TORSKRYGG MED SERRANO OCH PARMESANTÄCKE MED VITVINSSÅS

Reklam för min bakbok – annonslänk för Bokus


Godmorgon!

Här är det full fart. Idag ska dagen ägnas åt packning, jobb och förberedelser. Har flera samarbeten som ska in så jag stressar med allt lite nu. Ska bli skönt att få komma bort och andas en stund hörni. Hoppas att vi är helt färdigpackade ikväll och kan äta frukost imorgon bitti och sen sätta oss i bilen och åka. Så skönt, men vi är lite si och så med det där med att komma iväg i tid. Haha….

Nu är ni många som efterfrågat receptet på min torskrygg med lufttorkad skinka & parmesantäcke och vitvinssås. Jag förstår er mina vänner för herreminjeee så gott det var alltså!

TORSKRYGG MED SERRANO OCH PARMESANTÄCKE MED VITVINSSÅS, 4 port

2 stora färska torskryggfileer eller 8 frysta torskryggsbitar

5 skivor serranoskinka

1 dl ströbröd

50 g smör (äkta smör)

1,5 dl riven parmesan

Salt & peppar

Vitvinssås:

2 schalottenlökar

1/2 knippe salladslök

25 g smör

3 dl vitt vin

1 fiskbuljongtärning

3 dl grädde

2 tsk majsstärkelse

Salt & svartpeppar

 

Gör såhär:

1) Börja med att göra parmesan/serranoröran. Strimla serranoskinka i små små bitar, riv parmesan. Smält smöret och rör ihop allt till en smulig röra. Låt stå och svälla en liten stund.

2) Olja botten på en ugnsfast form och lägg torskryggfileerna i.

3) Fördela ut röran över filéerna. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20 min. Fisken ska bli vit och skivas när du trycker lite med en gaffel på den.

4) Vitvinssås: Skala och finhacka löken, både schalottenlök och salladslök. Fräs löken i smöret på medelvärme i en kastrull eller stekpanna utan att den tar färg.

Tillsätt vin och smula också i buljongtärningen. Låt koka upp och reducera till ca hälften av vätskan återstår.

Häll i grädde och låt koka i 10-12 minuter.

Rör ut majsstärkelsen i lite grädde och red av såsen. Låt koka någon minut. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera med kokt potatis.

Tips: Stek grön sparris i smör och pressa på vitlök. Salta lite. Ta från värmen och riv på parmesan och servera till.

Förhandsboka gärna signerade ex av min bakbok ”BAKA PÅ 30 MINUTER” – finns att beställa HÄR

Img 1810.jpg

 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

230
Subscribe
Notify of
guest

11 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maja75
Maja75
3 years ago

Jaa, tack!!

niiinis
niiinis
Reply to  Maja75
3 years ago

❤️

Louise Karlsson
Louise Karlsson
3 years ago

Vi åt detta ikväll. Sååå gott, ett av våra nya favoritrecept👌🏻

niiinis
niiinis
Reply to  Louise Karlsson
3 years ago

Men vad roligt att höra! Tack för feedback! ❤️

Catharina
Catharina
3 years ago

Åt det i kväll! Sååå gott!

niiinis
niiinis
Reply to  Catharina
3 years ago

Visst är det! Muuuuums! 👌🏻😋🥰

Birgitta
Birgitta
3 years ago

Mycket gott hade inte alla ingredienser men tog något liknande istället. Blev åndå mycket gott. En brs bjudrätt.

Eva
Eva
3 years ago

Vad ska man ha ströbrödet till?

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
3 years ago

Till röran med serranoskinka, det står i receptet.

Camilla
Camilla
7 months ago

När jag bjöd på den här ikväll så sa min särbo att det var det godaste han ätit på länge. Restaurangklass. 😍❤️. Tack

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Camilla
6 months ago

Åh tack! Ja men visst är det väldigt väldigt gott! 🥰

Nästa inlägg

Crazy ”Catlady”

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x