Världens godaste revbensspjäll

Hej och hå!
Vi grillade revbensspjäll idag och det var helt galet hur goda dem blev. Marinaden till gör verkligen att de blir magiskt goda! Detta måste du bara testa.

SUPERGODA REVBENSSPJÄLL

1 kg tunna revben Marinad/glaze: 0,75 dl ketchup 2 tsk kinesisk soja 3 msk balsamvinäger 4 msk honung 2 tsk liquid smoke (finns på ICA) 1,5 msk dijonsenap Salt & svartpeppar 2 st pressade vitlöksklyftor

Gör såhär:

Först bestämmer du om du ska grilla dom eller göra dom i ugnen. Tillagningssättet är lite olika beroende på. Kruxet är att ge dem tid. Det är då dom blir sådär fantastiskt möra och det nästan blir omöjligt att sluta äta. UGN: Sätt ugnen på 150 grader. Blanda allt till marinaden/glazen. Pressa dock inte i vitlöken, den ska istället penslas på just innan tillagning. Lägg ribsen på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Pensla dem på båda sidorna med glazen. Pressa vitlöken och bred ut den med penseln över köttet. Lägg sedan spjällen med köttsidan upp. Skjuts in i ugnen i 2 timmar. Pensla med mer glaze några gånger under dessa 2 timmar. Skär upp och njut sen till något gott. Vi åt ugnsrostad potatis och bearnaisesås till. GRILL: Sätt igång grillen, ha kålen på ena sidan grillen. Köttet ska alltså inte ligga rakt på kolen utan bli indirekt grillad. Pensla in ribsen ordentligt med marinaden/glazen på båda sidor. Klä in ribsen med folie. Lägg på grillen (den ska hålla en värme på ca 140 grader). Lägg foliepaketet med ribsen på ena sidan av grillen, på med locket. Låt sedan grillen gå i 2 1/2 timma. Ta ut dem sedan och ta bort folien, pensla på mer glaze och lägg sedan på den på grillen men nu på direktvärme. Ribsen ska alltså bli sådär härligt karamelliserade och få riktigt fin färg. Galet gott! Du måste testa!
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat under inlägget.
Här kan du följa mig;  Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

789
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cissie
Cissie
1 year ago

Gjorde dessa i helgen, fantastiskt gott!! ❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Cissie
1 year ago

Så kul att du gillade! 🥰

Maggan
Maggan
10 months ago

Är det mitt i ugnen som gäller?

niiinis
niiinis
Reply to  Maggan
10 months ago

Skulle säga mitten/lite lägre ned.

Nästa inlägg

Plain Vanilla & Golfbaren

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x