ANNONS

Fläskfilé med Café de Paris sås och citronrostad potatis

/

Är det för tidigt med helgtips redan? Haha…. Ja men vad tusan, ju tidigare vi börjar planera helg desto snabbare blir det ju det. Inte sant? Gillar du café de paris sås så gillar du detta, det kan jag lova.

IMG_4261
IMG_4260

Fläskfilé med Café de Paris sås, 4 port

Ca 600 – 700 g fläskfilé


2 vitlöksklyftor


1/2 kruka grovklippt persilja


50 g kallt smör (äkta smör)


1 äggula


1 msk tomatpuré


2 msk mango chutney


3 dl grädde


1 krm cayennepeppar


1/2 tsk timjan


salt

Gör såhär:1) Hacka vitlöksklyftorna och persiljan och lägg i det i en matberedare.

Kör runt en liten stund. Ha i det övriga ingredienserna, smör, äggula, tomatpurè, mango chutney, cayennepeppar och salt. Kör runt tills du har ett kryddsmör. Häll i grädden i en stekpanna och ha också i kryddsmöret. Låt kryddsmöret smälta ned och låt såsen bli ordentligt uppvärmd.

2) Salta och peppra fläskfilén och stek den i rikligt med smör så hela fläskfilén får en stekyta. Sänk värmen och lägg på lock på stekpannan och låt fläskfilén eftersteka i ca 15 min. Skär lite i fläskfilén för att se att den är genomstekt. Skär upp den i ca 2-3 cm breda skivor och lägg i en ugnsfast form. Häll över såsen. 

Njut till t ex klyftpotatis, 

ugnsbakade smöriga potatisar

eller

som jag serverade till.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00