ANNONS

Sötpotatis och halloumifritters med vitlökssås

/

Halloj halloj!

Innan jag berättar om min dag så tänkte jag skjutsa in ett recept på sötpotatis och halloumifritters. Dessa härligheter tycker jag verkligen att du ska testa. Mums säger jag bara. Halloumi i kombo med sötpotatis blev verkligen supergott. Serverade dessa fritters till en kall vitlökssås och ett gott bröd. Det är honung i biffarna vilka ger ganska så mycket yta (sockret som liksom småbränns), jag gillar när det är lite yta såhär.

IMG_4308

IMG_4307

IMG_4309
SÖTPOTATIS & HALLOUMIFRITTERS, 3 port

1 sötpotatis (relativt stor)
200 g halloumi
1 rödlök
2 ägg
0,5 dl ströbröd
0,75 dl mjölk
1 msk honung
2 vitlöksklyftor
salt & peppar

Vitlökssås:

1,5 dl grekisk yoghurt
2 pressa vitlöksklyftor
1 msk honung
salt & peppar

Gör såhär:

1) Skala och riv sötpotatisen grovt. Riv också halloumin. Låt stå i en bunke i ca 10 min. Pressa sedan ur så mycket vätska du kan ur det.

2) Hacka löken smått. Häll i det med halloumi/sötpotatisröran. Knäck i ägg, ha i ströbröd och häll i mjölk. Blanda runt och låt stå i ca 5 min. Är det mycket vätska kvar kan du pressa ur lite nu med.

3) Pressa i vitlök, krydda med salt och peppar och ha i honungen. Blanda runt. Forma bollar som du plattar till med handen.

4) Stek i olivolja på medellåg värme. Stek ca 4-5 min på varje sida, efter att biffarna har fått lite färg kan du vända på dem första gången. Sedan vänder du dem ofta.

 5) Vitlökssås: Ha i grekisk yoghurt i en skål, pressa i vitlöken, ha i honungen och salta och peppra.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Lövbiffsspett med Ninas gourmétsås


Varm smörgåstårta med baconröra

Smörgåsrulltårta

Kram Nina

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00