ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lövbiffsspett med Ninas gourmetsås

/

Idag gjorde jag något väldans smarrigt till middag åt familjen. Googlade på lövbiff och hittade flera goda recept på lövbiffsspett, tänkte att jag mixtrat ihop det lite som jag tycker och så blev det väldigt väldigt gott och bra. ”Mmmmm, åh vad gott” sa Tony och Milo åt upp allt, det är ett jädrans bra kvitto ska ni veta.

Till detta gjorde jag min gourmetsås som jag piffade till lite. Den är farligt god den här såsen, lite ”dricka i sig såsen” varning faktiskt. Haha… så hittar ni någon i familjen som dricker ur såssnipan får ni skylla på mig. 🙂

LÖVBIFFSSPETT MED NINAS GOURMETSÅS, 4 PORT

8 stora skivor lövbiff
2 msk japansk soya
4 msk sweetchilisås
2 msk olivolja
1 msk sesamolja

Gourmetsås:

1 röd paprika
1/2 purjolök
1 msk dijonsenap
2 tsk grönpeppar
2 msk japansk soya
1 msk oxfond
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 dl grädde

Gör såhär:

1) Skär lövbiffarna på längden så det blir 2-3 stycken av varje.

2) Gör marinaden. Blanda japansk soya, sveetchilisås, olivolja och sesamolja och lägg i köttet där, låt marinera minst 30 minuter. Gärna längre. Dra på lövbiffarna som ett dragspel på spetten.

Jag använde såna här spett, perfekta och kan användas fler gånger.

3) Lägg spetten på bakplåtspappersklädd plåt. Häll gärna marinaden över. Skjuts in i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter. Kan räcka med mindre, håll koll så det fått fin färg.

4) Gourmetsås: Hacka paprika och purjolök. Stek det i olivolja, det ska mjukna, inte få färg. Häll i soya, dijon, oxfond, grönpeppar, buljongtärning och rör om. Häll på vatten och låt puttra ett par minuter. Häll på creme fraiche och grädde och låt puttra i ytterligare 10 min. Rör om då och då. Servera med potatis eller strips.

Följa mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

13
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00