Bananpannkaka

Godmorgon bloggvän! Söndagmorgon och jag har sovit oförskämt mycket inatt, närmare 11 timmar. Haha…. Hade någon för ca 3 veckor sen sagt att jag skulle sova 11 timmar en natt så hade jag garvat rakt ut. Jag sov som en kratta där under några månader. Jag vet inte om det är öronpropparna eller järntabletterna som gjort det? Kanske både och. Märker i alla fall skillnad när jag sover utan öronpropparna men också att jag har så lätt för att somna om, det kunde jag knappt förr.

Hörrni! Jag har gjort bananpannkakor åt mig och Milo denna morgon. Åh herreminjee vad gott och saftigt det blev alltså. Har räknat ut propoints på det också och det blir ca 2 propoints/st. Mycket nyttigare än vanliga pannkisar! På detta recept fick jag ut 5 mellanstora pannkakor.

20140202-082412.jpg

20140202-082422.jpg

Börja med att mixa 2 bananer och 4 ägg med 1 krm salt och 1 krm malen kardemumma.

20140202-082550.jpg

20140202-082556.jpg

Jag stekte sedan pannkisarna i lite ekologisk kokosolja från Fitnessguru . Lite fakta om det:
Coconut Oil är 100% ren ekologisk extra virgin kallpressad kokosolja. Kokosoljan innehåller en hög halt av MCT-fetter som inte lagras som kroppsfett utan har en positiv inverkan på metabolism, fettförbränning och energinivåer under dagen och under träning. Coconut Oil är en naturlig energikälla som kan användas av alla som vill förbättra sin hälsa, göra goda maträtter och bakverk eller ge sin träning en energiboost.

+ 100% kallpressad – RAW food
+ Hög halt MCT-fetter
+ Idealisk som energikälla
+ Utmärkt för matlagning & bakning

Sedan kan du också läsa varför kokosfett numera sägs vara nyttigt för oss, helst organisk då (stor skillnad på kokosfett du köper i butik mot organisk kokosolja. Det kan du läsa om HÄR!

20140202-083518.jpg

20140202-083523.jpg

Till Milo serverade jag pannkisarna med vispad grädde och lite sylt, jag själv kan äta dom som dom är eftersom dom är så saftiga och goda. Sett att många äter dessa med lite kvarg och bär eller turkisk yoghurt. Smaksätt kvargen med lite vaniljpulver t ex. Mumma! Så himla gott!!

Jaha! Dagen stor fortfarande tom. Vi har inte bestämt vad vi ska göra ännu, Tony sover än. Men NNM = Nytta, nöje, middag blir det hur som helst. Kom ihåg att njuta av din lediga dag (om du nu är ledig).

Hörs snart igen! ❤️

41
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tezz
10 years ago

Lät gott med pannkakorna! Ska absolut testas någon morgon!

Idag har jag en riktigt PMS dag med riktig kass humör!
Hoppas din söndag blir bättre!

Niiinis
Reply to  Tezz
10 years ago

Usch…jag vet hur det känns. Så himla jobbigt. 🙁 Hoppas du hottar något att glädjas åt under dagen. ❤️

Stor kram!

Lisa
10 years ago

Här är en som ska spendera söndagskvällen på jobbet.
Just i dag är jag inte alls sugen å önskar jag också var ledig, men det brukar gå bra ändå. 🙂
Ha en bra dag! 🙂

Daniela
Daniela
10 years ago

Väldigt gott med vaniljpulver i smeten, men det visste du nog säker sedan innan. Hoppas att ni har en härlig NNM dag 🙂

Karriärkvinna
10 years ago

Så gott det ser ut! Det måste jag testa, tack för tipset!
Ha en fin söndagskväll!

Sara
10 years ago

Dom ska jag absolut prova

sofia208
10 years ago

Visst är det gott? Blev våran frukost hör hemma också idag. Jag serverade dock ljumma blåbär och kokosgrädde till, smaskens! 🙂

Susanne
Susanne
4 years ago

Äntligen ett gott pannkaksrecept som även jag orkar svänga ihop de blir verkligen goda, men hur gör du för att få dem att hålla ihop? Mina blir omelettiga i konsistensen så de bara faller isär…

niinis
niinis
Reply to  Susanne
4 years ago

Gör dom små, typ 10 cm i diameter så håller dom ihop.

Nästa inlägg

MISSONI kopia och lyxdag!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x