ANNONS

Krämig laxpasta med citron

/

Vill du testa att göra en riktigt god laxpasta i helgen så kan jag varmt rekommendera denna rätt. Alltså, sååå gott det blev. Krämigt, fräscht och bara så fantastiskt gott. Jo men du måste testa!

Krämig laxpasta med citron, 4 port

500 g lax

300 g spaghetti

1 msk olivolja

1/2 purjolök

1 tsk riven citronskal

4 msk citronsaft

1 fiskbuljong

3 dl vispgrädde/matlagningsgrädde

1,5 dl riven parmesan

1,5 dl riven ost

färsk basilika

Gör såhär:

1) Koka upp 1,5 liter saltat vatten i en kastrull. Häll i spaghettin och koka enligt anvisning.

2) Strimla purjolöken, stek det mjukt i olja. Den ska inte få färg så ha svag värme.

3) Riv citron och ostarna. Häll i citronskal och citronsaft med purjolöken. Hacka fiskbuljongen smått och ha i den också. Häll i grädden. Låt puttra.

4) Dela upp laxen i mindre kuber och ha i den. Låt den puttra med under några minuter. Ca 5 minuter.

5) Ta av stekpannan från värmen. Häll i den rivna osten, låt smälta med och rör om. Toppa med färsk basilika, riv gärna mer parmesan uppepå.

0
12

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00