ANNONS
Integritet på Tailsweep

Krämig korv och halloumigryta

/

Nu ska du få recept på lunchen jag lagade här hemma igår. Suuuuupergott sa familjen, tänk dom stackarna får verkligen vara försökskaniner i både bakning och matlagning. Men det verkar ändå som om det är rätt angenämt att få vara en sån. 🙂

KORV & HALLOUMIGRYTA, 4 pers

1 pkt korv (jag använde en finsk korv, påminner lite om prinskorv. Funkar med all slags korv)
1 paket halloumi
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 msk tomatpure
2 tsk dijonsenap
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
2 dl vatten
2 dl havregrädde (du kan ta vanlig grädde)
1,5 dl iMat fraiche (du kan ta vanlig creme fraiche)

Gör såhär:

1) Börja med att dela korven i mindre bitar, hacka löken smått och dela också halloumin i mindre bitar. Pressa också i vitlöken. Stek i olivolja eller smör. Halloumin och korven ska få färg och löken ska vara helt mjuk.

2) Häll i tomatpure, dijon, smula ned buljongtärningen och rör om ordentligt. Häll på vatten och låt det koka en liten stund. Den ska koka så länge tills den blir lite simmig.

3) Häll i grädde och fraiche. Sänk värmen och låt den småkoka i ca 10 min. Jag serverade couscous till detta med hackad basilika, pressad citronsaft och olivolja. Jag slängde också i lite basilika i själva grytan. Du kan servera grytan till ris, kokt potatis och pasta också.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

9

Följ mig gärna på Instagram, uppdaterar story dagligen.

@niiinis.se
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00