod och något jag absolut kommer att göra fler gånger. Den skulle nog vara perfekt att också göra i en crockpot. Jag gjorde min i en gjutjärnsgryta och det blev toppen också. En kycklingsoppa som blev både krämig och med så god smak. Tänker att det kan vara gott att äta tillsammans med ett bröd. Testa att baka mina 10 minuters frallor (<klicka) till, det skulle jag tro kan bli hur gott som helst. Med smör och ost på, nästan så man vill doppa den i soppan ju. Nej men testa att laga denna kycklingsoppan, den blir sååå god!

Missa inte min kategori med olika soppor (<klicka). Jag försöker i alla fall äta soppa oftare, det är ju så gott!

 

Lite krämigare blir den av att man har i kokosgrädde. Det var verkligen en höjdare i den här rätten. Jag tänker också att du kan skippa kyckkingen och öka på grönsakerna så har du en grönskassoppa som också smakar mums!

Några andra soppor som jag varmt kan rekommendera är TACOSOPPA (<klicka) och MUSTIG KÖTTFÄRSSOPPA (<klicka) – såna höjdarsoppor verkligen!

KYCKLINGSOPPA MED KOKOSGRÄDDE, 2 PORT

1 kycklingfilé
3 morötter
1 liten sötpotatis
2 vitlöksklyftor
1 lök (valfritt)
3 dl vatten
2 dl kokosgrädde (gillar du inte kokossmak så kan du ta vanlig grädde)
salt
färsk rosmarin
färsk timjan (valfritt)

Gör såhär:

1) Börja med att steka kycklingfilén lite lätt i lite olivolja. Jag stekte så det fick lite lite färg. Hacka vitlöken och ha i den med. Låt den steka med en stund.

2) Skala och skiva morötter och skala och skär sötpotatis i lite mindre bitar. Har du i lök så skalar och skär du den i bitar, de får gärna var lite större bitar. Häll i allt över kycklingen. Stek med det under några minuter.

3) Häll i vatten, salt och kryddor och låt det stå och puttra i ca 15 minuter.

4) Ha i kokosgrädde och låt det stå och puttra tills alla morötter är helt mjuka.

Nedan får du några smakprov på vad för recept du kan hitta här på sidan, klicka på länkarna för fler recept på varje:

GRATÄNGER
SMÅKAKOR

KÖTTRÄTTER

PASTARÄTTER

MJUKA KAKOR 

MIDDAGSTIPS

För att hitta alla kategorier klicka HÄR

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Kram Nina

23
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofie
Sofie
4 years ago

Spännande det låter med din kost. Men får man fråga. Hur ser en frukost ut för dig? Tack för allt du delar med dig ❤

niinis
niinis
Reply to  Sofie
4 years ago

Olika. Men oftast en smoothie med banan, vilda blåbär och kokosmjölk. ❤️

Nästa inlägg

Kände mig så rutten som vän!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x