ANNONS

Ugnsbakade krämiga potatisar

/

Du ska få recept på det godaste i potatisväg man kan äta….tycker vi i vår familj i alla fall. Dessa potatisar blir typ gräddiga invändigt, eller krämiga kanske är ett bättre ord.

Ofantligt gott till kött och kyckling….å till mycket annat också. Jag bara älskar det här alltså! Solrosfröna blir sådär härligt rostade och saltade och passar såå fint till potatisen.

UGNSBAKAD POTATIS:

1 kg tvättad potatis
1 dl solrosfrön
0,75 dl olivolja
50 g smör & flingsalt

Gör såhär:

1) Ta fram folie, ca 50 cm. (Vill du inte använda folie så kan du också Linda in dem i flera lager bakplåtspapper.)

2) Dela upp potatisarna så de blir två paket. Ta varje potatis och picka massor med hål i de. Använd toppen på en spetsig och vass kniv.

3) Lägg potatisarna på folien (eller bakplåtspapper). Ringla över rikligt med olivolja, hyvla över smör med osthyvel, strö över solrosfrön och sedan flingsalt efter smak.

4) Linda in alltsammans, använd mer folie (eller bakplåtspapper) att linda runt paketet. Det blir som ett platt paket. Lägg i en ugnsfast form och baka på 200 grader i ca 45-60 minuter.

Servera potatisen till kött, kyckling, fisk….whatever. Sååå gott är det!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Instagram!

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00