Nu är rummet renoverat och klart

Innehåller annonslänkar genom reklam för Clas Ohlson och Cervera. 

Godmorgon härligheter!

Hoppas att ni kämpar på därute. Vår värld är allt annat än sig lik och man vet ingenting om framtiden. Men det vi vet är att det ju inte alltid kommer vara såhär som det är nu. Allting kommer ju att bli som vanligt igen så småningom. Det får vi inte glömma bort. Jag upplever också att många gör så mycket hemmavid nu. Man umgås på ett annat sätt, man spelar spel, man gör om hemma, man lagar mat tillsammans, man är ute och umgås och det skulle jag säga är ju härligt på alla sätt. Det finns det inget ont i.

Jag försöker att inte läsa om det hela tiden. I början uppdaterade jag både aftonbladet och expressen stup i kvarten i min telefon. Kände dock att det slukade all min energi, och är det något man ska hushålla med nu så är det sin energi. Att hela tiden leva i nyhetsuppdateringar om viruset gör att man slukas in i ett mörkt hål. I det hålet är det allt annat än behagligt att vara. Saker och ting är som de är nu. Ingenting vi kan göra något åt. Jag läste ett så himla bra citat om det här men nu hittar jag det inte, det handlade i alla fall om just det här med att inte låta sin energi gå åt till tråkiga nyheter hela tiden utan att faktiskt tanka det som gör dig glad och lycklig också.

Mina bästa tips just nu är att ta dig stunder på dagarna eller kvällarna för just tankning. En stund där du får landa lite i dig själv och bara vara. Se det som en tankningsstund.

– Ett varmt bad med tända ljus och en riktigt bra podd som handlar om något du tycker är intressant och kul.

– En lång dusch med favoritduschkrämen, raka benen och lägga en inpackning i håret. Tänd massor med ljus i hela badrummet så blir det extra mysigt. 

– Sätt dig på en mysig plats hemma. Sitt skönt. Blunda och andas ner i magen, långa djupa andetag så magen häver sig och blir till en stor ballong, andas ut och räkna till fem. Upprepa några gånger. Sitt och bara slappna av och andas lugna djupa andetag. Detta lugnar kroppen otroligt mycket. 

Det här med andning vill jag prata mer om, det är nämligen så att utan att vi vet om det så sätter sig oro och stress på andningen. Andningen hamnar oftast högt upp i bröstet då. Den andningen sätter i sin tur igång stressorer i våra kroppar. Tänk, att bara gå och hålla in magen kan göra att dessa stressorer sätts igång. Så håll för tusan inte in magen.

Ta tillfällen, några gånger per dag, och känn in hur du andas. Ta dig någon min och ta långa och djupa andetag. Detta ger kroppen signaler om att allt är lugnt och skönt. Alltså kan man bara genom att påverka sin andning tvinga kroppen att lugna ned sig, stressa ned och sänka ångest. Så mitt allra bäst tips nu är att du stannar upp några gånger idag och andas djupt ned i magen, släpp ut luften lite pustande. Upprepa några gånger, blunda gärna under tiden och känn hur din kropp släpper axlarna för varje gång du pustar ut. Ge din kropp några kärleksfulla djupa andetag idag och gör det till en vana. Allt ordnar sig…. tänk så.

Nu vidare till något annat som är lite ytligt men jag kan säga att jag redan hunnit sitta i det här fina omgjorda rummet och andats några gånger. Rummet blev så otroligt lugnt och mysigt så vi har alla redan suttit där långa stunder och bara myst. Igår tände vi ljus och bara satt här och njöt. Jag passade på att dra några djupa andetag och sen var jag så avslappnad och skön i kroppen. Lycklig också för rummet blev så himla himla fint.

IMG_4940

IMG_4934

IMG_4936

IMG_4924

IMG_4927

Här är sängen som jag gjort om till en dagbädd/soffa. En soffa dagtid och har man någon som ska sova över så fungerar den ju som en säng. I små rum är det perfekt att ha flera användningsområden. Nu har jag beställt några posters som ska upp på väggen bakom bredvid spegeln. Kommer bli jättefint och lite pricken över i:et när dom kommer upp.

Färgen blev PERFEKT, fick många frågor om färgkoden på min Instagram. Detta är Jotun Lady, färgen heter KALK och har färgkod: 10341/1603-Y42R. Det är en typisk ”greige” färg. Jag var sååå osäker och velade fram och tillbaka…. det blir ju så när man verkligen är ute efter en speciell färg och vill att det ska bli så som man har i huvudet. Jag fick jättebra hjälp i färgaffären och hon fattade exakt vad jag var ute efter . Jag har köpt den på Happy Homes här i vår lilla småstad. Länkar dit ifall du vill ha samma.

IMG_4932

IMG_4939

IMG_4918

Lilla kontorsplatsen blev perfekt också. Här kan vi sitta och jobba och också kolla film på den stora skärmen om vi vill. I rummet finns också ett fönster sparat från när det var en liten sommarstuga. Detta är alltså utomhuspanelen på det förra huset man ser. Det fönstret målade vi också och så satte jag in en liten ljusslinga. Blev en jättemysig detalj nu.

IMG_4937

IMG_4930

IMG_4931

Ett tips för att få ett rum mysigt är att tänka många ljuskällor. I det här lilla rummet har vi 5 ljuskällor nu. 2 ljusslingor, en fönsterlappa, en skrivbordslampa och också en lampa som jag random hängt upp mot väggen (ska ta bort färgen på sladden på den sen 🙂 ). Ett stort plus är om du kan ha dimmer på lamporna, de ska alltså inte lysa så starkt förutom när du behöver stark belysning. Såna dimrar går att köpa och sätta i själva uttaget. Finns på >>Clas Ohlson<<, där brukar jag köpa mina, jag har hur många som helst. Ett tips är också att alltid ha varmvita ljuskällor, det ger också en varmare mysigare känsla. Ett exempel på ljusslinga med varmvita lampor har du HÄR.

Ett annat tips jag har är hur jag hänger gardinerna. I det här rummet vill jag släppa in massor med ljus. Då sätter man gardinstängerna en bra bit (vi har ca 30 cm) utanför själva fönsterhålet, alltså du breddar fönstret. Då kan du ha själva gardinen hänga så lite som möjligt för fönstret men ändå få myset av vad just gardiner ger. Dessutom får man intrycket av att fönstret är mycket större än vad det är. Gardiner kan man också tänka tvärtom med, ju tätare gardin desto mindre ljusinsläpp när du hänger för dem för fönstret. Funkar också bra för att hålla värmen borta på sommaren.

IMG_4928

(Fönstrena är bara putsade på insidan, idag ska de putsas på utsidan också för er som undrar. ;))

Något som också är lugnande och fint är att ta in något från naturen i form av växter och kvistar. Själv har jag en jättefin kvist som jag hittat ute i min >>favoritvas från Kähler. << Superfint när det bara är enkelt sådär tycker jag.

IMG_4929

IMG_4919

Här lite vass som jag plockade i höstas, också fint att sätta i en fin vas. Naturen har mycket fint som man kan plocka in, glöm inte det. Just nu är jag ute efter en större fin kvist som jag vill ha i en stor glasvas. Det gäller att hitta kvisten med DET. 🙂

Det var vårt lilla rum som äntligen är klart. Några detaljer som saknas men sen är det klart och oj vad nöjd jag blev. Sån skillnad från det grönsvarta som var tidigare. Tänk vad lite färg kan göra alltså? Helt otroligt….

Nu ska jag ta tag i dagen här. Ha nu en mysig söndag. Här är det fint väder idag så idag blir det nog till att slå på grillen. Får se om vi kanske hinner med en cykeltur också? Önskar dig en skön söndag, njut av fina vädret om du har det. Ut och andas djupa andetag.

Kram Nina

59
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Giggi
Giggi
4 years ago

Så fint det blev,du har verkligen talang för sånt. Jag hoppas att du vågar godkänna mitt inlägg,men eftersom du är en ärlig människa så tror jag det.
Jag är rätt så ny läsare på blogg världen därför vill jag förstå vissa saker och därför mina funderingar,frågor så inget illa menat.
Du har ju gjort reklam för Clas Olsson och för Cervera,vad innebär det? Får du kraftig rabatt eller gratis saker från dessa företag för att göra reklam och visa deras varor?
Som influencer tänker du först om jag får sponsorer ändrar jag ett rum eller tänker du så här, jag vill ändra detta rum och sen letar efter sponsorer och inreder med deras saker? Hoppas att du kan förstå vad jag menar.
Du är verkligen jätte duktig på att inreda även en bra kock och bagare med.

Kram 🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Giggi
4 years ago

TACK!

Såklart jag godkänner, det är ju en enkel fråga. Jag har inte fått något från varken Clas Ohlson eller Cervera. Vasen fick jag i present när jag fyllde 46 år och ljusslingorna och dimrarna har jag köpt själv. Däremot så kan jag tjäna en liten liten provision på de saker jag tipsar om, ja om någon köper alltså. Annars så händer ingenting alls mer än att jag har länkat till deras sidor. Företag vill vara med och synas på bloggar varför de ger oss influencers möjlighet att eventuellt tjäna lite på det genom att tipsa om deras produkter.Sedan måste vi som influencers alltid märka inlägg om vi kan tjäna något på det själv, detta är regler kring dagens reklam.

Det här rummet renoverade vi för att vi ville och behövde, absolut inte för att tjäna på det. Så funkar i alla fall inte jag som influencer, det tror jag de flesta som läser den här bloggen också förstår. Jag skulle kunna göra om rum för jämnan här hemma… 😉 Tur att jag inte gör det dock, smaken ändras alldeles för ofta för att göra det. 🙂

Lena
Lena
4 years ago

Så fint….ngr frågor😊vas ansikte från? Runda bord?
Tack för inspirerande blogg, gubben blir så glad när jag får nya idéer 👍
Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Lena
4 years ago

Ansiktsvasen köpte jag på Dollarstore, runda borden är från Rusta. 👌🏻👍🏼🥰

Img 7181.jpg

Nästa inlägg

10 mest besökta recepten i veckan

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x