Kyckling och bacongratäng och myssöndag

Godmorgon Måndag!

Ny vecka, nya utmaningar. Haha….alltså den klyschan, den har näsan gjort mig irriterad tidigare. Men hörni, det är ju så. Det är på veckorna som man kan nå nya höjder, är det inte så? 🙂 Här hemma är det höstlov. Det känns urskönt faktiskt. Milo har inga stressiga morgnar, han får strutta runt här och ta morgnarna som dom kommer. Idag sov han länge och går fortfarande bara i kalsongerna och njuter av att inte göra nånting.

Senare idag åker vi och går på bio. Maleficent 2 väntar. Vi har tittat på trailern här hemma och den verkar minst sagt spännande. T.o.m så jag är lite spänd. Det stora kruxet för mig är vad jag ska äta på. Att gå på bio utan att äta på något är ju som att fira jul utan julafton typ. Haha…. Måste klura lite men det lutar åt vindruvor och kanske hinner jag baka någon form av muffins som passar min kost att ta med. Milo laddar för popcorn och läsk.

Tänkte förresten uppdatera er lite runt min kost och sellerijuicen senare. Många undrar kanske hur det går? Har du några frågor kring det så släng in en kommentar vetja!

Igår kväll var det Söndagsmiddag hemma. Älskar när vi alla samlas. Kan inte bli mysigare faktiskt, det är som att man slutar helgen på nästa sätt. Man får snacka om helgen som gått och veckan som ska komma. Det är så härligt att ha vuxna barn, det är verkligen så spännande att få följa dom i livet. Allt är ju såklart inte guld och gröna skogar, det finns mycket som dom också tampas med i livet. Men jag är glad att jag får vara med och stötta och finnas till för dom. Dom är ju det viktigaste vi har i livet.

Den här hönan var med och dukade och fixade, vad annars. Där jag är där är hon. Lilla sötisen.

Som jag skrattade åt den här bilden. Hahahaahahahaa…..

Gratängen fick massor med beröm av familjen, den var tydligen väldigt god. Du får recept på den lite längre ned. Vi satt uppe och pratade med Thedde till halv 12 inatt. Så mysigt verkligen. Fattar bara inte hur jag orkade sitta uppe så länge? Haha…. sov ända till sju i morse gjorde jag också. Så skönt.


KYCKLING & BACONGRATÄNG, 8 pers

4 kycklingfiléer
2 paket bacon
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
4 msk kalvfond
2 msk kycklingfond

1 msk dijonsenap
4 msk sweet chilisås
2 tsk paprikakrydda
2 krm cayennepeppar
salt och peppar
500 g pasta

250 g riven ost

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i stora tärningar. Stek i olivolja tills de här helt genomstekta.

2) Pressa i vitlöksklyftorna. Tärna paprikan i mindre bitar. Stek med dom också tills de mjuknat. Salta och peppra lite. Häll upp allt i en ugnsfast form.

3) Klipp baconen i mindre bitar, stek dom så de får lite färg. Häll i dem i ugnsformen också.

4) Blanda grädde, creme fraiche, kalvfond, kycklingfond, dijon, sweet chilisås och alla kryddor. Vispa så allt är utblandat.

5) Koka pastan al dente. Om pastan ska koka 10 minuter så kokar jag runt 7. Häll i den i ugnsformen också. Häll till sist i gräddblandningen också, rör runt så allt är utblandat.

6) Strö på riven ost. Skjuts in i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills osten fått fin färg. Toppa med basilikablad. Servera med grönsallad, gott bröd med smör och ost. Detta är riktigt riktigt gott!

Japp då fick du även lite tips för mat till denna veckan. Jag älskar gratänger, lätt att slänga ihop och gräddas klart i ugnen. Blir dessutom väldigt mycket vilket är toppen, då räcker det länge. Perfekt idag nu när vi ska på bio, då kan Milo äta rester från igår.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen är det dags att börja åka mot bion. Vi hörs lite senare.

Kram Nina

Följ gärna min Facebooksida och Instagram för många fler recept, livet i största allmänhet och tips

771
Subscribe
Notify of
guest

35 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
4 years ago

Åh den gratängen måste jag laga till!! Undrar vad åt du för smarrigt då resten smaskade på denna? Känns det inte jobbigt att laga alla goda rätter och sedan inte få smaka?
Så mysigt att få rå om grabbarna på detta sätt. Undrar om det är ”killigt” att komma hem till mamma och äta. Har två tjejer (20,18år) som jag knappt ser till någon gång 🙂
Bara om de ska ha bilen eller vill ha något av mig. Nåja det går nog över det med men känns lite trist ibland.

niinis
niinis
Reply to  Berit
4 years ago

Haha, för det mesta är dom ju upptagna med annat men ibland får vi till det.

Nu är jag van att jag äter annat. Jag är konstig sådär, jag älskar ju att laga mat och baka så för mig är det som terapi även om jag inte får äta det…. jag vet, jag är skitkonstig. Jag åt faktiskt bara frukt för jag var fortfarande mätt från lunchen som blev lite sen. Men jag smakar maten för att se vad det är jag kokat ihop.

Therese
Therese
4 years ago

Tack! Gud vad det lät gott 🙂

Eva
Eva
4 years ago

Åh måste testa! Ser gott ut
Ska det verkligen vara så mycket fond?
4 msk kalvfond o 2 msk kycklingfond?
Du menar är inte tsk?

niinis
niinis
Reply to  Eva
4 years ago

Nä, msk!

Jennie
Jennie
4 years ago

Hej! Kan inte du kolla med dina stora killar om de har tips på schyssta lite sportiga parfymer eller om du har ngt tips. Ska passa en kille som fyller 16 snart.

niinis
niinis
Reply to  Jennie
4 years ago

Det ska jag verkligen göra! Återkommer med det. Kram

Linda
Linda
4 years ago

Vilken kycklingfond resp kalvfond använder du , jag är väldigt ovan med fond

niinis
niinis
Reply to  Linda
4 years ago

Jag köper alltid BONG, de är absolut bäst!

Pia
Pia
4 years ago

Var är dina tallrikar från? Jättefina

niinis
niinis
Reply to  Pia
4 years ago

Tack! ❤️ Dom är från Mateus.

Yvonne Reif
Yvonne Reif
4 years ago

Jag är så otroligt glad för din sida med så otroligt goda recept
Hela familjen njuter av maten

niinis
niinis
Reply to  Yvonne Reif
4 years ago

Såååå kul att höra! Tack snälla för du delar med dig! ❤️

Anne
Anne
4 years ago

Gjorde din kyckliggratäng idag. Sååå god! Gjorde på halv sats, men vi har 2 middagar kvar av denna! Superbra recept! TACK!

niiinis
niiinis
Reply to  Anne
4 years ago

Så kul att ni gillade också! 👌🏻😋😍

Kristina
Kristina
4 years ago

Tack för ett superbra recept Nina. Vilken hit det var. Jag satt på förmiddagen och funderade vad jag skulle göra till middag. Kyckling var basen men sedan skulle jag hitta ett recept och göra något gott av den. När jag kollade igenom din receptskatt så föll jag för det här receptet och hör och häpna, jag hade alla ingredienser hemma. Det här var nog bland det godaste jag någonsin lagat. Tusen tack för inspirationen!

niiinis
niiinis
Reply to  Kristina
4 years ago

Så roligt att höra, kul att det uppskattas! 😍👌🏻

Anette Östling
Anette Östling
3 years ago

Gjort denna nu, var supergott 😋Tack!

niiinis
niiinis
Reply to  Anette Östling
3 years ago

Kul att du gillade! 😍

Ulla Pettersson
Ulla Pettersson
3 years ago

Den ska jag laga

S.a
S.a
3 years ago

Tack! Ska göra idag. Ska det vara så mycket fond, är lite känslig för ”salt”, om det är rätt- vilken av dem är bäst att minska på?;) kram!!

niiinis
niiinis
Reply to  S.a
3 years ago

Du kan bara minska mängden om du tycker det känns mycket. Kram

Eva Larsson
Eva Larsson
3 years ago

Hej! Jag bytte ut paprikan mot färska champinjoner som jag skivade och blandade ner i gratängen samt pressade ner vitlöken som stektes en kort stund i slutet med baconen. Blev så gott!

niiinis
niiinis
Reply to  Eva Larsson
3 years ago

MUMS! Tack för tips!

Solbritt Pettersson
Solbritt Pettersson
2 years ago

Och nästan ännu godare dagen efter 😋

Dennis
Dennis
1 year ago

Prövade receptet idag och barnen älskade den.Tack 🙏

Jessica
Jessica
1 year ago

Idag ska jag laga denna rätt. Måste prova något nytt. Äterkommer med resultatet när vi har provat 👍👍

Jessica
Jessica
1 year ago

Så otroligt god den var kyckling och bacon gratängen var. Det kommer jag definitivt göra fler gånger👍👍👍❤❤❤

Ingela
Ingela
1 year ago

Det godaste vi ätit på länge! 😋

niiinis
niiinis
Reply to  Ingela
1 year ago

Vad glad blir! 🥰

Eva Jonasson
Eva Jonasson
1 year ago

Tack för ett jättegott recept. Passsar bra när vi är några stycken. Tar med till min son där vi ska fixa lite til dom. Bra att transportera. 🥰😋😋

Tanja
Tanja
10 months ago

Gjort denna idag och alla i familjen gillade den och den va sååå god 😊❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Tanja
10 months ago

Härligt och höra! 🥰

Johanna
Johanna
4 months ago

Undrar om man kan byta ut creme fraichen mot ngt annat?

Chriss
Chriss
Reply to  Johanna
3 months ago

Jag föreslår att du byter ut crème fraiche mot ökad mängd vispgrädde. Vill du ha den lilla syrliga brytningen, kan du pressa i några få droppar färsk citronsaft. Var bara försiktig med citronsaften, om den får koka med kommer den att förorsaka att såsen skär sig. Smaken kommer fortfarande att vara god, men utseendet blir tråkigt.

Nästa inlägg

Så stolt över dig!

35
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x